κρυπτονόμισμα

Θα αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα το παραστατικό χρήμα;

by tzinav

Τα κρυπτονομίσματα έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας και η χρήση τους έχει επεκταθεί πολύ. Μπορεί ακόμα να μην είναι το σύνολο του πληθυσμού εξοικειωμένο με το πως λειτουργούν αλλά αυτό αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλοί που έχουν τις αμφιβολίες τους. Ποιο λοιπόν μπορεί να είναι το μέλλον τους; Θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα το παραστατικό χρήμα στο μέλλον, με το οποίο είμαστε όλοι τόσο εξοικειωμένοι;

Πράγματι, τα ερωτήματα αυτά είναι σημαντικά αν και η απάντηση τους δεν είναι ακόμα βέβαιη. Ωστόσο, έρευνα της Deloitte πάνω στο blockchain και τα κρυπτονομίσματα έρχεται να δώσει μια εκτίμηση στην ερώτηση αν θα αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα το παραστατικό χρήμα σε μερικά χρόνια!

Μπορούν να αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα το κλασικό χρήμα στο μέλλον;

 

Αποτελέσματα έρευνας για τα κρυπτονομίσματα

κρυπτονομίσματα ευρώ αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα το παραστατικό χρήμα

Σε έρευνα που διεξάχθηκε πρόσφατα από τη Deloitte σε επαγγελματίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τα αποτελέσματα ήταν αισιόδοξα όσον αφορά το εύρος της χρήσης των κρυπτονομισμάτων στο μέλλον. Συγκεκριμένα, το 73% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει ότι οι οικονομικοί οργανισμοί μπορεί να γίνουν λιγότερο ανταγωνιστικοί αν δεν ακολουθήσουν τεχνολογίες blockchain. Μάλιστα, μεγάλο ενδιαφέρον έχει ότι το 76% πιστεύει ότι το τέλος του παραστατικού χρήματος δε θα αργήσει να έρθει, αφού στα επόμενα 5-10 χρόνια θα αντικατασταθεί από κρυπτονομίσματα! Ακόμα, σχεδόν το 80% απάντησε ότι θεωρεί πως τα ψηφιακά στοιχεία θα έχουν αισθητή σημαντικότητα για τον κλάδο τους τους επόμενους 24 μήνες!

Επιπλέον, από την έρευνα υποστηρίζεται η σημασία των ψηφιακών νομισμάτων στις πληρωμές, καθώς μπορούν να τις διευκολύνουν!

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Δες επίσης: Γιατί το Bitcoin έχει αξία!

Εμπόδια στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων

κρυπτονόμισμα

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων, υπάρχουν και ορισμένα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, σύμφωνα πάλι με την ίδια έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναγνώρισε ως εμπόδια στη μαζική υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων ρυθμιστικά θέματα, όπως επίσης και το ζήτημα της ασφάλειας.

Δες επίσης: 4 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις κρυπτονομίσματα!

Συμπεράσματα-  Θα αντικαταστήσουν τα κρυπτονομίσματα το παραστατικό χρήμα;

κρυπτονομίσματα δολάρια

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

Η κυριαρχία των ψηφιακών νομισμάτων φαίνεται ότι είναι πλέον λιγότερο ερώτημα του αν θα συμβεί αλλά περισσότερο του πότε θα συμβεί! Για το λόγο αυτό, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες πρέπει να επανεξετάσουν τη χρησιμότητα τους αλλά και να βρουν καινοτόμους τρόπους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικές. Μπορούν να υπάρξουν πραγματικές ευκαιρίες στις παγκόσμιες οικονομικές αγορές για τους συμμετέχοντες που είναι ανοιχτοί στο να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Related Posts