ανδρας κανει ασκησεις στο σπιτι

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι!

by theman

Η γυμναστική στο σπίτι είναι η καλύτερη λύση σε περίπτωση που είτε δεν έχεις χρόνο για άλλου είδους γυμναστική είτε απλά βαριέσαι ή δε σου αρέσει να γυμνάζεσαι. Είναι πολύ αποτελεσματική και δεν χρειάζεσαι καν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Έχεις απόλυτη ευελιξία στην ώρα και τη διάρκεια κάθε προπόνησης σου και είναι η ιδανική λύση ειδικά για αυτόν τον καιρό όπου κυκλοφορούν διάφορες αρρώστιες.

Με τις σωστές ασκήσεις και σωστή διατροφή μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που θα είχες αν πήγαινες γυμναστήριο. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός και να κάνεις τις ασκήσεις σωστά και τακτικά για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ θα βρεις τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι!

Οι καλύτερες ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι!

 

1. Σανίδαάσκηση σανίδα

Η σανίδα είναι μια άσκηση που ή λατρεύεις ή μισείς. Όπως και να χει όμως είναι αποδεδειγμένα μια από τις καλύτερες ασκήσεις για το σώμα σου καθώς γυμνάζει πολλές ομάδες μυών του σώματος σου. Κυρίως γυμνάζει όλους τους κοιλιακούς σου μύες αλλά επίσης βοηθάει στη καλή στάση του σώματος και στο να έχεις σφιχτό κορμί. Φρόντισε οι αγκώνες σου να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και η λεκάνη σου να είναι στο ίδιο ύψος με το υπόλοιπο σώμα. Δοκίμασε επίσης τη πλάγια σανίδα η οποία είναι τέλεια άσκηση για τους πλάγιους κοιλιακούς!

Δες επίσης: Οι 6 καλύτερες ασκήσεις για δυνατούς πήχεις!

2. Σχοινάκι

άντρας γυμναστική με σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μια άσκηση που ίσως δεν παίρνεις στα σοβαρά, είναι όμως εξαιρετικά ωφέλιμη για όλο σου το σώμα και σε κάνει να καις γρήγορα πολλές θερμίδες και σου ξυπνάει τον μεταβολισμό. Μπορείς να ξεκινήσεις με 10 λεπτά σχοινάκι κάθε μέρα. Στην αρχή ξεκίνα με κανονικά άλματα, μετά από κάποιο καιρό όμως μπορείς να αναβαθμίσεις την άσκηση κάνοντας πιο ψηλά άλματα ή κάνοντας με το ένα πόδι. Είναι από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου εύκολα και γρήγορα!

Δες επίσης: Τα 8 χειρότερα λάθη μετά από την γυμναστική!

3. Καθίσματα

άντρας γυμνάζεται κάνοντας καθίσματα

Τα καθίσματα είναι επίσης μια άσκηση που γυμνάζει όλο σου το σώμα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές όπως τα κλασσικά squats, τα squats με άλμα ή με βάρη, τα sumo squats και πολλά ακόμα. Χρήσιμα tips για τα καθίσματα είναι το να έχεις τα πόδια σου ανοιχτά στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου και να έχεις τον κορμό σου ίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Φρόντισε επίσης να κοιτάς σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να συγκεντρωθείς . Αν ο σκοπός σου είναι να τονώσεις το σώμα σου κάνε πολλές επαναλήψεις χωρίς βάρη. Αντίθετα, εάν ο στόχος σου είναι να χτίσεις μύες πρόσθεσε βάρη και μείωσε τις επαναλήψεις!

Δες επίσης: Οι 15 Καλύτερες ασκήσεις για τέλειο ανδρικό σώμα!

4. Wall sits

κάθισμα στον τοίχο άσκηση γυμναστικής

Μια άλλη καλή άσκηση για το σπίτι είναι τα καθίσματα τοίχου. Ακούμπα με τη πλάτη σου στον τοίχο και λύγισε τα γόνατα σου σαν να κάθεσαι σε γωνία 90 μοιρών. Η άσκηση αυτή θα τονώσει τους τετρακέφαλους σου είναι καλή όμως και για τους μηρούς και τους κάτω κοιλιακούς. Δεν καταπονεί καθόλου τα γόνατα καθώς πρόκειται για στατική άσκηση όπου έχεις μια συγκεκριμένη σταθερή θέση με πρόσθετη υποστήριξη από τον τοίχο!

Δες επίσης:Γιατί δεν φαίνονται καθαρά οι κοιλιακοί σου!

5. Jumping jacks

ασκήσεις με άλματα

Δες επίσης: 3 Μεγάλοι μύθοι της γυμναστικής που ίσως πίστευες ότι είναι αληθινοί!

Μια καλή και εύκολη cardio άσκηση είναι τα jumping jacks. Είναι εύκολη και ασφαλής άσκηση και με αυτή καις θερμίδες και λίπος καθώς και ενισχύεις το καρδιαγγειακό σου σύστημα. Είναι κατάλληλη άσκηση και για ζέσταμα καθώς σου αυξάνει το καρδιακό ρυθμό γρήγορα. Ωφελείται όλο σου το σώμα από την άσκηση αυτή και ειδικά οι γάμπες και γλουτοί!

Related Posts