ασφαλή αυτοκίνητα του 2022

Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022

by theman

Πολλοί αγοραστές αυτοκινήτων δίνουν προτεραιότητα στην άνεση, την τεχνολογία και την απόδοση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ασφάλεια, που προσφέρει. Τα αυτοκίνητα είναι πλέον ασφαλέστερα από ποτέ, αλλά μερικά ξεχωρίζουν. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022, που έχουν κερδίσει ένα βραβείο 2022 Top Safety Pick+ από το IIHS.

Το the-man  επέλεξε τα αυτοκίνητα, που έχουν, ήδη, κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Εάν ψάχνεις να αγοράσεις ένα καινούριο αμάξι, κάνε την έρευνα σου και πρώτα από όλα, βεβαιώσου ότι η ασφάλεια που προσφέρει σε καλύπτει, πλήρως.

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αμάξια του 2022;

 

-Volvo s60 και V60

βολβο 2022

Γενικά, γνωρίζουμε ότι τα Volvo θεωρούνται, ίσως, τα ασφαλέστερα οχήματα. Τα μοντέλα Sedan και Wagon της Volvo, κέρδισαν 4/5 αστέρια για το μπροστινό crash test και 5/5 αστέρια σε δοκιμές, που έγιναν για το side crash και rollover. Τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι το lane keep assist, μετριασμός της εμπρόσθιας και οπίσθιας σύγκρουσης, παρακολούθηση των τυφλών σημείων με ειδοποίηση cross-traffic και park assist. Επιπλέον, το pilot assist της Volvo βοηθάει το αυτοκίνητο, να παραμένει εντός των σημάνσεων λωρίδων. Για μια ακόμη φορά, μοντέλα της Volvo συγκαταλέγονται στα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022.

Δες επίσης: Τα 10 ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2021

– Tesla Model 3

τεσλα 2022

Πρόκειται για ένα πολυτελές, αλλά και πολύ ασφαλές αυτοκίνητο. Το Tesla Model 3 κέρδισε 5/5 αστέρια σε όλες τις κατηγορίες συντριβής από το NHTSA. Το όχημα διαθέτει το ημιαυτόνομο σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla, ένα από τα πιο προηγμένα του είδους του. Επιπλέον, έχει παρακολούθηση τυφλών σημείων, lane keep assist, ειδοποίηση cross-traffic, αλλά και αυτόματη ενεργοποίηση φρένων έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά, καθιστούν το συγκεκριμένο μοντέλο ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022.

Δες επίσης: Τα 7 Καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Ασφαλή αυτοκίνητα του 2022

– Mercedes-Benz E-Class Sedan

μερσεντες e class ασφαλή αυτοκίνητα του 2022

Το συγκεκριμένο μοντέλο κέρδισε βαθμολογία 5/5 αστέρια σε όλες τις κατηγορίες συντριβής και δοκιμές ανατροπής. Διαθέτει αυτόματη ενεργοποίηση φρένων έκτακτης ανάγκης, παρακολούθηση τυφλών σημείων και προειδοποίηση προσοχής οδηγού. Επίσης, είναι εξίσου βοηθητικό το crosswind assist, το οποίο βοηθάει το όχημα να μην εκτρέπεται από έντονο αέρα.

Δες επίσης: 12 Εντυπωσιακά αυτοκίνητα που θα δούμε μέχρι το 2024

– Audi A6 Sedan και Allroad wagon

ασφαλή αυτοκίνητα του 2022 audi

Μέσα στα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022, φυσικά, συγκαταλέγονται και μοντέλα της Audi. Και στις δύο παραλλαγές sedan και Allroad wagon, το Audi A6 κερδίζει 4/5 αστέρια στο NHTSA μπροστινό Crash test και 5/5 αστέρια στις δοκιμές side crash test και rollover. Το σύστημα High Beam Assist (HBA) και η αυτόματη ενεργοποίηση φρένων έκτακτης ανάγκης, με ανίχνευση πεζών είναι στάνταρ εξοπλισμός και το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας με ενεργή υποβοήθηση λωρίδας είναι προαιρετικό.

Δες επίσης: Τα 6 πιο οικονομικά SUV-Υβριδικά σε κατανάλωση

– Lexus IS

lexus is ασφαλή αυτοκίνητα του 2022

Το Lexus IS compact sedan κέρδισε μια, σχεδόν, τέλεια αναφορά ασφαλείας. Μαζί με το βραβείο Top Safety Pick+ του 2022 από το IIHS, παίρνει βαθμολογία 4/5 αστέρια front crash και βαθμολογία 5/5 αστέρια για πλευρική σύγκρουση και ανατροπή από το NHTSA. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που είναι στάνταρ είναι: ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας με υποβοήθηση διεύθυνσης, προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, αυτόματο High Beam Assist (HBA). Επιπλέον, διαθέτει παρακολούθηση τυφλών σημείων με ειδοποίηση οπίσθιας διασταύρωσης και σύστημα προ-σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, ανίχνευση ποδηλατών ημέρας και υποστήριξη αριστερής στροφής. Θεωρείται από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα υβριδικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα!

Εάν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες δες το παρακάτω βίντεο:

Related Posts