ξυπνητήρι

5 Συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου!

by theman

Ξυπνάς το πρωί, πλένεσαι, πίνεις τον καφέ σου και πας στη δουλειά. Βάζεις και έναν δεύτερο καφέ και ξεκινάς τη μέρα σου όπου βομβαρδίζεσαι από πληροφορίες και μηνύματα και υποχρεώσεις. Στην αρχή όλα καλά, όμως όσο περνάει η μέρα βλέπεις ότι η απόδοση πέφτει. Έχεις σκεφτεί τι μπορεί να φταίει; Το πιο πιθανό είναι ότι προσπαθείς να τα αντιμετωπίσεις όλα ταυτόχρονα.

Βέβαια, υπάρχει τρόπος να το φέρεις σε ισορροπία όλο αυτό και να μπορείς να αντεπεξέρχεσαι σε όλη τη διάρκεια τις μέρες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις την ρουτίνα σου. Πως; Υπάρχουν μερικές συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που θα σου δώσω, θα δεις ότι θα είσαι αποδοτικός όλη τη μέρα.

Tips για να αυξήσει την παραγωγικότητα σου!

 

Ξεκίνα πιο νωρίς τη μέρα σου

ξυπνητήρι

Πριν μου γκρινιάξεις και μου πεις ότι πόσο πιο νωρίς να σηκωθείς, άκουσε με. Ξύπνα ένα μισάωρο νωρίτερα, έτσι ώστε να είσαι και στη δουλειά μισή ώρα πιο μπροστά. Εκμεταλλεύσου αυτό το μισάωρο για να φτιάξει με ηρεμία τον καφέ σου, να οργανώσεις τη μέρα σου και να δεις τις υποχρεώσεις που έχεις μέχρι να τελειώσεις. Το μυαλό σου θα είναι πιο χαλαρό και θα μπορέσει να οργανώσει καλύτερο το όλο πρόγραμμα σου.

Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο και με την οθόνη ανάποδα

κινητό αναπόδα

Κακά τα ψέματα το κινητό είναι αποσυντονισμός. Ειδικά όταν κάνεις μια δουλειά και χτυπάν οι ειδοποιήσεις, όσες φορές και να τις αγνοήσεις, μια φορά θα το κοιτάξεις και μετά θα κοιτάξεις και όλες τις υπόλοιπες και μετά καπώς έτσι θα έχει περάσει μια ώρα και θα τρέχεις. Όσο κάνεις μια δουλειά,λοιπόν, το κινητό ανάποδα και στο αθόρυβο. Θα δεις ότι μετά θα έχεις και περίσσιο χρόνο να δεις όλες τις ειδοποιήσεις.

Δες επίσης: Τι πρέπει να έχεις για να πετύχει η επιχείρηση σου!

Μην τσεκάρεις απ’ευθείας τα email σου

εισερχόμενα e-mail

Θα αναρωτηθείς γιατί και δικαίως. Ναι μπορεί στα email να υπάρχουν θέματα για τη δουλειά, όμως θα σπαταλήσεις ενέργεια για μια δουλειά που μπορεί να γίνει σε μικρό διάστημα και με λίγη προσπάθεια. Κάνε πρώτα τις δουλειές που απαιτούν περισσότερη ενέργεια και έπειτα πιάσε να δεις τα mail σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ήδη οργανώσει το πρόγραμμα σου και θα ξέρεις ακριβώς που υπάρχει χρόνος κενός για να ασχοληθείς με μια δουλειά που θα σου έχει έρθει μέσω email.

Δες επίσης: 25 Καθημερινές συνήθειες των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων!

Βάλε τα meeting προς το τέλος της ημέρας

meeting, the-man.gr

Αν δεν είναι meeting με υψηλή προτεραιότητα, τότε προτίμησε να το βάλεις προς το τέλος της μέρας. Αυτό γιατί τα meeting είναι η αλήθεια ότι μπορούν να κρατήσουν και παραπάνω ώρα από ότι υπολόγιζες και αυτό σημαίνει ότι θα πάνε και όλες οι υποχρεώσεις πίσω. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, απλώς όσο περνάει η μέρα κουράζεται ο εγκέφαλος και θα έχεις την αντίστοιχη απόδοση. Οπότε, βάλε τα meeting στο τέλος της ημέρας, γιατί στην τελική θα είσαι και εσύ πιο χαλαρός μιας και θα έχεις στο μυαλό σου τα άλλα χίλια-δυο πράγματα που θα είχες να κάνεις.

Related Posts