καλοντυμένος άντρας κοστούμι

5 Πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας

by tzinav

Το να χτίσεις το προφίλ σου ως σοβαρός επαγγελματίας σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά απαιτεί πολύ κόπο και προσπάθεια. Φυσικά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι καλός στη δουλειά σου αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας. Αν λοιπόν θέλεις να αποκτήσεις ένα όνομα στον κλάδο σου που θα σε κάνει να νιώθεις περήφανος τότε πρέπει να αποφύγεις μερικά ατοπήματα, τα οποία δεν είναι καθόλου σπάνια.

Πράγματι, για να χαρακτηριστεί κάποιος ως καλός επαγγελματίας και να ξεχωρίσει στη δουλειά χρειάζονται περισσότερα από την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα. Ανακάλυψε λοιπόν 5 πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας!

5 Πράγματα που ένας καλός επαγγελματίας δεν κάνει!

 

1. Δεν μιλάει άσχημα για την εταιρεία

σοβαρός άντρας κοστούμι δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας

Όλοι έχουμε κατά καιρούς παράπονα από την εταιρεία μας. Ωστόσο, αυτό που διαχωρίζει έναν επαγγελματία είναι ότι ποτέ δε θα τα κάνει γνωστά παντού! Ένας καλός επαγγελματίας δε θα μιλήσει άσχημα για τον εργοδότη του καθώς δεν είναι απίθανο να μεταδοθεί από στόμα σε στόμα και να φτάσει ακόμα και στα δικά του αυτιά. Εξάλλου, τρέφει σεβασμό για την εταιρεία στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμα κι αν δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος. Προτιμά μάλιστα να εκφράζει τα παράπονα του απευθείας στους ενδιαφερόμενους!

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου!

2. Δεν κουτσομπολεύει- Τι δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας

γυναίκες κουτσομπολεύουν άντρα

Το κουτσομπολιό μέσα στο επαγγελματικό περιβάλλον είναι μια κακή συνήθεια πολλών, από την οποία απέχει ένα επαγγελματίας. Δε βρίσκεται λοιπόν μέσα σε πηγαδάκια που σχολιάζουν άλλους συναδέλφους καθώς έχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνει!

Δες επίσης: 5 Ιδανικές δουλειές αν είσαι freelancer χωρίς εμπειρία!

3. Δεν ντύνεται ακατάλληλα

καλοντυμένος άντρας κοστούμι

Η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα δεν είναι η ουσία αλλά παίζει έναν υπολογίσιμο ρόλο στο επαγγελματικό image που θα δημιουργήσεις για εσένα. Ένας επαγγελματίας λοιπόν δεν ντύνεται ποτέ ακατάλληλα, όταν κυκλοφορεί στο γραφείο αλλά πολύ περισσότερο όταν έχει επαγγελματικά ραντεβού. Φρόντισε λοιπόν τα ρούχα σου να είναι καθαρά, καλοσιδερωμένα και ταιριαστά στην περίσταση.

Δες επίσης: Πως να βελτιωθείς επαγγελματικά!

4. Δεν κάνει ποτέ bullying- Τι δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας

άντρες δίνουν χέρια δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας

Το bullying είναι μια άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που κανένας σοβαρός εργαζόμενος δεν ενστερνίζεται. Το να κάνει κάποιος επίδειξη ισχύος στο επαγγελματικό του περιβάλλον βάζοντας στο περιθώριο άλλα άτομα είναι θλιβερό και θα έπρεπε να έχει επιπτώσεις.

Δες επίσης: 7 Λάθη δεν πρέπει να κάνεις στο βιογραφικό σημείωμα!

5. Δεν εμφανίζεται απροετοίμαστος

άντρας κάνει παρουσίαση

Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα απλό meeting μεταξύ της ομάδας ένας επαγγελματίας δεν εμφανίζεται ποτέ απροετοίμαστος. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όχι μόνο να κάνεις καλά τη δουλειά σου αλλά να μελετάς και να διαβάζεις, ειδικά πριν από ένα meeting ή μια παρουσίαση, όσα χρόνια κι αν είσαι στον κλάδο κι όση εμπειρία κι αν έχεις.

Related Posts