ανδρικα fade κουρεματα νεα σχεδια 2020

9 Ιδεές για Ανδρικά Fade Κουρέματα 2020

by theman

Τα fade κουρέματα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα είδη κουρέματος για τον άνδρα και όχι άδικα. Ένα καλό και προσεγμένο fade κούρεμα μπορεί να σου προσδώσει μία κομψή και παράλληλα “σύγχρονη” εμφάνιση. Βέβαια, fade από fade κούρεμα διαφέρει και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που το συνδυάζει ο εκάστοτε κομμωτής.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι fade κουρέματος, οι οποίοι σχετίζονται ανάλογα με τον βαθμό “σβησίματος” που θα υιοθετήσεις στα “πλαϊνά” του κεφαλιού σου.  Έτσι συναντάμε το low fade κούρεμα όπου το ξύρισμα στα μαλλιά σου γίνεται στα χαμηλότερα σημεία της κεφαλής, το medium fade κούρεμα όπου το ξύρισμα στα πλαϊνά της κεφαλής σου φτάνει μέχρι το μέσο και τέλος, το high fade κούρεμα όπου το ξύρισμα φτάνει μέχρι την κορυφή των πλαϊνών σου μαλλιών και το “σβήσιμο” να λαμβάνει χώρα αρκετά ψηλά.

Βρες το ιδανικό fade κούρεμα για εσένα!

Προκειμένου να είναι επιτυχημένο το κούρεμά σου ανεξάρτητα από τον τύπου του fade κουρέματος που θα επιλέξεις, ο κομμωτής σου θα πρέπει να λάβει υπόψη του όχι μόνο το προσωπικό σου στυλ αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Αυτός είναι που θα σου προτείνει ποιο είδος-στυλ κουρέματος θα ταιριάξει περισσότερο για το επάνω μέρος της κεφαλής σου και κατ’ επέκταση στο γενικότερο look σου.

Το τελευταίο είναι και ο λόγος για τον οποίο το fade κούρεμα φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι των υπολοίπων κουρεμάτων. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα στυλ κουρέματος, ενώ παράλληλα το στοιχείο του “σβησίματος” στα πλαϊνά φαίνεται να ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους άνδρες.

Στο συγκεκριμένο άρθρο σου παρουσιάζονται 9 εξαιρετικές προτάσεις που μπορείς να επιλέξεις αναφορικά με ένα fade κούρεμα και οι οποίες φαίνεται να κυριαρχούν για το 2020. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις από την πλευρά σου είναι να επιλέξεις αυτό που θεωρείς ότι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου και έπειτα να δείξεις την αντίστοιχη φωτογραφία του άρθρου στον κομμωτή σου. Πάμε λοιπόν, να δούμε τα 9 καλύτερα ανδρικά fade κουρέματα για το 2020!

Δες επίσης: 10 Μοντέρνα και κλασικά Quiff κουρέματα για άνδρες!

Razor Fade Pompadour 

razor fade pompadour

Όπως καταλαβαίνεις και από την ονομασία του εν λόγω κουρέματος-razor fade pompadour-εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κούρεμα όπου χρησιμοποιείται η ξυριστική μηχανή για το κούρεμα των πλαϊνών της κεφαλής με το “σβήσιμο” να είναι αρκετά ψηλά. Για το επάνω μέρος του κεφαλιού σου χρησιμοποιείται ένα pompadour κούρεμα, όπου τα μαλλιά τραβιούνται προς τα πίσω (θα χρειαστεί να έχεις αρκετά μακρύ μαλλί επάνω προκειμένου να υποστηρίξεις το εν λόγω κούρεμα).

Pompadour Fade 

Pompadour Fade κούρεμα

Μία λιγότερο “extreme” επιλογή σε σχέση με το προηγούμενο pompadour κούρεμα αποτελεί η εκδοχή του απλού pompadour fade κουρέματος. Στο συγκεκριμένο στυλ κουρέματος χρησιμοποιείται ένας  mid fade τύπος κουρέματος, με τα πλαϊνά της κεφαλής σου να φέρουν περισσότερο μαλλί. Σε ό,τι αφορά το επάνω μέρος, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και εδώ χρησιμοποιείται η τεχνική του “τραβήγματος” των μαλλιών σου προς τα πίσω (το εν λόγω κούρεμα προϋποθέτει την ύπαρξη αρκετά μακριών μαλλιών προκειμένου να υποστηριχθεί).

Taper Fade 

taper fade κούρεμα

Το taper fade κούρεμα συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται ως το κούρεμα των επιχειρηματιών και αυτό διότι μέσω αυτού επιτυγχάνεται ένα πολύ κομψό, δίχως υπερβολές κούρεμα. Όπως παρατηρείς και εσύ το εν λόγω στυλ κουρέματος θα ταιριάξει απόλυτα σε πιο επίσημες περιστάσεις όπου τα πολλά-πολλά είναι περιττά και αυτό που μετράει είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Ως προς τα του κουρέματος εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα low fade κούρεμα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να επιλέξεις κάποιον άλλο τύπο fade κουρέματος), κάτι που παρατηρείται εύκολα από την ύπαρξη “αρκετού μαλλιού” στην παραπάνω εικόνα του άρθρου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί την καλύτερη λύση για αυτούς που έχουν λεπτά μαλλιά.

Comb Over Fade 

Comb Over Fade κούρεμα

Ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και νεανικό στυλ fade κουρέματος αποτελεί το comb over fade κούρεμα. Το εν λόγω κούρεμα μπορεί να συνδυαστεί με ένα mid ή high fade κούρεμα στα πλαϊνά, με το επάνω μέρος των μαλλιών σου να κατευθύνεται προς μία κοινή κατεύθυνση (σαν ένας κυματισμός).

Fade κούρεμα με κοντό μαλλί

fade κούρεμα με κοντό επάνω μαλλί

Αν τώρα δεν προτιμάς τα μακριά μαλλιά είτε γιατί δεν αισθάνεσαι άνετα είτε γιατί έχεις κάποια αραίωση στο κεφάλι σου, τότε μπορείς να στραφείς στην επιλογή ενός fade κουρέματος με κοντοκουρεμένο το επάνω μέρος της κεφαλής. Το εν λόγω look παραπέμπει σε κάποιου είδους στρατιωτικό κούρεμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αποτελεί μία όμορφη επιλογή.

Δες επίσης: Τα καλύτερα κουρέματα για άνδρες με αραιά μαλλιά!

Skin Fade κούρεμα με κοντό μαλλί 

skin fade κούρεμα

Ένα skin fade κούρεμα συνδυάζει την τεχνική ενός fade κουρέματος (σβήσιμο στα πλαϊνά) μαζί με αυτήν ενός undercut (εντελώς ξυρισμένος κάποιο μέρος των μαλλιών σου. Το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος θα ταιριάξει ιδανικά σε άτομα που διαθέτουν πρόσωπο με λεπτά χαρακτηριστικά. Ως προς το επάνω μέρος της κεφαλής μπορείς είτε να αφήσεις τα μαλλιά σου λίγο μεγάλα προκειμένου να δημιουργήσεις μία φράντζα είτε να τα κοντοκουρέψεις.

Mid Fade κούρεμα

mid fade κούρεμα

Το κλασικό mid fade κούρεμα διαθέτει ένα ξυρισμένο κάτω μέρος το οποίο “σβήνει” από το ύψος των φρυδιών σου και έπειτα, ενώ επάνω συνηθίζεται να υιοθετείται μία αρκετά μεγάλη φράντζα η οποία μαζί με τα υπόλοιπα μαλλιά ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος αποτελεί ένα από τα πιο πολυχρηστικά-ευέλικτα είδη κουρέματος, αφού ταιριάζει στην πλειοψηφία των ανδρών.

Low Fade κούρεμα με μακρύ μαλλί

low fade κούρεμα

Ό,τι αναφέρθηκε παραπάνω ισχύει και στην περίπτωση του low fade κουρέματος με τη διαφορά ότι εδώ συναντάμε περισσότερο “μαλλί” στα πλαϊνά, αφού το σβήσιμο ξεκινάει νωρίτερα από ό,τι σε ένα mid fade κούρεμα.  Επίσης, μία μικρή ακόμη διαφορά απαντά στο μήκος των επάνω μαλλιών, αφού εδώ έχουμε να κάνουμε με μαλλιά μεγαλύτερου μήκους (το επιθυμούμε αυτό προκειμένου να αποφύγουμε μία “μονοκόμματη” εικόνα όπου το μαλλί είναι ίδιο από το ύψος των φρυδιών και πάνω).

Δες επίσης: Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά!

High Fade κούρεμα με μακρύ μαλλί

High Fade κούρεμα

Η τελευταία πρόταση του άρθρου μας αφορά ένα high fade τύπο κουρέματος το οποίο συνδυάζεται με μακρύ μαλλί στο επάνω μέρος της κεφαλής προς όφελος της αντίθεσης. Σε σχέση με ένα pompadour κούρεμα τα μαλλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού σου είναι εξίσου μακριά σχεδόν σε όλα τα σημεία δίνοντάς σου ένα ελαφρώς πιο “ατημέλητο” look.

Related Posts