επιτραπέζια παιχνίδια

8 Επιτραπέζια παιχνίδια για να περάσεις ευχάριστα!

by theman

Ο κορονοϊός ήρθε, και απ’ ό,τι φαίνεται-δυστυχώς ή ευτυχώς-θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα. Επομένως, αυτό που θα πρέπει να κάνεις με τη σειρά σου, είναι να βρεις ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να περάσεις τον χρόνο σου στο σπίτι. Αν είσαι από αυτούς που δεν επιθυμούν να γυμναστούν στο σπίτι ή να περάσουν τον χρόνο τους εξασκώντας τις μαγειρικές τους ικανότητες, τότε τα επιτραπέζια παιχνίδια θα σου φανούν μία εξαιρετική εναλλακτική ιδέα!

Πέρασε διασκεδαστικά τον χρόνο σου στο σπίτι παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρεις προτάσεις με επιτραπέζια παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με τα αδέρφια, τους γονείς ή τη σχέση σου. Προκειμένου να καλύψουμε όλα τα γούστα, παρακάτω σου παρουσιάζουμε απλά αλλά και πολύπλοκα επιτραπέζια παιχνίδια. Κάποια από αυτά διαρκούν μερικά μονάχα λεπτά, ενώ άλλα μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και αρκετές ώρες. Στο τέλος της υπόθεσης, εσύ είσαι αυτός που θα επιλέξεις το τι θα παίξεις. Πάμε λοιπόν, να δούμε 8 επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία θα σε βοηθήσουν να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου στο σπίτι!

Δες επίσης: 8 Ιδέες για να αξιοποιήσεις όμορφα τον χρόνο σου στο σπίτι!

Tichu

tichu παιχνίδια καρτών

Η πρώτη επιλογή του άρθρου μας αφορά ένα πολύ δημοφιλές και αγαπημένο παιχνίδι των απανταχού “φοιτηταριών”, με αυτό να μην είναι άλλο από το Tichu. Ακόμη θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες που συνήθιζα να ξοδεύω παίζοντας με την παρέα μου εκείνα τα χρόνια (το ξέρω, αυτό δεν σε αφορά, οπότε προχωρώ στο ζουμί της υπόθεσης). Για εσένα που έτυχε να μην το γνωρίζεις, το Tichu αποτελεί ένα παιχνίδι καρτών το οποίο συνδυάζει αρκετές κινήσεις-συνδυασμούς από το πόκερ. Επομένως αν γνωρίζεις πόκερ, το Tichu θα σου φανεί αρκετά εύκολο.

Οι οδηγίες-κανόνες του παιχνιδιού είναι λίγες, άρα η όλη διαδικασία εκμάθησης του παιχνιδιού από μέρους σου δεν θα σου πάρει αρκετό χρόνο. Το παιχνίδι συνηθίζεται να παίζεται ομαδικά και ανά ζεύγη, ωστόσο, ο αριθμός των παικτών δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 4. Αυτό αποτελεί και το μοναδικό “μειονέκτημα” στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, αν βρίσκεστε 4 άτομα στο σπίτι, το Tichu αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για να περάσεις την ώρα σου. (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Phase 10

phase 10 επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών

Μετά το Tichu, ίσως το δεύτερο πιο αγαπημένο παιχνίδι καρτών των φοιτητών αποτελεί το Phase 10. Η “Φάση 10”, όπως συνηθίζαμε να την ονομάζουμε στην παρέα μου, αποτελεί ένα παιχνίδι φάσεων (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό!). Με τον όρο φάση εννοείται ο σχηματισμός ενός συγκεκριμένου συνδυασμού καρτών από μέρους σου. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως σκοπός σου και στο εν λόγω παιχνίδι είναι να ξεφορτωθείς όλες σου τις κάρτες. Η διαφορά με το Tichu είναι πως εδώ ανταλλάσσεις συνεχώς κάρτες μέχρις ότου φτιάξεις την εκάστοτε φάση  (συνδυασμός καρτών).

Οι γνώστες του πόκερ-και πάλι-θα κατανοήσουν ευκολότερα τους κανόνες του παιχνιδιού, αφού πολλοί συνδυασμοί καρτών είναι δανεισμένοι από εκεί. Ως προς τους παίκτες, στο Phase 10 μπορούν να συμμετάσχουν από 2 έως και 6 άτομα. Τέλος, για τους πιο “μερακλήδες” υπάρχει και η έκδοση Phase 10 Master όπου οι επιδιωκόμενες φάσεις είναι πολύ δυσκολότερο να πραγματοποιηθούν. (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Dixit

dixit επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών

To Dixit αποτελεί το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι καρτών του άρθρου, με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου για να κερδίσεις. Η τράπουλα του Dixit αποτελείται από διάφορες κάρτες με εικόνες, τις οποίες θα κληθείς ανά στιγμές να χαρακτηρίσεις στους υπόλοιπους παίκτες του παιχνιδιού. Οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι ελάχιστες και κατανοητές. Νικητής κρίνεται αυτός που θα καταφέρει να μαντέψει σωστά τις κάρτες των αντιπάλων του, ενώ παράλληλα θα δώσει και ο ίδιος ικανοποιητικές περιγραφές. Στο συγκεκριμένο επιτραπέζιο μπορούν να συμμετάσχουν από 3 έως 12 παίκτες. (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Δες επίσης: 6 Ταινίες που κάθε άνδρας πρέπει να δει!

Ticket to Ride

ticket to ride επιτραπέζιο παιχνίδι

Όπως δηλώνει και το όνομα του παιχνιδιού το Ticket to Ride αφορά ένα παιχνίδι ταξιδιών, και πιο συγκεκριμένα ένα παιχνίδι τρένων. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η δημιουργία σιδηροδρόμων μέσω ειδικών καρτών και η σύνδεση συγκεκριμένων πόλεων. Νικητής κρίνεται αυτός που θα έχει δημιουργήσει τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές διαδρομές ή θα έχει καταφέρει να συνδέσει αρκετές μακρινές πόλεις μεταξύ τους.

Το Ticket to Ride αποτελεί ένα απλό και εύκολο ως προς την εκμάθηση παιχνίδι, με λιγοστούς κανόνες και αρκετή διασκέδαση. Μάλιστα, το εν λόγω επιτραπέζιο διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις (Αμερική, Ευρώπη, κ.ά.) για να δοκιμάσεις. Τέλος, ως προς τον αριθμό των παικτών, στο Ticket to Ride μπορούν να συμμετάσχουν από 2 έως 5 παίκτες. (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Παλέρμο

παλέρμο επιτραπέζιο παιχνίδι

Όλοι μας πιστεύω γνωρίζουμε τη φράση “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”. To Παλέρμο λοιπόν, αποτελεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι για να παίξεις με την οικογένεια ή την παρέα σου αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις το εν λόγω παιχνίδι είτε μέσω μίας τράπουλας είτε μέσω του ομώνυμου επιτραπέζιου παιχνιδιού. Ο σκοπός του παιχνιδιού έγκειται στην εύρεση του δολοφόνου ή των δολοφόνων ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

Ιδιαίτερη χαρακτηρίζεται η έκδοση του παιχνιδιού με τίτλο Παλέρμο “Το Μεγάλο Ξεκαθάρισμα” όπου κάθε πολίτης φέρει και από έναν ξεχωριστό ρόλο-ιδιότητα. Βέβαια, στην περίπτωση του παιχνιδιού με απλή τράπουλα, μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να αναθέσεις επίσης πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στο κοινό. Τέλος, για να παίξεις το εν λόγω παιχνίδι θα χρειαστείς τουλάχιστον ακόμη 6 παίκτες. Σημειώνεται πως το επιτραπέζιο μπορεί να καλύψει μέχρι και 20 παίκτες (ωστόσο, δεν νομίζω πως θα φτάσεις το εν λόγω όριο ελέω κορονοϊού). (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Twister

twister επιτραπέζιο παιχνίδι

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με την οικογένειά σου ή με μερικούς φίλους είναι το Twister. Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι θα σε βοηθήσει να “ξεσκουριάσεις” και λίγο, μιας και το καθισιό αυτές τις ημέρες “πάει σύννεφο”. Οι οδηγίες είναι απίστευτα απλές και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις σταθερός στα σημεία που πρέπει. Το εν λόγω παιχνίδι παίζεται από 2 έως 4 άτομα, εκτός και αν έχεις κάποιο μεγαλύτερο-χειροποίητο-ταμπλό (π.χ. χαρτί με χρώμα σε διάφορα πλακάκια του πατώματος) όπου μπορούν να συμμετέχουν και περισσότερα άτομα. (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Dune

dune επιτραπέζιο παιχνίδι

Περνώντας στις δύο τελευταίες επιλογές του άρθρου, εδώ συναντούμε λίγο πιο περίπλοκα παιχνίδια (για τους πιο “ψαγμένους”). Τo Dune λοιπόν, αποτελεί ένα παιχνίδι στρατηγικής με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας στην πλοκή του, το οποίο βασίζεται σε μυθιστορήματα του Φρανκ Χέρμπερτ. Διάφορες φατριές με ειδικές δυνάμεις, οι οποίες παραβιάζουν κανόνες του παιχνιδιού, μάχονται για τον έλεγχο του κόσμου του Dune μέσω του μελάντζ (το πιο πολύτιμο μπαχαρικό στο σύμπαν που απαιτείται για ταξίδια στον χωροχρόνο). Η όλη υπόθεση και οι κανονισμοί χαρακτηρίζονται “τρελοί”, αφού τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, ενώ φατριές μπορούν να κάνουν συμμαχίες μεταξύ τους. Νικητής-ή νικητές (σε περίπτωση συνεργασίας μεταξύ φατριών)-χαρακτηρίζεται αυτός με τα περισσότερα οχυρά-φρούρια στον κόσμο του Dune.

Οι κανόνες είναι πολλοί και απαιτείται αρκετός χρόνος για την κατανόηση του παιχνιδιού, ωστόσο, η όλη περιπέτεια θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Εξάλλου, πλέον έχεις αρκετό χρόνο για να “σπαταλήσεις” στο σπίτι σου. Συνολικά, στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 6 άτομα. (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Pandemic

pandemic επιτραπέζιο παιχνίδι

Και όχι, δεν σε τρολάρουμε αν αυτό πιστεύεις. Το τελευταίο στη σειρά προτεινόμενο επιτραπέζιο παιχνίδι φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ μιας και η βασική ιδέα-στόχος του παιχνιδιού έγκειται στην καταπολέμηση τεσσάρων θανατηφόρων ασθενειών ανά τον κόσμο. Στο Pandemic λοιπόν, καλείσαι να συνεργαστείς με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου προκειμένου να εμποδίσεις την εξάπλωση των ασθενειών αλλά και για να βρεις τις κατάλληλες θεραπείες. Βέβαια, κάθε ρόλος-παίκτης στο παιχνίδι διαφέρει και χρησιμεύει για συγκεκριμένες περιπτώσεις (αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συνεργαστείς με τους υπόλοιπους παίκτες). Ο αριθμός των παικτών στο συγκεκριμένο παιχνίδι κυμαίνεται από 2 έως 4 άτομα. Το μεγαλύτερο θετικό στο Pandemic είναι πως δεν χρειάζεται να ανταγωνιστείς τους συμπαίκτες σου για τη νίκη, αφού στο τέλος όλοι κερδίζουν! (Μπορείς να το αγοράσεις μέσω ίντερνετ από εδώ)

Related Posts