ασφάλεια αυτοκινήτου τι πρέπει να προσέξεις

Τι πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις ασφάλεια αυτοκινήτου!

by theman

Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να ανανεώσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου και σκέφτεσαι ότι πρέπει να την αλλάξεις για να εξοικονομήσεις χρήματα; Πριν το κάνεις σου έχουμε μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν επιλέξεις καινούρια ασφαλιστική εταιρεία.

Τι πρέπει να προσέξω πριν επιλέξω ασφάλεια για το αυτοκίνητο μου!

Απόκτησε ασφάλεια αυτοκινήτου από 39€ το εξάμηνο εδώ!

1. Η αξιοπιστία της εταιρείας

ουρανοξύστης

Πριν επιλέξεις νέα ασφάλεια, σιγουρέψου για την αξιοπιστία της. Είναι πολλά χρόνια στον χώρο των ασφαλειών; Είναι μεγάλη εταιρεία και οικονομικά φερέγγυα; Θα είναι ταλαιπωρία για εσένα μια μικρή ασφαλιστική να δηλώσει πτώχευση στα μέσα της περιόδου και μείνεις ξεκρέμαστος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Δες επίσης: Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου!

2. Οδική βοήθεια

οδικη βοηθεια

Βεβαιώσου ότι η ασφάλεια που θα επιλέξεις καλύπτει και την χρήση οδικής βοήθειας. Τόσο στην περίπτωση ενός ατυχήματος όσο και μιας βλάβης που δεν θα μπορείς να το μετακινήσεις, θα γλιτώσεις χρήματα με την οδική βοήθεια να περιλαμβάνεται στο συμβόλαιό σου.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που μικραίνουν την ζωή του αυτοκινήτου σου!

3. Η εμπορική αξία του οχήματός σου

κοκκινο αυτοκινητο

Το συμβόλαιό σου θα πρέπει να αναθεωρείται κάθε χρόνο σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σου. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε θα καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα ασφάλιστρα από το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβεις σε περίπτωση ατυχήματος γιατί αυτό, θα έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία.

Δες επίσης: 10 Μικρά αυτοκίνητα με τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων-κατανάλωσης!

4. Εξυπηρέτηση και ανταπόκριση

ατυχημα και τηλεφωνημα

Η εξυπηρέτηση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, είτε μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας είτε μέσω του ασφαλιστή σου. Ώστε στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα θες οδηγίες, αυτοί να σε κατατοπίσουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Δες επίσης: 9 Συχνά προβλήματα αυτοκινήτου & πως να τα αντιμετωπίσεις!

5. Ατύχημα με ανασφάλιστο οδηγό

ατυχημα οδηγοι μιλανε

Ένας μεθυσμένος οδηγός θεωρείται ανασφάλιστος σε περίπτωση ατυχήματος. Οπότε, έλεγξε αν το ασφαλιστικό πρόγραμμα καλύπτει την περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο οδηγό.

Δες επίσης: 5 Tips για να αγοράσεις το κατάλληλο αυτοκίνητο για σένα!

6. Το κόστος της κάλυψης

συμβολαιο και χρηματα

Μπορεί να σου φαίνεται λογικό και ασφαλές, να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που σε καλύπτει για κάθε περίπτωση, όμως αναλογίσου το κόστος των ασφάλιστρων που θα πληρώνεις, το οποίο θα βαραίνει τα οικονομικά σου και τα οποία αθροιστικά θα ξεπεράσουν κατά πολύ, με τα χρόνια, το ποσό που θα πλήρωνες στην περίπτωση που δεν είχες ασφαλιστεί για αυτό.

Δες επίσης: Οδηγός αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα!

7. Εκπτώσεις

χρηματα και αυτοκινητο

 

Κάνε έρευνα αγοράς όπως κάνεις όταν ψωνίζεις. Αν θέλεις μπορείς να συγκρίνεις online πολλές ασφαλίστηκες εταιρίες στο www.cosmote.gr/insurance.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν έκπτωση για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Συνδύασε στην ίδια εταιρεία την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου με άλλα είδη ασφαλειών όπως, ασφάλεια ζωής ή κατοικίας, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη τιμή. Μερικοί λόγοι για τους οποίους οι ασφαλιστικές κάνουν εκπτώσεις είναι: μηδενικά ατυχήματα, αγορά ασφάλειας για πάνω από ένα όχημα, νέο αυτοκίνητο, online ανανέωση, ηλεκτρονική αποστολή συμβολαίου και πολλοί άλλοι.

Related Posts