10 Τρόποι να εμποδίσεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα!

by Sofia V.
πλύσου καλά με δροσερό νερό

Το ξύρισμα με το ξυραφάκι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους ξυρίσματος. Τόσο για την ταχύτητα όσο και για την εξοικονόμηση χρημάτων, το ξύρισμα προσώπου και σώματος με το ξυραφάκι έχει κερδίσει έδαφος στην ανδρική περιποίηση. Παρόλα αυτά, έχει και τις αρνητικές συνέπειες σου. Η συνεχής χρήση ξυραφιού για το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα που πολλές φορές είναι αρκετά ενοχλητικοί και επώδυνοι. Εδώ θα βρεις μερικούς τρόπους για να προλάβεις και να εμποδίσεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

10 τρόποι για να αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα!

 

1. Ξυρίσου μετά το μπάνιο

ξυρισου μετα το μπανιο

Το ξύρισμα μετά ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου μπορεί να γίνει αρκετά ωφέλιμο για εσένα. Οι τρίχες θα είναι πιο μαλακές και θα αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί ή δερματικοί ερεθισμοί.

Δες επίσης : 4 Τρόποι να μαλακώσουν τα γένια σου!

2. Χρησιμοποίησε λίπανση

χρησιμοπιησε λιπανση

Πάντα να χρησιμοποιείς κάποιου είδους λίπανση όπως κρέμα, λάδι ή τζελ. Έτσι η διαδικασία θα είναι λιγότερο επίπονη αλλά και πιο εύκολη. Δε θα υπάρχει αντίσταση στις σκληρές τρίχες και κατά συνέπεια το δέρμα σου θα είναι πιο ήρεμο.

Δες επίσης : Οι 5 καλύτεροι αφροί και gel ξυρίσματος!

3. Απολέπισε το δέρμα σου

απολεπισε το δερμα σου

Κάνοντας μια απολέπιση στο δέρμα που ξυρίζεσαι μερικές φορές την εβδομάδα θα προλάβεις αρκετά συμπτώματα ερεθισμού. Το βασικότερο είναι ότι θα εμποδίσεις την ανάπτυξη εγκλωβισμένων τριχών που δημιουργούν επίπονες κύστες.

Δες επίσης : 7 Κανόνες περιποίησης που ένας κομψός άντρας ακολουθεί!

4. Άπλωσε την κρέμα ξυρίσματος με πινέλο

απλωσε τον αφρο με πινελο

Ο βασικότερος τρόπος που απλώνεις την κρέμα ή το τζελ ξυρίσματος είναι με το χέρι. Σίγουρα αυτή είναι η πιο εύκολη και απλή λύση αλλά δοκίμασε ένα πινέλο ή μια μαλακή βούρτσα. Έτσι το προϊόν θα απλωθεί πολύ πιο ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία.

Δες επίσης : Πινέλο, ο βασιλιάς του ξυρίσματος!

5. Επίλεξε ξυραφάκι με υψηλής ποιότητας λεπίδα

ξυραφακι υψηλης ποιοτητας

Φυσικά τα ξυραφάκια κρίνονται από τη λεπίδα τους. Επένδυσε σε ένα ξυράφι με καλές και ποιοτικές λεπίδες. Όχι μόνο θα διευκολυνθείς στο ξύρισμα, αλλά θα καθαρίζονται και πολύ πιο εύκολα. Ο καθαρισμός του ξυραφιού είναι αρκετά σημαντικό να γίνεται προσεκτικά έτσι ώστε να μη μένουν υπολείμματα τρίχας, σαπουνιού ή δέρματος μέσα.

6. Ξυρίσου προς την κατεύθυνση της τρίχας

ξυρίσου στη κατευθυνση της τρίχας

Με αυτόν το τρόπο δε θα πηγαίνεις “κόντρα”  στην κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες σου. Το ξύρισμα θα γίνεται πιο ήπιο και το δέρμα δε θα ερεθίζεται τόσο.

7. Μην ξυρίζεσαι πολύ γρήγορα

μη ξυρίζεσαι πολύ γηργορα

Μπορεί το ξύρισμα με το ξυράφι να είναι μια αρκετά γρήγορη διαδικασία, όμως μην το παρακάνεις. Προσπάθησε να ξυρίζεσαι πιο αργά για να αφήνεις το δέρμα σου να αναπνέει και να μη κάνεις απότομες κινήσεις. Με το πιο αργό ξύρισμα θα είσαι πιο προσεκτικός ώστε να μην προκύψουν πληγές ή τραυματισμοί.

Δες επίσης : Τα 10 καλύτερα tips για το ξύρισμα!

8. Ξέπλενε το ξυραφάκι μετά από κάθε κίνηση

ξέπλυνε το ξυραφάκι μετα απο καθε περασμα

Φρόντισε μετά από κάθε πέρασμα που κάνεις με το ξυραφάκι να το ξεπλένεις. Έτσι, θα είναι καθαρές οι λεπίδες και το αποτέλεσμα πιο εμφανές. Με “μπουκωμένο” ξυραφάκι, μπορεί να χρειαστούν περάσματα και επαναλήψεις οι οποίες θα προκαλέσουν κοκκινίλες ή γρατζουνιές.

9. Καθάριζε και στέγνωνε καλά τα εργαλεία ξυρίσματος

στέγνωσε καλά τα ξυριστικά σου εργαλεία

Μετά από κάθε ξύρισμα φρόντισε να ξεπλένεις καλά κάθε εργαλείο που χρησιμοποίησες. Αφού σιγουρευτείς ότι όλα είναι καθαρά, να τα στεγνώνεις πολύ προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι σίγουρος ότι δε θα αναπτυχθούν βακτήρια και θα αυξήσεις τη ζωή των εργαλείων σου. Εάν χρειαστεί, πέρασε τα και με οινόπνευμα 70 βαθμών.

10. Πλύσου με φρέσκο και δροσερό νερό

πλύσου καλά με δροσερό νερό

Αφού ξυριστείς, ξέπλυνε την περιοχή με αρκετό δροσερό νερό. Θα σιγουρευτείς ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα τρίχας ή σαπουνιού και η περιοχή θα μείνει καθαρή και φρέσκια. Άπλωσε λοσιόν ή ενυδατική κρέμα χωρίς αλκοόλ ή κάποιο συστατικό που ερεθίζει το δέρμα.  

You may also like