άνδρας με υγιή μαλλιά

5 Tips για να αποκτήσει ένας άνδρας υγιή μαλλιά!

by theman

Για να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση οφείλεις να είσαι πάντα περιποιημένος. Η εμφάνισή σου έχει μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί το πρώτο πράγμα πάνω στο οποίο θα κριθείς. Έτσι, ένα όμορφο ντύσιμο, το περιποιημένο μούσι και τα υγιή μαλλιά είναι θέματα για τα οποία πρέπει να μεριμνήσεις.

Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, συγκεντρώσαμε χρήσιμες συμβουλές για το τελευταίο από τα προαναφερθέντα. Διάβασε παρακάτω τα 5 tips για να αποκτήσει ένας άνδρας υγιή μαλλιά ώστε να κάνεις πάντα την καλύτερη εντύπωση!

5 Συμβουλές για να είναι τα μαλλιά σου πιο υγιή!

 

Πρόσεξε τη θερμοκρασία στο ντους!

άνδρας με υγιή μαλλιά

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που ενδεχομένως κάνεις και σίγουρα επηρεάζει την υγεία των μαλλιών σου, είναι όταν κάνεις μπάνιο με καυτό νερό. Αδιαμφισβήτητα, το ντους με καυτό νερό είναι πολύ χαλαρωτικό αλλά ταυτόχρονα είναι και η αιτία που τα μαλλιά σου φριζάρουν εύκολα. Το καυτό νερό απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σου και έτσι γίνονται πιο ξηρά και επιρρεπής σε ψαλίδα. Η λύση είναι απλή! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό!

Δες επίσης: 5 Λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου!

Για υγιή μαλλιά αναζήτησε προϊόντα χωρίς θειικά άλατα!

άνδρας με καθρέφτη

Συχνά, τα πιο φθηνά σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν θειικά άλατα. Με αυτό το συστατικό, συνήθως δημιουργείται περισσότερος αφρός όταν πλένεις τα μαλλιά σου, κάτι που ίσως να θεωρείς ότι είναι καλό. Στη πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι! Διότι αυτός ο αφρός που δημιουργείται επίσης αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σου και όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αυτό δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεπώς, καλό είναι να προσέχεις τη λίστα των συστατικών πριν αγοράσεις ένα προϊόν για να μη κάνει τα μαλλιά σου πιο εύθραυστα!

Δες επίσης: Τα 7 καλύτερα προϊόντα για ανδρικό styling μαλλιών!

Χρησιμοποίησε conditioner!

άνδρας χτενίζει τα υγιή μαλλιά του

Ένα προϊόν που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου, δεν είναι άλλο από το conditioner! Το συγκεκριμένο έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώνει και να προστατεύει τα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να απαλλάξει από φριζάρισμα. Αν έχεις μπούκλες, θα βρεις ιδιαίτερα βοηθητικό το conditioner για τη τελευταία χρήση του. Μάλιστα, δοκίμασε να το βάζεις κάθε φορά που πλένεις τα μαλλιά σου και θα παρατηρήσεις άμεσα αποτελέσματα!

Δες επίσης: Πως να καλύψεις τα κενά στα γένια σου!

Απέφυγε το στέγνωμα με πιστολάκι!

άνδρας με πιστολάκι και χτένα

Μία ακόμη συμβουλή που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για εσένα που έχεις κατσαρά μαλλιά, είναι να αποφύγεις το στέγνωμα με το πιστολάκι. Ο καυτός αέρας από το πιστολάκι θα προκαλέσει όχι μόνο φριζάρισμα αλλά και ψαλίδα. Αν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία με τον κρύο αέρα. Βέβαια, το καλύτερο θα ήταν να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά!

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να μακραίνει ένας άνδρας τα μαλλιά του!

Πήγαινε για κούρεμα τακτικά!

άνδρας κούρεμα για υγιή μαλλιά

Είναι σημαντικό η επίσκεψη στον κομμωτή σου να γίνεται τακτικά. Οι ειδικοί προτείνουν να πηγαίνεις για κούρεμα κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες, δηλαδή κάθε ένα ή ενάμιση μήνα. Και αυτό, για να κόβεται η ψαλίδα και να παραμένει το μαλλί σε ένα υγιές επίπεδο!

Related Posts