4 Απλά βήματα για να ξυρίσεις τα γένια σου!

by theman

Τα γένια αποτελούν μια τάση που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στους άντρες. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να αφήσουν μούσια για να αλλάξουν την εμφάνιση τους. Αν, όμως, έχεις μούσια εδώ και πολύ καιρό, μπορεί να σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή. Νομίζεις ότι είναι εύκολο να ξυρίσεις τα γένια σου; Κι όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζεσαι.

Για να σε βοηθήσουμε να ξυρίσεις τα γένια σου και να φροντίσεις την επιδερμίδα σου σωστά, το the-man.gr έχει να σου προτείνει 4 απλά βήματα για να το πετύχεις.

 

Πως να ξυρίσεις τα γένια σου με σωστό τρόπο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προετοιμαστείς ψυχολογικά. Μπορεί να το έχεις πάρει απόφαση, αλλά αν δεν είσαι πραγματικά έτοιμος είναι πιθανό να το μετανιώσεις στο τέλος.

 

Βήμα 1: Το πρώτο κόψιμο

trimming-beard

Πριν ξυρίσεις τα γένια σου, καλό θα ήταν να τα κοντύνεις όσο περισσότερο γίνεται χρησιμοποιώντας μια κουρευτική μηχανή. Δες εδώ 5 από τις καλύτερες ξυριστικές μηχανές.

Βήμα 2: Πριν από το ξύρισμα

preshave-process

Μην αμελήσεις να προετοιμάσεις το δέρμα σου πριν πάρεις την απόφαση να ξυριστείς. Επίσης, καλό θα ήταν να έχεις ένα καινούριο ξυράφι για να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες.

Πλύνε το πρόσωπο σου καλά για να αφαιρέσεις την επιπλέον λιπαρότητα και βρωμιά. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τους ερεθισμούς του δέρματος. Έπειτα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο λάδι πριν το ξύρισμα για να μαλακώσεις τις τρίχες και να έχεις ένα ακόμη στρώμα προστασίας στο πρόσωπο. Τέλος, μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μια καυτή πετσέτα για να ανοίξεις τους πόρους.

 

Βήμα 3: Το ξύρισμα

sharp-razor

Τρία πράγματα πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να ξυριστείς σωστά:

  1. Χρησιμοποίησε αιχμηρό ξυράφι. Αν το ξυράφι σου είναι αρκετό αιχμηρό, τότε θα προκαλέσεις λιγότερες αντιδράσεις και ερεθισμούς στο δέρμα σου.
  2. Πάρε ένα μπολ για να φτιάξεις και να αποθηκεύσεις μια κρεμώδη σαπουνάδα.
  3. Να έχεις μια καλής ποιότητας βούρτσα για ξύρισμα για να καθαρίσεις και να αναζωογονήσεις το πρόσωπο σου κατά το ξύρισμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα χέρια σου για να απλώσεις την κρέμα ξυρίσματος, απλά η βούρτσα ξυρίσματος θα κάνει καλύτερη δουλειά. Θυμήσου μόνο να βάλεις τη βούρτσα σε ζεστό νερό πριν τη χρησιμοποιήσεις για να απορροφήσει όσο περισσότερο νερό γίνεται και να φτιάξεις έναν πλούσιο αφρό.

 

Πως να ξυρίσεις τα γένια σου σωστά

shaving-beard

Μόλις σιγουρευτείς ότι τα έχεις όλα αυτά, τότε είσαι έτοιμος να αρχίσεις το ξύρισμα. Ξεκίνησε από τα μάγουλα και τις φαβορίτες. Τέντωσε το δέρμα στο σημείο που θα ξυριστείς και με το ξυράφι ακολούθησε τη φόρα που έχουν οι τρίχες σου. Έπειτα, ξύρισε τα διαγώνια για να τα κοντύνεις ακόμη περισσότερο. Μην ξυριστείς κόντρα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και κοκκινίλες. Συνέχισε το ξύρισμα και στο υπόλοιπο πρόσωπο συνεχίζοντας να βάζεις κρέμα όπου έχει αρχίσει να στεγνώνει.

 

Βήμα 4: Μετά το ξύρισμα

after-shaving-treatment

Μόλις τελειώσεις το ξύρισμα δεν σημαίνει ότι έχεις τελειώσει και με τη φροντίδα της επιδερμίδας σου. Τώρα καλό θα ήταν να βάλεις μια κρέμα για να μειώσεις την ευαισθησία του προσώπου σου, τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς. Μαζί με την κρέμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια κρύα πετσέτα για να σε βοηθήσει να κλείσουν οι πόροι.  Δες επίσης 4 τρόποι να μαλακώσουν τα γένια σου!

You may also like