γόνατα στο θωρακα

5 Ασκήσεις για να μειώσεις τον πόνο στη μέση!

by theman

Η ορθοστασία, το να σηκώνεις βάρη, μια απότομη κίνηση μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στη μέση. Η μέση είναι ένα σημείο που επιβαρύνεται πολύ και πολλοί άνθρωποι βασανίζονται από σύντομο ή και χρόνιο πόνο στη μέση. Η γυμναστική βοηθάει πολύ τον οργανισμό να διατηρείται γερός και δυνατός και γενικά βοηθάει πολλά μέρη του σώματος να μην καταπονούνται. Υπάρχουν λοιπόν, κάποιες ασκήσεις οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις έως και να εκμηδενίσεις τον πόνο στη μέση.

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα, τότε μείνε εδώ. Μάθε ποιες ασκήσεις μπορούν να ελαττώσουν τον πόνο στη μέση. Υιοθέτησε τες και απαλλάξου μια και καλή από αυτή τη δυσφορία. Κάνε την καθημερινότητα σου πιο εύκολη και ξεφορτώσου τον πόνο στη μέση.

Διώξε τον πόνο στη μέση με αυτές τις ασκήσεις!

 

Στάση του παιδιού ( Child’s pose)

στάση παιδιού

Αυτή η άσκηση είναι εμπνευσμένη από την γιόγκα. Ωστόσο μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο της μέσης, του λαιμού και γενικότερα της σπονδυλικής στήλης. Γενικότερα, είναι μια στάση που θα διευκολύνει την καλή ροή του αίματος στο σώμα και θα δώσει μια συνολική ανακούφιση στους μυς και τα κόκαλα σου. Μείνε με τα γόνατα και τα χέρια στο πάτωμα. Λύγισε το σώμα σου προς τα πίσω, αφήνοντας τα χέρια τεντωμένα και κάνε την κοιλιά σου να ακουμπήσει τα μπούτια σου. Συγκεντρώσου στα σημεία που νιώθεις να τραβιούνται και ανάσαινε βαθιά. Μείνε σε αυτή τη στάση για τουλάχιστον 1 λεπτό. Αυτή την άσκηση μπορείς να την επαναλαμβάνεις όποτε θέλεις ή ακόμα και να την βάλεις στη ρουτίνα διατάσεων σου.

Δες επίσης : 5 Tips για να προστατεύσεις τη μέση σου κατά το τρέξιμο!

Γόνατα στο θώρακα

γόνατα στο θωρακα

Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει πολύ το χαμηλότερο μέρος της μέσης καθώς και τα γόνατα και τους μηρούς σου. Εκτός αυτών, θα σου δώσει μια γενικότερη αίσθηση ανακούφισης και χαλάρωσης στο σώμα. Είναι πολύ απλή αυτή η άσκηση. Ξάπλωσε ανάσκελα σε ένα χαλάκι και άσε και τα δύο πόδια τεντωμένα ίσια στο πάτωμα. Ξεκινώντας με το δεξί πόδι, λύγισε το και με τη βοήθεια των χεριών σου φέρε το στον θώρακα. Προσπάθησε να έχεις ίσια πλάτη και τεντωμένους τους μυς. Απόβαλε οποιαδήποτε ένταση και ανάπνεε βαθιά. Μείνε σε αυτή τη στάση 30 δευτερόλεπτα για το κάθε πόδι. Μπορείς να βάλεις ένα χαμηλό μαξιλάρι στο λαιμό σου για να μη νιώθεις δυσφορία.

Δες επίσης : 5 Καθημερινές ασκήσεις γυμναστικής για όλο το σώμα!

Απιοειδής διάταση ( Piriformis stretch)

διάταση piriformis

Αυτή η διάταση βοηθάει πολύ τους μυς που βρίσκονται στους γλουτούς και τους μηρούς. Γυμνάζοντας και ανακουφίζοντας εκείνα τα σημεία βοηθάς να απαλυνθεί ο πόνος της μέσης. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα. Τοποθέτησε το ένα πόδι πάνω στο άλλο σαν σταυροπόδι. Σήκωσε το πόδι που είναι κάτω με τη βοήθεια των χεριών και φέρε το όσο πιο ψηλά μπορείς. Μείνε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό. Επανάλαβε για το άλλο πόδι.

Δες επίσης : 7 Ασκήσεις για τους κοιλιακούς που δεν προκαλούν πόνο στην πλάτη!

Καθιστή στροφή

καθιστή στροφή

Μια κλασική άσκηση η οποία είναι πολύ καλή για τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και φυσικά την μέση. Με αυτή την άσκηση τεντώνονται οι ώμοι, οι κοιλιακοί, οι μυς της μέσης και της πλάτης καθώς και οι μυς του λαιμού. Κάτσε στο πάτωμα με τα δυο πόδια τεντωμένα μπροστά. Βάλε το δεξί χέρι πίσω από το αριστερό πόδι και φέρε το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί στο ύψος του γόνατου. Άμα θέλεις χρησιμοποίησε το άλλο χέρι για στήριξη. Ξεκινώντας από την ευθεία, στρίψε τον κορμό σου προς τα αριστερά. Μείνε ακίνητος για λεπτό και επανάλαβε για την άλλη πλευρά.

Δες επίσης : 5 Συμβουλές για πιο αποτελεσματικές ασκήσεις πλάτης!

Κλίση της λεκάνης ( Pelvic tilt)

κλίση λεκάνης 2 κλίση λεκάνης 2

Η κλίση της λεκάνης είναι μια άσκηση η οποία ενδυναμώνει πολύ τους κοιλιακούς μυς αλλά και τους ραχιαίους με αποτέλεσμα να υποστηρίζουν καλύτερα την μέση. Επιπλέον, ανακουφίζει πολύ τον πόνο στη μέση και προσφέρει μια γενικότερη χαλάρωση στο σώμα. Ξάπλωσε ανάσκελα σε επίπεδη επιφάνεια με τα δυο πόδια λυγισμένα. Σφίγγοντας τους κοιλιακούς προσπάθησε να μείνεις όσο πιο πολύ σε επαφή με το πάτωμα και σιγά σιγά σήκωσε τη λεκάνη. Σε κάθε ανύψωση κράτα την αναπνοή σου και μείνε για 10 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε την άσκηση σε σετ των 3.

Δες επίσης : Πως να αντιμετωπίσεις τους πόνους στον αυχένα!

Μπορεί ο πόνος της μέσης να είναι ενοχλητικός και να σε δυσκολεύει σε πολλές καταστάσεις της ζωής σου. Ωστόσο, υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να τον ανακουφίσουν. Δες τις παραπάνω ασκήσεις και διώξε οριστικά τον πόνο στη μέση και τη δυσφορία που προκαλεί. Βάλε προτεραιότητα στην υγεία σου!

Related Posts