ασκησεις κορμου για γυμναστικη στο σπιτι

5 Ασκήσεις κορμού για γυμναστική στο σπίτι!

by theman

Θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστική αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις ή τι να κάνεις ακριβώς; Μην ανησυχείς..Εδώ θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι! Με μερικές απλές ασκήσεις άνω κορμού θα νιώσεις κατευθείαν την αλλαγή που χρειάζεσαι στο σώμα σου, η γυμναστική σου θα γίνει παιχνίδι και φυσικά μέσα στην άνεση που σου προσφέρει το σπίτι σου!

Συγκεντρώσαμε μερικές ασκήσεις κορμού, που είναι το τέλειο ξεκίνημα για τη ρουτίνα γυμναστικής σου.Αυτές οι ασκήσεις είναι οι πιο εντατικές για τους μυς του κορμού!

Ο κορμός είναι από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος μας. Οι μυς του, βοηθούν στην προστασία της σπονδυλικής στήλης, προσφέρουν σταθερότητα και αυξάνουν τη δύναμη. Η εκγύμναση του κορμού έχει πολλά οφέλη. Κάποια από αυτά είναι η βελτιστοποίηση της αθλητικής σου απόδοσης και φυσικά η καλύτερη στάση του σώματος.

5 ασκήσεις γυμναστικής για δυνατό και γυμνασμένο κορμό!

 

1. Crunches – “Ροκανίσματα”

ροκανισματα

Μια αρκετά γνωστή άσκηση και ίσως η καλύτερη για προθέρμανση! Ξάπλωσε ανάσκελα σε ένα χαλάκι και λύγισε ελαφρά τα γόνατα. Βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και ανασήκωσε μέχρι να σηκωθεί η πλάτη σου από το πάτωμα. Για αρχή κάνε 2 σετ των 8 επαναλήψεων και άμα δεις ότι θέλεις παραπάνω συνέχισε με 3 σετ των 12!

Δες επίσης : 6 Ασκήσεις για να κάνεις γρήγορα κοιλιακούς!

2. Ποδηλατικά ροκανίσματα

ποδηλατικα ροκανισματα

Συνεχίζοντας με τα ροκανίσματα, προχωράμε στα ποδηλατικά. Ξάπλωσε ανάσκελα και τοποθέτησε τα γόνατα σου ελαφρώς λυγισμένα. Σήκωσε και τα δυο πόδια και φέρε το δεξί γόνατο προς το στήθος ενώ τεντώνεις το άλλο. Την ίδια στιγμή σήκωσε την πλάτη και τους ώμους σου και φέρε τον αριστερό αγκώνα στο δεξί γόνατο. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία με τα χέρια και πόδια εναλλάξ προσομοιώνοντας την κίνηση του ποδηλάτου. Κάνε όσα σετ πιστεύεις ότι αντέχεις!

3. Mountain Climbers

ορειβατικη ασκηση

Ορειβασία στο σπίτι σου! Αυτή η άσκηση θα ζορίσει αρκετά τους κοιλιακούς του κορμού σου. Κάτσε σε θέση σανίδας αλλά σχετικά ψηλά. Σφίξε τον κορμό σου και φέρε το δεξί γόνατο στο στήθος. Επίστρεψε το δεξί πόδι και φέρε το αριστερό στο στήθος. Ξεκίνα με έναν αργό ρυθμό και ανάλογα την αντοχή σου ανέβασε ένταση.

Δες επίσης : Οι 5 καλύτερες ασκήσεις που καίνε πολλές θερμίδες!

4. Ψηλή σανίδα

ψηλη σανιδα

Για την εκτέλεση αυτής της άσκησης, κάτσε στα τέσσερα με τα χέρια ανοιγμένα αντίστοιχα με τους ώμους σου και τα πόδια ανοιγμένα αντίστοιχα με τους γοφούς σου. Άρχισε να επεκτείνεις τα πόδια σου μέχρις ότου νιώσεις ότι το βάρος πέφτει στα χέρια σου. Μείνε σε αυτή τη θέση για 20 δευτερόλεπτα, κοιτάζοντας το πάτωμα και εκπνέοντας αργά. Επανάλαβε 8 φόρες για 2 σετ.

Δες επίσης : 5 Λάθη που κάνεις στην εκτέλεση της άσκησης της σανίδας!

5. Warrior crunches

ροκαίσματα warrior

Στάσου με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το πλάτος των γοφών σου με τις μύτες των ποδιών να δείχνουν μπροστά. Βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και κάνε ένα ελαφρύ κάθισμα. Λύγισε το σώμα σου προς τη δεξιά πλευρά, επίστρεψε στο κέντρο και μετά λύγισε προς την αριστερή. Ο αρχικός σου στόχος είναι 2 σετ των 8 επαναλήψεων και στο επόμενο επίπεδο κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεις.

Με αυτές τις ασκήσεις κορμού, θα δεις σίγουρα το σώμα σου να αλλάζει. Μην περιμένεις άλλο και ξεκίνα άμεσα τη γυμναστική στο σπίτι!

Related Posts