12 Τρόποι να ηρεμήσεις την ζηλιάρα σύντροφο σου!

by theman

Μια ζηλιάρα σύντροφος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πως αντιμετωπίζεις εσύ το γεγονός ότι ζηλεύει; Αποφασίζεις να της δώσεις τα παπούτσια στο χέρι ή προτιμάς να της δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία;

Είναι ανθρώπινο η σύντροφος σου να ζηλεύει όταν σε βλέπει να κοιτάει κάποια άλλη ή όταν βλέπει κάποια να ενδιαφέρεται για εσένα.  Το θέμα, όμως, είναι μέχρι που φτάνει η ζήλια της. Είναι σε λογικά πλαίσια ή έχεις σκεφτεί να τη χωρίσεις επειδή σε ζηλεύει υπερβολικά;

Αν νιώθεις ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, το πιο πιθανό είναι να βάλεις τέλος στη σχέση σας. Αν, όμως, δεν είσαι έτοιμος να τελειώσεις μαζί της, προσπάθησε να καταλάβεις τι συμβαίνει και ζηλεύει τόσο. Ζηλεύει μόνο εσένα ή έχει την τάση να ζηλεύει και τους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω της;

 

Πως να ηρεμήσεις ένα άτομο που ζηλεύει πολύ!

ziliara-gynaika

Αν διαπιστώσεις ότι σε ζηλεύει, τότε υπάρχουν μερικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τη ζήλια της και να την ηρεμήσεις. Αν μάθεις να την ακούς, μπορεί να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις και να νικήσεις τις ανασφάλειες της και να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη της.

 

1. Παρατήρησε τι την εξαγριώνει

jealousy

Αν μπορέσεις να κρατήσεις σημειώσεις σχετικά με το πότε εκδηλώνει ζήλια, τότε ίσως μπορέσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει. Παρατηρώντας την μπορείς να διαπιστώσεις αν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, και θα είναι πιο εύκολο να αποφύγεις να κάνεις πράγματα που την κάνουν να ζηλεύει και να αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση.

 

2. Κάνε την να αισθάνεται πολύτιμη

couple

Η ζήλια της συντρόφου σου μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όταν δεν αισθάνεται ασφάλεια, ψάχνει συνεχώς να τραβήξει την προσοχή σου. Ακόμη κι αν πιστεύει ότι δεν την απατάς, μπορεί να σου εκδηλώσει ζήλια με σκοπό να σε κάνει να την προσέξεις.

Αν μπορέσεις να την κάνεις να αισθανθεί πολύτιμη, δε θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή σου με λάθος τρόπο. Θα γνωρίζει ότι είστε ο ένας για τον άλλο.

 

3. Πες της πως αισθάνεσαι

couple in love

Όταν η γυναίκα αισθανθεί ότι δεν επικοινωνεί μαζί σου όπως πρέπει, μπορεί να πιστέψει ότι μοιράζεσαι τα συναισθήματα και τις απόψεις σου με κάποιον άλλο. Δεν έχει σχέση αν είναι άντρας ή γυναίκα. Το γεγονός ότι δεν την εμπιστεύεσαι και την  απομονώνεις, την κάνει να νιώθει απατημένη.

Αν, ωστόσο, την συμπεριλάβεις στη ζωή σου και της μιλήσεις, ακόμη και όταν περνάς κάποιες δυσκολίες, θα ξέρει για ποιον λόγο έχεις κλειστεί στον εαυτό σου και είσαι απόμακρος, και δε θα κάνει λανθασμένες υποθέσεις.

Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξεις είναι να της εκφράζεις τα συναισθήματα σου για αυτή. Μπορεί να πιστεύεις ότι δείχνεις το πως αισθάνεσαι από τις πράξεις σου, αλλά οι γυναίκες θέλουν να ακούσουν από εσένα να τους το λες. Μην της αφήσεις χώρο να βγάλει λάθος συμπεράσματα. Απλά πες της πόσο την αγαπάς και πόσο σημαντική είναι για εσένα.

 

4. Μην την αποκλείσεις από τη ζωή σου

excluding from life

Αν δεν την λαμβάνεις υπόψη όταν παίρνεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου, αλλά και στην καθημερινότητα σου, αισθάνεται σαν να την απατάς. Για μια γυναίκα που νιώθει ανασφάλεια και ζηλεύει, το να την απατάς και να την αφήνεις έξω από τη ζωή σου είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Αν θέλεις να έχετε κοινή πορεία στο μέλλον, τότε συμπεριέλαβε την στη ζωή σου και στις αποφάσεις σου. Αν, ωστόσο, δε θέλεις να συνεχίσετε μαζί, τότε να είσαι ειλικρινής και να μην την κοροϊδεύεις.

 

5. Κάνε σωστές επιλογές

feel special

Αν υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούν συγκρούσεις στη σχέση σας, και ξέρεις ποιοι είναι αυτοί, τότε πρέπει να αποφασίσεις τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα. Αν, για παράδειγμα, έχεις πολύ στενή σχέση με τη μαμά σου και αυτό την ενοχλεί, τότε απομακρύνσου λίγο από αυτήν.

Όταν κερδίσεις την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου, τότε μπορείς να συνεχίσεις και τις υπόλοιπες σχέσεις σου με γονείς ή φίλους. Όσοι σε αγαπάνε, δε θα θυμώσουν που απομακρύνθηκες και θα θέλουν να σε βοηθήσουν να πετύχει η σχέση σου.

 

6. Ρώτησε την πως αισθάνεται η ίδια

communication in couples

Είπαμε πριν ότι καλό θα ήταν να της εκφράζεις τα συναισθήματα σου και τις απόψεις σου. Μην ξεχάσεις, όμως, να ρωτήσεις και την ίδια πως αισθάνεται. Το άγχος και η ζήλια της μπορεί να προκαλείται επειδή υπάρχει κάτι που την ανησυχεί. Μην κάνεις υποθέσεις. Απλά αφιέρωσε λίγο χρόνο να τη ρωτήσεις τι συμβαίνει και αντιδράει με αυτό τον τρόπο.

 

7. Μην ασχολείσαι με το τηλέφωνο όταν είσαι μαζί της

couple and mobile phone

Όταν περνάς όλο σου το χρόνο μπροστά από το κινητό, μπορεί να πληγώσεις την σύντροφο σου. Με αυτό τον τρόπο της δείχνεις ότι αυτή η συσκευή είναι πιο σημαντική από την ίδια, και μπορεί να την κάνεις έξαλλη. Αν το κινητό σου προκαλεί προβλήματα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να διαλέξεις: την σύντροφο σου ή το κινητό;

 

8. Μην ασχολείσαι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

couple and social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου. Τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν αν σε δει να μιλάς με κάποια πρώην και δεν την αναφέρεις καθόλου στις συζητήσεις σας. Είτε φλερτάρεις με κάποια έξω είτε online, να ξέρεις ότι πονάει ακριβώς το ίδιο.

 

9. Σταμάτα να αγνοείς τη ζήλια της

jealousy in couples

Σου έχουν πει ότι αν αγνοήσεις τη ζήλια της και κάποιες άλλες καταστάσεις, αυτές θα εξαφανιστούν; Λάθος! Το να αγνοήσεις μια ζηλιάρα σύντροφο είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Με αυτό τον τρόπο απλά θα ρίξεις κι άλλο λάδι στη φωτιά και θα την χάσεις μια για πάντα.

 

10. Ζήλεψε κι εσύ

be jealous

Αν δεν σε ενδιαφέρει με ποιον μιλάει ή τι κάνει, τότε την κάνεις να αισθάνεται ότι δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για αυτήν. Αυτό αμέσως την κάνει να υποψιάζεται ότι ενδιαφέρεσαι για κάποια άλλη περισσότερο και ότι δεν σε ενδιαφέρει αν τη χάσεις.

 

11. Μην αναφέρεις τίποτα για τις διαφωνίες σας σε άλλα άτομα

advice

Ακόμη κι αν χρειάζεσαι κάποια συμβουλή, δεν πρέπει να στραφείς στους φίλους ή στην μητέρα σου. Αν μιλήσεις για το πρόβλημα και τις διαφωνίες σας με άλλο άτομο πίσω από την πλάτη της, τότε απλά θα χειροτερέψεις την κατάσταση. Μίλησε μόνο μαζί της για το θέμα σας.

 

12. Προειδοποίησε την για τελευταία φορά

getting angry

Αν τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή και δεν αντέχεις άλλο τη ζήλια της, τότε δώσε της τελεσίγραφο. Πες της ότι αν δε μπορεί να σε εμπιστευτεί και αν δε σταματήσει να σε ζηλεύει, τότε η μόνη λύση είναι να χωρίσετε.

Όταν έχεις να κάνεις με μια ζηλιάρα σύντροφο, υπάρχουν 2 τρόποι να την αντιμετωπίσεις. Μπορείς να την εγκαταλείψεις ή να αλλάξεις την συμπεριφορά σου. Αν θέλεις να συνεχίσετε την σχέση σας, τότε προσπάθησε να ηρεμήσεις τους φόβους της με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

Related Posts