Πένσα και βίδα αν θες να ανοίξεις το μπουκάλι κρασί σου και δεν έχεις τιρμπουσόν

6 Τρόποι να ανοίξεις μία φιάλη κρασιού χωρίς τιρμπουσόν!

by theman

Ένα καλό μπουκάλι κρασί μπορεί να συνοδεύσει μία έκπληξη για την σύντροφο σου, ένα δείπνο ή ακόμα και ένα τραπέζι με τους καλεσμένους μας. Πολλοί από εμάς μάλιστα το απολαμβάνουμε και σε καθημερινή βάση. Τι γίνεται όμως όταν τα έχουμε κανονίσει όλα και τελευταία στιγμή καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε τιρμπουσόν; Θα το αφήσουμε να μας καταστρέψει το βράδυ;

Σαφώς και όχι. Για να αποφύγουμε να χτυπάμε στον γείτονα τα ξημερώματα μήπως και μας δώσει το τιρμπουσόν του, καλύτερα να σκεφτούμε κάτι άλλο. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να τις διαβάσουμε. Θα μάθουμε λοιπόν 6 τρόπους να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν!

Δες επίσης: Πως το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία σου!

6 τρόποι να βγάλεις τον φελλό χωρίς τιρμπουσόν!

 

1) Με βίδα και πένσα

Πένσα και βίδα αν θες να ανοίξεις το μπουκάλι κρασί σου και δεν έχεις τιρμπουσόν

Ο πιο κλασσικός τρόπος αν δεν έχουμε τιρμπουσόν και θέλουμε να ανοίξουμε το νόστιμο κόκκινο κρασί μας είναι να χρησιμοποιήσουμε μία βίδα και μία πένσα. Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καρφώσουμε την βίδα μέσα στον φελλό. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε είτε χτυπώντας την μέσα με την πένσα ή ακόμα και με σφυρί. Προσοχή όμως! Δεν θα την καρφώσουμε προφανώς όλη, αλλά θα αφήσουμε 1,5-2 εκατοστά να προεξέχει. Τότε, την πιάνουμε καλά με την πένσα και τραβάμε σιγά σιγά προς τα έξω. Εύκολος και γρήγορος τρόπος!

Δες επίσης: 8 Εξαιρετικά δώρα για να κάνεις στους λάτρεις του αλκοόλ!

2) Μαχαίρι

Μαχαίρι

Δεύτερος τρόπος επίσης γρήγορος και αποτελεσματικός είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα λεπτό μαχαίρι. Αρχικά πρέπει να το μαχαίρι να έχει σχετικά λεπτή λεπίδα ώστε να διαπεράσει τον φελλό εύκολα. Είναι προτιμότερο μάλιστα για να μαγκώσει καλύτερα να είναι οδοντωτή η λεπίδα του. Έτσι σίγουρα θα μας γλιτώσει χρόνο από το τράβηγμα του φελλού θα είναι πιο εύκολο. Στα διαδικαστικά λοιπόν, προσέχουμε να καρφώσουμε μόνο 2-3 εκατοστά του μαχαιριού μέσα στον φελλό ώστε να αποφύγουμε να γίνει κομμάτια! Έπειτα, αφού μαγκώσει, το γυρνάμε προς μία μεριά και σιγά σιγά τραβάμε προς τα έξω.

Δες επίσης: 6 Tips για καλή συγκατοίκηση με μια γυναίκα!

3) Ψαλίδι

Ψαλίδι

Πολύ κλασσική επίσης λύση αν το πρώτο πράγμα που θα βρούμε στο συρτάρι μας αντί για τιρμπουσόν είναι το ψαλίδι. Παίρνουμε την μία άκρη του ψαλιδιού και την καρφώνουμε μέσα στον φελλό ώστε να μην βγαίνει. Προσοχή όμως πάλι δεν θέλουμε να γίνει κομματάκια και να πίνουμε κρασί με λίγο φελλό μέσα. Αφού το πιέσουμε λοιπόν, αρχίζουμε πάλι να το στριφογυρίζουμε όπως και με το μαχαίρι. Κάνε υπομονή και θα απολαύσεις σε λίγο την φιάλη σου!

Δες επίσης: Πως να αντιμετωπίσεις το hangover την επόμενη μέρα!

4) Αναπτήρα

Αναπτήρας και μπουκάλι: πως να ανοίξεις το κρασί αν δεν έχεις τιρμπουσόν

Αν καπνίζεις και θες να ανοίξεις το μπουκάλι κρασί σου αλλά ξέχασες το σημαντικότερο, τότε σου έφεξε! Με τον αναπτήρα μπορείς να βγάλεις τον φελλό χωρίς τιρμπουσόν και σε λίγα μόλις λεπτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τον κρατάς αναμμένο στο σημείο που είναι ο φελλός και ελάχιστα πιο κάτω (στο τέλος του). Πόσο θα διαρκέσει; Σίγουρα θα πάρει 1-2 λεπτά όποτε ίσως ζητήσεις και δεύτερο αναπτήρα.

Δες επίσης: Πώς να το διαχειρίζεστε το αλκοόλ!

5) Παπούτσι

Παπούτσι

Ναι και όμως πιάνει. Αν δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να καταφέρει να βγάλεις τον φελλό με τους παραπάνω τρόπους, δοκίμασε αυτόν. Παίρνουμε ένα παπούτσι και το ακουμπάμε στον τοίχο. Βάζουμε στον πάτο του παπουτσιού να ακουμπάει ο πάτος της φιάλης και είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε το κρασί και να ελπίζουμε ότι με την πίεση που θα δημιουργηθεί θα βγει ο φελλός! Αν δεν βγει, αγόρασε τιρμπουσόν.

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να έχεις το τέλειο εργένικο σπίτι!

6) Kλειδιά αυτοκινήτου

Κλειδιά αυτοκινήτου

Τελευταίος τρόπος να ανοίξουμε το μπουκάλι μας πριν φύγουν οι καλεσμένοι ή αρχίσουμε το ουίσκι είναι να χρησιμοποιήσουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Πώς; Παίρνουμε απλά την αιχμηρή τους γωνία και την καρφώνουμε στον φελλό σε γωνία περίπου 45 μοιρών ώστε να μπορούμε να το γυρίσουμε ευκολότερα. Βλέπουμε αν έχει καρφωθεί καλά και ταυτόχρονα αν ο φελλός δεν έχει ραγίσει. Αρχίζουμε να στριφογυρνάμε και να σηκώνουμε προς τα πάνω τα κλειδιά. Όπως ακριβώς και με το μαχαίρι. Έτσι, ίσως όντως απολαύσουμε το κλειστό μπουκάλι κρασί μας!

Related Posts