kaliteri-filoi-gimnastiki

Τι να κάνεις αν ερωτευτείς την καλύτερη σου φίλη!

by theman

Σου έχει τύχει ποτέ να ερωτευτείς την καλύτερη σου φίλη; Αν ναι, τότε το πιο πιθανό είναι να σε έχει πιάσει άγχος για το πως θα χειριστείς την όλη κατάσταση. Μην αγχώνεσαι, όμως. Να είσαι σίγουρος πως δεν είσαι ο μοναδικός στον οποίο έχει συμβεί αυτό.

Όταν βρίσκεσαι κοντά σε ένα άτομο και περνάτε πολλές ώρες μαζί, πολλές φορές μπορεί να καταλήξει σε κάτι πιο ισχυρό. Μόλις το συνειδητοποιήσεις, τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις να το διαχειριστείς σωστά για να μην καταλήξεις να την χάσεις και από φίλη.

 

Πως να καταλάβεις ότι ερωτεύεσαι την καλύτερη σου φίλη

love-and-best-friend

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πότε αρχίζεις να ερωτεύεσαι τη φίλη σου.

Η νευρικότητα όταν βρίσκεσαι κοντά της είναι μία από αυτές τις ενδείξεις. Επίσης, αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου να φτιάχνει τα μαλλιά ή τα ρούχα, να ελέγχει την αναπνοή του και να αναστατώνεται όποτε την βλέπεις, τότε σίγουρα κάτι συμβαίνει.

 

Τι να κάνεις αν ερωτευτείς την καλύτερη σου φίλη

friends-and-love

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση μόλις αντιλήφθηκες ότι έχεις ερωτευτεί την φίλη σου; Πανικοβλήθηκες; Δε θα έπρεπε. Αν το σκεφτείς καλά, ήδη την αγαπάς αλλά με φιλικό τρόπο. Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να τη δεις λίγο διαφορετικά και να προσθέσεις και λίγο ρομαντισμό στη σχέση σας.

Σίγουρα δε μπορείς να το κρύψεις, αλλά και ούτε να το πεις έτσι απλά. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να αντιμετωπίσεις σωστά ένα τέτοιο ζήτημα.

1. Κατάλαβε τα συναισθήματα σου

Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, ηρέμησε και κάθισε να σκεφτείς τι ακριβώς αισθάνεσαι. Άφησε τα συναισθήματα σου να αναπτυχθούν και ξεκαθάρισε τι ακριβώς θέλεις.

2. Περίμενε

love-friends

Πριν αποφασίσεις να της αποκαλύψεις τα συναισθήματα σου, βεβαιώσου ότι δεν είναι παροδικά. Σίγουρα δε θα ήθελες να της πεις κάτι το οποίο την επόμενη μέρα μπορεί να μην ισχύει. Ίσως μια μέρα να την είδες πιο seχy ντυμένη και να ένιωσες κάτι, αλλά να ήταν απλά αυτό και τίποτα παραπάνω.

 

3. Μίλησε σε ένα φίλο

Μόλις κατασταλάξεις για το τι ακριβώς νιώθεις, προσπάθησε να μιλήσεις με κάποιον από τους φίλους σου. Μιλώντας σε κάποιον μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν τα συναισθήματα σου είναι όντως αληθινά. Παράλληλα, μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια μέσα από τις συμβουλές που θα σου δώσει.

 

4. Προσπάθησε να καταλάβεις αν νιώθει κάτι για εσένα

Αφού κάνεις αυτά τα πρώτα βήματα, τότε πρέπει να καταλάβεις πως νιώθει αυτή για εσένα. Προσπάθησε να αποκωδικοποιήσεις τη γλώσσα του σώματος της. Αν σε βλέπει κι αυτή διαφορετικά, τότε σίγουρα θα υπάρξει χημεία μεταξύ σας. Πάρε το χρόνο σου, όμως, και μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα.

 

5. Αποφάσισε αν θα της το πεις

loving-her

Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σου. Αν θέλεις να προστατεύσεις την σχέση που ήδη έχετε, άφησε τα πράγματα όπως είναι και μην πεις τίποτα. Απλά να είσαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που βρει κάποιο αγόρι, εσύ θα πονέσεις αρκετά.

Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο θα ήταν να της αποκαλύψεις τι αισθάνεσαι. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει μια τέτοια συζήτηση. Δες εδώ 7 σημάδια ότι θέλει να της ζητήσεις ραντεβού.

 

6. Να είσαι ανοιχτόμυαλος

Μακάρι όλα στη  ζωή μας να πήγαιναν έτσι όπως τα θέλαμε. Όμως, αυτό δεν είναι εφικτό. Κι αυτή μπορεί να είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Θα πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος για κάθε απάντηση. Επίσης, φρόντισε να ακούσεις τι έχει να πει επάνω στο θέμα.

 

7. Βρες την κατάλληλη στιγμή να το πεις

Αν αποφάσισες να της μιλήσεις για τα συναισθήματα σου, τότε πρέπει να βρεις και την κατάλληλη στιγμή να της το εξομολογηθείς. Η καλύτερη στιγμή φυσικά είναι να της το αποκαλύψεις όταν θα είστε μόνοι σας και θα περνάς τον καθιερωμένο χρόνο μαζί της. Απλά βεβαιώσου ότι είναι σε καλή διάθεση και πρόθυμη να σε ακούσει.

8. Μην συμπεριφέρεσαι διαφορετικά απέναντι της

friendship-love

Μιας και είναι η καλύτερη σου φίλη ξέρει ακριβώς πως συμπεριφέρεσαι. Μην αντιδράσεις διαφορετικά επειδή σου αρέσει.

9. Μην αφήνεις υπονοούμενα

Μην αφήνεις απλά υπονοούμενα από εδώ και από εκεί. Αυτό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και θα την μπερδέψει. Να είσαι ειλικρινής και να της πεις αυτό που νιώθεις. Ενημέρωσε την για το πότε το συνειδητοποίησες, τι περιμένεις να γίνει.

10. Δεν σημαίνει ότι η φιλία σας έφτασε στο τέλος της

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δε χρειάζεται να σταματήσετε να είστε φίλοι επειδή την έχεις ερωτευτεί. Αυτή η αλλαγή απλά θα κάνει τη σχέση σας πιο σταθερή.

Related Posts