6 Ασκήσεις για να κάνεις γρήγορα κοιλιακούς!

by theman

Το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει επιτέλους και όλοι προσπαθούν να φτιάξουν γρήγορα κοιλιακούς. Είναι το σημείο του σώματος που μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο σeξι και η παραλία είναι το καλύτερο μέρος για να αναδείξεις το σώμα σου. Ποιος άλλωστε δε θέλει να βγει στην παραλία με γυμνασμένους κοιλιακούς.

Οι ασκήσεις γυμναστικής που υπάρχουν στο Internet είναι πάρα πολλές και δυστυχώς δεν μπορείς να τις κάνεις όλες. Γι’ αυτό προσπαθείς να βρεις τις καλύτερες, χωρίς όμως να χρειαστεί να ψάχνεις όλη μέρα. Έτσι έψαξα και σου βρήκα 6 από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις το σώμα σου και να φαίνονται περισσότερο οι κοιλιακοί σου.

 

6 Από τις καλύτερες ασκήσεις για να φανούν γρήγορα οι κοιλιακοί σου!

Plank

ασκήσεις γυμναστικής κοιλιακούς

Αυτή είναι μία πολύ απλή άσκηση που δεν προτιμούν πολλοί να κάνουν γιατί την υποτιμούν. Δεν ξέρουν όμως τι χάνουν! Ξάπλωσε μπρούμυτα και βάλε τις παλάμες σου στο ύψος του στήθους. Έπειτα, φέρε τους αγκώνες σου στο ύψος των ώμων, κάνοντάς το με ένα χέρι κάθε φορά.

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις για να αποκτήσεις γρήγορα κοιλιακούς για το καλοκαίρι!

Μόλις και οι δύο αγκώνες σου είναι στο ύψος του στήθους, κάνε επαναφορά των χεριών σου στην αρχική θέση.

Dead Bug

full body πρόγραμμα γυμναστικής

Ξάπλωσε ανάσκελα και τέντωσε τα χέρια σου προς τα πάνω. Λύγισε τα γόνατά σου έτσι ώστε να κάνουν ορθή γωνία με το σώμα σου. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα είναι πολύ εύκολη. Όταν φέρεις το αριστερό σου χέρι στην ευθεία με το σώμα σου, θα πρέπει να τεντώσεις το αντίθετο πόδι. Τα πόδια και τα χέρια σου όμως δεν πρέπει να αγγίζουν το πάτωμα.

Bird dog

πρόγραμμα γρήγορους κοιλιακούς

Δες επίσης: Πως να απαλλαγείς από τα πλαϊνό λίπος της κοιλιάς!

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ίδια με το dead bug, αντί όμως να κοιτάς προς τα πάνω, κοιτάς προς τα κάτω. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις όμως όταν εκτελείς την άσκηση, είναι το χέρι και το πόδι που θα σηκώσεις να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το σώμα σου.

Πλαϊνοί κοιλιακοί με αλτήρα

πλαϊνοί κοιλιακοί με αλτήρα

Γι’ αυτή την άσκηση θα χρειαστείς ένα βαράκι. Κάτσε όρθιος και άνοιξε τα πόδια σου ώστε να έρθουν στην ευθεία με τους ώμους σου. Κράτα τον αλτήρα με το δεξί σου χέρι, έχοντας την πλάτη σου ίσια και γύρε το σώμα σου πλάγια προς τα δεξιά όσο μπορείς να φτάσεις, κουνώντας όμως μόνο τη μέση σου. Έπειτα, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και από την αριστερή πλευρά.

Εκτάσεις κοιλιακών με ένταση

γυμναστικοί άνω και κάτω κοιλιακούς

Σε αυτή την άσκηση αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να τεντώσεις το σώμα σου και μετά να γίνεις μια μπάλα, αγκαλιάζοντας τα γόνατά σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τα πόδια σου και τα χέρια σου να μην ακουμπήσουν καθόλου στο πάτωμα κατά τη διάρκεια της άσκησης και να μην κάνεις πολύ αργές κινήσεις. Χρειάζεται ένταση όταν ξεδιπλώνεσαι. Δες ακόμη 3 προγράμματα γυμναστικής υψηλής έντασης για την παραλία!

Squat με μπάρα πίσω από τον λαιμό

καθίσματα με μπάρα πίσω από λαιμό

Μείνε σε όρθια στάση και άνοιξε τα πόδια σου ώστε να έρθουν στην ευθεία των ώμων. Πάρε μια μπάρα και κράτησέ την πίσω από το λαιμό σου. Η μπάρα δεν χρειάζεται να έχει βάρος. Κράτησε την πλάτη σου στην ευθεία και κάνε ένα βαθύ κάθισμα. Όσο πιο βαθύ είναι το κάθισμα, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η άσκηση. Δες ακόμη 4 λόγους που τα squats είναι καλύτερα από την πρέσα ποδιών!

Related Posts