ΣχέσειςΨυχολογία

8 Λόγοι που μια γυναίκα σου λέει ψέμματα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ας ξεκινήσουμε από μια πικρή αλήθεια:όλοι λέμε ψέμματα. Καθημερινά ή και σπάνια, άνδρες και γυναίκες έχουν πει αθώα ή και όχι, ψέμματα σε διάφορες περιστάσεις.

Ναι, σίγουρα γυναίκα ήταν αυτή που μας καταδίκασε να ζούμε έκπτωτοι από τον παράδεισο, αλλά οι γενικεύσεις ποτέ δεν ωφέλησαν κανέναν! Οι λόγοι που μια γυναίκα σου λέει ψέμματα μπορεί να είναι διάφοροι.

Μερικές φορές πρόκειται απλά για ένα λευκό ψεμματάκι, αλλά σε κάθε περίπτωση η κατανόηση του σκεπτικού αλλά και της απόφασης τελικά, να πει ψέμματα μια γυναίκα μπορεί να σε γλιτώσει από περιττούς καυγάδες. Δες επίσης: 10 Τρόποι για να κάνεις μια γυναίκα να ζηλέψει!

 

Οι λόγοι που μια γυναίκα σου λέει ψέμματα!

gunaika leei psemmata

1. Φοβάται μην σε πληγώσει!

Συχνά κρύβουμε πράγματα από ανθρώπους που νοιαζόμαστε ώστε να τους προστατέψουμε, παρόλο που μερικές φορές αυτό έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ίσως να μην της αρέσει κάτι επάνω σου αλλά να μην θέλει να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα για κάτι που απλά δεν ανταποκρίνεται στις δικές της απαιτήσεις.

2. Θέλει να σε εντυπωσιάσει.

Καλά, μπορεί απλά να ντρέπεται να σου εκμυστηρευτεί κάτι που θα την κάνει να φαίνεται κακιά ή απλά λίγη απέναντι σου. Όπως και να έχει, δεν πρέπει να το πάρεις προσωπικά καθώς αφορά μόνο εκείνη και πρέπει να το λύσει μόνη της.

3. Θα ήθελε να είναι αλήθεια.

Μπορεί να είναι δυσαρεστημένη με κάτι ή απλά οι επιθυμίες της να την ξεπερνούν. Όπως λέει και ο λαός, αν πεις ένα ψέμα πολλές φορές μπορεί στο τέλος να το πιστέψεις!

4. Κρύβει παλιές “αμαρτίες”.

Όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία δεν είμαστε και ακριβώς περήφανοι και ο σύντροφος μας θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα θέλαμε να τα μάθει.

5. Κρατάει απόσταση.

Δεν θέλει να δεθεί πολύ μαζί σου και γι’αυτό έχει βάλει ένα τοίχος ανάμεσα σας. Μπορεί να έχει πληγωθεί από προηγούμενες σχέσεις ή να φοβάται απλά τη δέσμευση. Κάθε προσπάθεια σου να την πλησιάσεις καταλήγει σε ένα ατέρμονο κυνηγητό και θέλει χρόνο για να νιώσει άνετα.

6. Δεν σε εμπιστεύεται.

Δεν θα σου πει κάτι αληθινό για τον εαυτό της αν φοβάται ότι κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσεις εναντίον της. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις με ένα άτομο που σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Δοκίμασε να ζητήσεις εξηγήσεις ώστε να το λύσετε.

7. Θέλει την εξουσία.

Καθώς εσύ της εκμυστηρεύεσαι τον έρωτα σου γι’αυτή, εκείνη κρατάει όσα χρειάζεται για να καλυφθούν οι συναισθηματικές της ανάγκες και δεν δεσμεύεται με παρόμοιο τρόπο. Με αυτό τον τρόπο πάντα νιώθει ότι την έχεις περισσότερο ανάγκη εσύ παρά αυτή εσένα!

8. Τα θεωρεί ασήμαντα.

Μερικές φορές τα ψέμματα που λέει μια γυναίκα, ίσως θεωρεί ότι είναι αθώα ή ακόμα βοηθούν τη σχέση σας. Χωρίς να το καταλαβαίνει, σε βάζει σε μια διαδικασία να αμφισβητείς την διαφάνεια και την ειλικρίνεια της σχέσης σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει πρόθεση να σε πληγώσει. Δες επίσης: 7 Συμβουλές για να κάνεις μια γυναίκα ευτυχισμένη!