τα καλύτερα gadget μοτοσυκλέτας

Τα καλύτερα gadget μοτοσυκλέτας αυτήν τη στιγμή στην αγορά!

by theman

Αν και ο τομές της μοτοσυκλέτας για κάτι περισσότερο από έναν αιώνα, πολλοί από τους υπο-τομείς που εμπλέκονται σε αυτήν επιδέχονται βελτίωσης. Η τεχνολογία βοηθάει στις εν λόγω “βελτιώσεις” επιλύοντας διάφορα, σημαντικά προβλήματα που μπορούν να αφορούν τον τομέα της  ασφάλειας, της αξιοπιστίας, της χρηστικότητας-ευκολίας αλλά και της οδηγικής απόλαυσης.

Στην αγορά κυκλοφορούν πραγματικά εκατοντάδες τεχνολογικά gadget για τη μηχανή σου, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογίες Bluetooth, GPS καθώς και διάφορους αισθητήρες (γυροσκόπια, επιταχυνσιόμετρα κ.ά.) με σκοπό τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας. Βέβαια, προκειμένου να εκμεταλλευθείς στο έπακρο αυτό που έχει να σου προσφέρει η τεχνολογία, θα πρέπει να κάνεις και τις κατάλληλες επιλογές για τη μηχανή σου.

Με αυτά τα gadgets θα κάνεις την καθημερινή διαβίωση με τη μοτοσυκλέτα σου πιο εύκολη από ποτέ!

Και κάπου εδώ είναι που το The-Man.gr έρχεται να σε βοηθήσει, παρουσιάζοντάς σου τα καλύτερα τεχνολογικά gadget μοτοσυκλέτας που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Είτε διαθέτεις μία μικρή είτε μία μεγάλη ως προς τα κυβικά του κινητήρα μοτοσυκλέτα, θα βρεις τα παρακάτω gadget ιδιαίτερα χρήσιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιακά! Πάμε λοιπόν να δούμε 13 ιδιαίτερα χρήσιμα τεχνολογικά προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη μηχανή σου!

Δείτε επίσης: Πως θα πλύνεις σωστά τη μοτοσυκλέτα σου!

Battery Tender USB Φορτιστής

Battery Tender USB Φορτιστής

Οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών έχουν φροντίσει να εξοπλίζουν τα νέα τους μοντέλα  με μία ή περισσότερες θύρες USB. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων δεν έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις εν λόγω παροχές. Και κάπου εδώ έρχεται το Battery Tender USB Charger για να διορθώσει την παραπάνω “αδικία”. Το συγκεκριμένο gadget συνδέεται εύκολα με οποιαδήποτε μηχανή και ουσιαστικά σου προσφέρει μία έξοδο USB. Έτσι μπορείς να συνδέσεις-φορτίσεις το κινητό, το GPS ή μία action camera.

Στα θετικά του προϊόντος το γεγονός ότι μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα καθώς παρκάρεις το βράδυ τη μοτοσυκλέτα σου, ώστε να μην ανησυχείς αν θα το ξαναδείς το επόμενο πρωί.  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν απαιτεί την παράλληλη εγκατάσταση του SAE Quick Disconnect Harness της Battery Tender, το οποίο κοστίζει κάτι λιγότερο από 10€. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

EatSleepRIDE’s Crashlight

EatSleepRIDE’s Crashlight

Η υπηρεσία Crashlight της EatSleepRIDE μπορεί να μετατρέψει το smartphone σου σε μία “σωτήρια” επιλογή σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης-ατυχήματος.  Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του κινητού σου η υπηρεσία Crashlight μπορεί να εντοπίσει τη μοτοσυκλέτα καθώς και την κατάσταση του εκάστοτε αναβάτη (καταγραφή διαδρομής GPS, ταχύτητας, ανύψωσης και γωνίας κλίσης αστραγάλου σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή).

Σε περίπτωση ατυχήματος και εάν ο αναβάτης παρατηρηθεί ότι δεν ανταποκρίνεται, οι συντεταγμένες του σημείου αποστέλλονται αυτόματα σε προκαθορισμένες επαφές έκτακτης ανάγκης προκειμένου να κληθεί ιατρική βοήθεια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Crashlight έχει σώσει ήδη αρκετές εκατοντάδες ζωές από την αρχή της κυκλοφορίας του, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια αξιόλογη επένδυση (κόστος υπηρεσία περίπου 15€ το έτος) που κάθε αναβάτης πρέπει να κάνει. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

Ακουστικά EarPeace Moto Ear Plugs

Ακουστικά EarPeace Moto Ear Plugs

Ο θόρυβος του ανέμου μέσα στο κράνος μίας μοτοσικλέτας σε υψηλές ταχύτητες μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικός έως και επικίνδυνος (μερική απώλεια ακοής) και ενώ οι παραδοσιακές ωτοασπίδες αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα παράλληλα μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον βαθμό επίγνωσης της κατάστασης του αναβάτη.

Τα EarPeace Motorcycle Ear Plugs δημιουργήθηκαν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία φίλτρου ακύρωσης θορύβων που εξαλείφει τους ήχους του αέρα και του κινητήρα, ενώ παράλληλα αφήνει τους ήχους από τα ελαστικά και τις κόρνες να περάσουν στο αυτί του αναβάτη. Τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργική, ιατρική σιλικόνη ώστε να είσαι σε θέση να τα φοράς ακόμη και σε μακρινά ταξίδια που απαιτούν πολλές ώρες οδήγησης. Σε κάθε συσκευασία θα βρεις μία θήκη αλουμινίου καθώς και τρία ζεύγη φίλτρων, καθένα από τα οποία προσφέρει διαφορετικό επίπεδο προστασίας (SNR 17, 20 και 26). (Μπορείς να το βρεις εδώ)

HELMETLOK II Κλειδαριά Κράνους

HELMETLOK II Κλειδαριά Κράνους

Το κράνος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ ασφαλείας ενός αναβάτη μηχανής, για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να κάνεις καμία παραχώρηση ως προς την ποιότητά του. Βέβαια, ένα καλό κράνος σημαίνει παράλληλα μία αρκετά ακριβή επένδυση. Για να μην κλαις την επένδυσή σου, λοιπόν, θα πρέπει να μην την αφήνεις εκτεθειμένη. Όμως τι συμβαίνει στην περίπτωση που θέλεις να βγεις έξω και το κράνος σου δεν χωράει στη σέλα της μηχανής; Προφανώς και δεν μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου, ούτε όμως και να το αφήσεις απλά πάνω στο τιμόνι ή το ρεζερβουάρ της μηχανής.

Τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα δίνει το Helmetlok II, το οποίο είναι μία εξαιρετικά απλή και ανθεκτική κλειδαριά κράνους με “μαξιλαράκια” και κωδικό ασφαλείας. Χρησιμοποιώντας έναν τετραψήφιο κωδικό, η κλειδαριά μπορεί να συνδεθεί στα λουράκια του κράνους σου και να αποτρέψει τυχόν “καλοθελητές” από ενέργειες κλοπής. Η κατασκευή του από κράμα αλουμινίου και ψευδαργύρου συμβάλλει στην αντοχή του σε τυχόν πριονίσματα και τρυπήματα. Μπορείς να συνδέσεις τη συγκεκριμένη κλειδαριά στο πλαίσιο-σασί της μοτοσυκλέτας και έτσι να διασφαλίσεις πως το κράνος σου θα παραμείνει στο ίδιο σημείο με το πέρας της βόλτας σου.  (Μπορείς να το βρεις εδώ)

Signal Dynamics BackOFF XP Brake Light Modulator

Signal Dynamics BackOFF XP Brake Light Modulator

Ως αναβάτης, θα πρέπει να ενεργείς με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεις στο ελάχιστο την πιθανότητα ατυχήματος ή τραυματισμού. Βέβαια, για αυτό απαιτείται σωστή εκπαίδευση ως προς την οδήγηση αλλά και χρήση ορισμένων επιπλέον μέτρων ασφαλείας από μέρους σου.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το BackOFF XP Brake Light Modulator της Signal Dynamics. Ουσιαστικά, το εν λόγω gadget εμπλέκεται στα φώτα και στα φρένα της μηχανής σου, με αποτέλεσμα κάθε φρενάρισμά σου να εμφανίζεται με τη μορφή ενός πολύ δυνατού, παλμικού φωτός στο πίσω φανάρι της μοτοσυκλέτας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεις πως ο οδηγός πίσω σου θα προσέξει στα σίγουρα πως ελαττώνεις ταχύτητα και έτσι θα αποφύγεις τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

Garmin Zumo Αισθητήρας Ελαστικών

Garmin Zumo Αισθητήρας Ελαστικών

Ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας, όσο καλό-ποιοτικό και να είναι, προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση θα πρέπει να βρίσκεται σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης. Επίσης, είναι γνωστό πως ένα σωστά φουσκωμένο ελαστικό αποδίδει καλύτερα σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ανταποκρίνεται πιο άμεσα σε τυχόν φρεναρίσματα και γενικότερα φέρει μία ομοιόμορφη φθορά στην επιφάνειά του.

Ο αισθητήρας ελαστικών της Garmin Zumo σε βοηθά να παρακολουθήσεις την πίεση των ελαστικών σου κάθε στιγμή ώστε να μην χάσεις τίποτα από τα παραπάνω. Μοιάζοντας με το μέσο κάλυμμα μίας βαλβίδας, αυτοί οι έξυπνοι αισθητήρες πίεσης ελαστικών μεταδίδουν πληροφορίες στις μονάδες GPS Garmin Zumo moto. Μάλιστα, φέρουν ειδικές μπαταρίες διάρκειας 18 μηνών. Βέβαια, όπως κατάλαβες, για να εκμεταλλευτείς το συγκεκριμένο gadget θα πρέπει να έχεις κάποιο αντίστοιχο GPS της εταιρείας. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

SoEasyRider  Ασύρματος Φορτιστής Κινητού

SoEasyRider  Ασύρματος Φορτιστής Κινητού

Η ασύρματη φόρτιση των smartphone έχει γίνει κάτι παραπάνω από κοινή και δεν θα μπορούσε να μην αφορά και τον κλάδο της μοτοσυκλέτας. Η SoEasyRider δημιούργησε μια θήκη ασύρματης φόρτισης ειδικά για μοτοσικλέτες , η οποία μπορεί να φιλοξενήσει smartphones διαστάσεων έως 6,3 ιντσών. Η θήκη προσφέρει απόλυτη προστασία από τις καιρικές συνθήκες ενώ το διάφανο εμπρός μέρος της σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τυχόν λειτουργίες GPS από το κινητό σου. Μάλιστα, το κιτ περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικούς προσαρμογείς ασύρματης φόρτισης [Lightning (iPhone), Type-c, Micro USB και ανεστραμμένο Micro USB], καθιστώντας το συμβατό με οποιαδήποτε συσκευή. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

Antigravity Micro-Start XP-1 Μπαταρία

Antigravity Micro-Start XP-1 Μπαταρία

Οι μοτοσικλέτες τείνουν να έχουν πολύ μικρές μπαταρίες, και ενώ αυτό μπορεί να βοηθά στη μείωση του βάρους, παράλληλα λειτουργεί κατά της διάρκειας ζωής τους. Έτσι, ο κίνδυνος της αποφόρτισής της μετά από μερικές βδομάδας αχρησίας είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να δώσει η Antigravity με το τροφοδοτικό Micro-Start XP-1.

Πρόκειται για ένα αρκετά συμπαγές powerbank, με διαστάσεις 6,75 “x 3,25” x 1 “, το οποίο ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, διαθέτοντας χωρητικότητα 12.000 mAh. Επίσης, η συγκεκριμένη μπαταρία φέρει εξόδους 12V και 19V για φορητούς υπολογιστές καθώς και πολλές θύρες USB για φόρτιση κινητών συσκευών. Στα περαιτέρω η συσκευή διαθέτει ένδειξη στάθμης μπαταρίας πέντε LED, ενσωματωμένη προστασία υπερφόρτισης και φακό LED (110 lumen) με πολλαπλές λειτουργίες φωτισμού.

Ολόκληρο το κιτ περιλαμβάνει ένα σετ σφιγκτήρων με βραχυκυκλωτήρα, μια ποικιλία καλωδίων γενικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων Micro-USB και φωτισμού, ενός φορτιστή πρίζας τοίχου, ενός φορτιστή αναπτήρα τσιγάρων (12V) και μιας οργανωμένης θήκης μεταφοράς που αποθηκεύει τα πάντα με ευκολία και ταιριάζει εύκολα κάτω από ένα κάθισμα. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

 ABUS Granit Detecto SMARTX 8078

 ABUS Granit Detecto SMARTX 8078

Η μοτοσυκλέτα αποτελεί ένα εύκολο “θύμα” κλοπής, κάτι που οφείλεται στο μικρό τους μέγεθος και στην ευκολία μετακίνησής τους. Επομένως, αν θέλεις να προφυλάξεις τη μοτοσυκλέτα σου από τυχόν περιπτώσεις κλοπής θα πρέπει να την μετατρέψεις σε κάτι “απρόσιτο” για τους επίδοξους ληστές (και όχι δεν εννοούμε να βάλεις παγίδες γύρω από αυτήν). Μία πολύ καλή αντικλεπτική λύση ακούει στο όνομα ” κλειδαριά δίσκου“. Η ABUS με το Granit Detecto SMARTX 8078 αποτελεί μία από τις κορυφαίες λύσεις στην προκειμένη κατηγόρια.

Η κλειδαριά από ενισχυμένο χάλυβα 13,5 χιλιοστών σφίγγει κάτω από τον μπροστινό ρότορα των φρένων της μηχανής, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την κύλιση της μηχανής. Ωστόσο, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες κλειδαριές δίσκου της αγοράς είναι η κρυφή της τεχνολογία. Η κλειδαριά διαθέτει εσωτερικούς αισθητήρες κίνησης που σε ειδοποιούν εάν η μηχανή κινείται μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής της εταιρείας στο κινητό σου. Μάλιστα, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα της κλειδαριάς πραγματοποιείται, επίσης, μέσω της εφαρμογής, εξαλείφοντας έτσι έναν πιθανό αδύναμο σύνδεσμο στην ασφάλεια της συσκευής. Τέλος, σε προσπάθεια κλοπής η κλειδαριά διαθέτει και ηχητικό συναγερμό έντασης 100dB. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

AGV AGVisor

AGV AGVisor

Το AGVisor της AGV αποτελεί μία από τις βασικές προσθήκες στα μελλοντικά κράνη μηχανής, υιοθετώντας τεχνολογία βγαλμένη από τα μαχητικά αεροσκάφη. Πρόκειται για μία “ασπίδα” προσώπου από το φως,  διαθέτοντας έναν ηλεκτροχρωμικό φακό LCD που επιτρέπει στον αναβάτη να εναλλάσσει το φιλμ του τζαμιού σε ήπια και σκοτεινή απόχρωση με το πάτημα ενός κουμπιού. Το όλο σύστημα διαθέτει μπαταρία διάρκειας 12 ωρών, ενώ με το πέρας αυτών το σύστημα επαναφέρεται στην αρχική του λειτουργία (ελαφριά προστασία από το φως). Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο gadget διατίθεται μονάχα στις κορυφαίες σειρές της AGV, Corsa και Pista. (Μπορείς να το βρεις εδώ)

Δείτε επίσης: Οι 5 Καλύτερες Touring μοτοσυκλέτες για το 2019!

SomeWear Global Hotspot

SomeWear Global Hotspot

Τα ταξίδια με μηχανή είναι συναρπαστικά, γιατί πραγματικά μπορούν να σε μεταφέρουν ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα και ανεξερεύνητα σημεία της γης. Ωστόσο, πέρα από το θετικό της όλης υπόθεσης ενέχει και ένας σημαντικός κίνδυνος. Να βρεθείς αντιμέτωπος με μία αναποδιά και να μην διαθέτεις σήμα ώστε να είσαι σε θέση να καλέσεις βοήθεια (γιατί είπαμε, υποτίθεται ότι βρίσκεσαι στη μέση του πουθενά).

Σε τέτοιες-αλλά και όχι μόνο-περιπτώσεις είναι που φαντάζει απαραίτητο ένα παγκόσμιο hot spot, το οποίο θα σε βοηθά να βρίσκεσαι συνδεδεμένος με τον υπόλοιπο κόσμο. Καλό, έτσι; Και εφικτό, επίσης! Το SomeWear Global Hotspot διαθέτει μια εφαρμογή smartphone που επιτρέπει στο τηλέφωνό σου να λαμβάνει σύνδεση ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας μέσω του παγκόσμιου hotspot.

Παράλληλα η διαδρομή σου παρακολουθείται μέσω GPS και μπορεί να αποσταλεί σε συγκεκριμένα άτομα, αν κάτι πάει στραβά. Τέλος, αυτή η μικρή συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη λήψη αναφορών καιρού, οι οποίες ενδέχεται να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε διαδρομές εκτός οδικού δικτύου. Σημειώνεται δε, πως για τη λειτουργία της συσκευής απαιτείται η αγορά ενός προγράμματος δεδομένων, το οποίο ξεκινά από τα 8€ τον μήνα (για 10 δορυφορικά μηνύματα, 75 επισημάνσεις τοποθεσίας και απεριόριστα μηνύματα κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi) και φτάνει μέχρι το ποσό των 50€ ανά μήνα (απεριόριστα δεδομένα σε όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες). (Μπορείς να το βρεις εδώ)

EyeLights EyeRide HUD

EyeLights EyeRide HUD

Τα HUDHead-Up Displays) κάνανε την εμφάνισή τους στα αυτοκίνητα πριν μερικά χρόνια και σιγά-σιγά αρχίζουν να εισχωρούν και στον τομέα της μοτοσυκλέτας. Προβάλλοντας τις μετρήσεις-δεδομένα της μηχανής καθώς και χάρτες ή λοιπές πληροφορίες απευθείας στο κράνος σου, τα HUD συστήματα φαντάζουν ιδανικά για κάθε αναβάτη αφού τα ποσοστά διάσπασης της προσοχής σου μειώνονται στο ελάχιστο.

Το EyeRide HUD της EyeLights αποτελείται από εσωτερικά ηχεία, μικρόφωνο, εξωτερικό χειριστήριο στην πλευρά του κράνους, και φυσικά, το ίδιο το HUD, το οποίο τοποθετείται ακριβώς πάνω από το δεξί μάτι του χρήστη. Το εν λόγω σύστημα προσφέρει μία συναρπαστική χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, δείχνοντάς σου με ακρίβεια ποικίλες πληροφορίες (ταχύτητα, μετρήσεις κινητήρα, GPS χάρτες, εισερχόμενες κλήσεις, αναπαραγωγή μουσικής κ.ά.). (Μπορείς να το βρεις εδώ)

BrakeButt

BrakeButt

Για τους αρχάριους αναβάτες η μετάβαση από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου στην οδήγηση μίας μοτοσυκλέτας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη στην αρχή, καθώς οι αρχές οδήγησης ενός οχήματος διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με αυτές μίας μοτοσυκλέτας. Στην προκειμένη περίπτωση, τα φρένα αποτελούν ένα από τα σημαντικά στοιχεία διαφοροποίησης (τα εμπρός με τα πίσω φρένα εμπλέκονται ανεξάρτητα).

Το BrakeBuTT αποτελεί ένα “έξυπνο” σύστημα που αντιμετωπίζει την παραπάνω κατάσταση συνδέοντας τα εμπρός με τα πίσω φρένα. Μάλιστα, το BrakeBuTT φέρει χειριστήριο μέσω του οποίου μπορείς να ρυθμίσεις τα ποσοστά συμμετοχής των φρένων (περισσότερη δύναμη εμπρός ή πίσω). Πέρα από τους αρχάριους αναβάτες, η συγκεκριμένη συσκευή ενδέχεται να βοηθήσει αναβάτες που αρέσκονται να κινούνται σε πίστες παρέχοντάς τους ορισμένα αντικειμενικά οφέλη (π.χ. καθώς γέρνεις σε μία δεξιά στροφή και δεν μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στα πίσω φρένα). (Μπορείς να το βρεις εδώ)

Related Posts