χώρος εργασίας σε κόκκινο χρώμα

Τα 4 χρώματα που αυξάνουν την παραγωγικότητα!

by theman

Φαίνεται πως ο ρόλος των χρωμάτων είναι μεγάλος σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Στον χώρο εργασίας ίσως υπάρχουν χρώματα που ρίχνουν την διάθεση για δουλειά αλλά υπάρχουν και χρώματα που αυξάνουν την παραγωγικότητα! Η καριέρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά στην εποχή μας η παραγωγικότητα και η καινοτομία είναι μεγάλης σημασίας!

Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να μας επηρεάζουν σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Κάποια μας κάνουν να νιώθουμε θυμό, άλλα αυτοπεποίθηση και άλλα ενθουσιασμό. Παρακάτω θα δεις ποια χρώματα και ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων φέρνουν περισσότερη παραγωγικότητα!

Χρώματα που φέρνουν περισσότερη αποδοτικότητα στη δουλειά!

Χρώματα που δίνουν κίνητρο

Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερη έμπνευση και κίνητρο για να δουλέψουμε καλύτερα και περισσότερο. Υπάρχουν τέσσερα πρωτεύοντα χρώματα σύμφωνα με την ψυχολόγο Angela Wright που επηρεάζουν την ψυχολογία μας προς αυτή την κατεύθυνση: το κόκκινο, το μπλε, το κίτρινο και το πράσινο! Καθένα από αυτά έχει μία διαφορετική επιρροή στον εγκέφαλο, την ψυχολογία και την ισορροπία των δύο.

Δες επίσης Οι διαφορές μεταξύ των απασχολημένων και των παραγωγικών ατόμων!

Το κόκκινο χρώμα επηρεάζει το σώμα μας

χώρος εργασίας σε κόκκινο χρώμα

Το κόκκινο χρώμα συνδέεται με την καρδιά και την αύξηση των παλμών. Είναι ένα ισχυρό χρώμα που προκαλεί την αντίδραση του σώματος μας. Μάλιστα ενεργοποιεί το ένστικτο της επιβίωσης. Είναι ιδανικό χρώμα για όσους ανθρώπους δεν αγχώνονται εύκολα ή ασχολούνται με χειρονακτικές εργασίες που έχουν σωματικές απαιτήσεις.

Το μπλε είναι το χρώμα του πνεύματος

αίθουσα συνεδριάσεων με μπλε τοίχους

Ένα χρώμα που αντίθετα με το κόκκινο ηρεμεί και βοηθάει στην συγκέντρωση είναι το μπλε. Δεν είναι τυχαίο που είναι ένα χρώμα που προτιμάται στα γραφεία. Αυξάνει την παραγωγικότητα και υποστηρίζει την επικοινωνία. Είναι ιδανική επιλογή αν ασχολείσαι με projects και προθεσμίες. Σε συνδυασμό με το πορτοκαλί, το μπλε χρώμα δίνει παραπάνω έμπνευση!

Δες επίσης Πώς να ξαναβρείς την όρεξη και το πάθος σου για δουλειά!

Το κίτρινο χρώμα δίνει αισιοδοξία

γραφείο

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που δίνει ενέργεια και αισιοδοξία! Έχει επιρροή στα συναισθήματα μας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση! Είναι ιδανικό χρώμα για να δημιουργεί την διάθεση που χρειάζεται μία απαιτητική μέρα. Για επιχειρηματίες και εφευρέτες το κίτρινο είναι το χρώμα που χρειάζονται για δημιουργικότητα και περισσότερες ιδέες!

Δες επίσης Πως να βρίσκεις πιο εύκολα καινοτόμες ιδέες!

Πράσινο χρώμα και ισορροπία στον χώρο εργασίας

χώρος εργασίας με γραφεία

Η ισορροπία μεταξύ του σώματος και των συναισθημάτων μας είναι πολύ σημαντική. Τα χρώματα που αυξάνουν την παραγωγικότητα παίζουν το καθένα τον ρόλο του αλλά το πράσινο φέρνει την αρμονία που χρειάζεται ο χώρος εργασίας. Αντίθετα από το κόκκινο, το πράσινο χρώμα είναι ιδανικό για ηρεμία και μείωση του άγχους!

Δες επίσης Πως το γυαλί αυξάνει την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας

Τι άλλο βοηθάει στην παραγωγικότητα

συνάδελφοι γελάνε

Ενώ τα παραπάνω χρώματα έχουν κάποια επιρροή στον τρόπο που δουλεύουμε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που βοηθούν στην παραγωγικότητα. Το φυσικό φως και γενικά ο καλός φωτισμός στην δουλειά είναι απαραίτητος!

Γενικότερα οι επιλογές που κάνουμε στα χρώματα και την διακόσμηση είναι σύμφωνα με το feng shui και τα ευρήματα της ψυχολογίας πολύ σημαντικές για τον χώρο εργασίας. Το χρώμα που ταιριάζει σε εμάς δεν ταιριάζει απαραίτητα στον συνάδελφο μας. Όμως οι διάφορες αποχρώσεις που υπάρχουν θα σε οδηγήσουν σίγουρα στις καλύτερες επιλογές!

Related Posts