antras pou kapnizei

8 Κακές συνήθειες που σε κάνουν να γερνάς γρηγορότερα!

by theman

Η ηλικία, τουλάχιστον για ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι παρά ένας αριθμός. Υπάρχουν άντρες που δεν δείχνουν την ηλικία τους, και όλοι απορούμε πώς το καταφέρνουν. Το μυστικό δε βρίσκεται ούτε στη μαύρη μαγεία ούτε απαραίτητα σε ακριβές επεμβάσεις. Αντίθετα, υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα της καθημερινότητας που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ποιες λοιπόν είναι οι συνήθειες που ΔΕΝ υιοθετούν, ώστε να δείχνουν όσο νεότεροι γίνεται;

Οι συνήθειες που διώχνουν την νεότητα!

 

1) Κάπνισμα

antras pou kapnizei

Ένα περίεργο πράγμα, πως όσες φορές και να επαναλαμβάνουμε το πόσο κακό μας κάνει το κάπνισμα, εξακολουθεί πλήθος κόσμου να υιοθετεί αυτή τη συνήθεια. Εκτός όλων των άλλων κακών που προκαλεί, το κάπνισμα σταφιδιάζει το δέρμα μας και μειώνει αισθητά τις αντοχές μας. Ακριβώς το ίδιο πράγμα προκαλεί και η γήρανση. Άρα γιατί να θέλουμε να το προκαλέσουμε στον οργανισμό μας νωρίτερα;

2) Αμέλεια του αντηλιακού

mpoukali antiliakou

Ένας άλλος εχθρός του δέρματος είναι η ήλιος, και ειδικά μετά την τρύπα του όζοντος. Οι άντρες αμελούν συχνά την περιποίηση του εαυτού τους, πιστεύοντας πως είναι μια γυναικεία συνήθεια. Μεγάλο λάθος, διότι το κακό που προκαλεί ο ήλιος στο εκτεθειμένο γυναικείο δέρμα, μπορεί να το προκαλέσει και στο αντρικό. Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό συχνά, για να αποφύγετε όχι μόνο τη γήρανση αλλά και τις δερματικές ασθένειες.

3) Έλλειψη ύπνου

prin ton upno

Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου ή ένα αλλοπρόσαλλο πρόγραμμα εξασθενούν τον οργανισμό και τον κάνουν να υπολειτουργεί. Η κακή κατάσταση του οργανισμού αντανακλάται και στην εξωτερική εμφάνιση. Καταλήγουμε να δείχνουμε πάντα κουρασμένοι και κομμένοι, σε αντίθεση με όσους κοιμούναι σωστά που δείχνουν φρέσκοι και ανανεωμένοι. Φροντίστε να έχετε όσο το δυνατόν σταθερό πρόγραμμα και να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες.

4) Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης

zaxarotoi loukoumades

Εκτός από την καταστροφή στη σιλουέτα που μας κάνει να δείχνουμε ούτως ή άλλως μεγαλύτεροι, η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά το κολλαγόνο του δέρματος και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας. Μπορεί να δίνει ενέργεια, αλλά μόνο για λίγο. Ως αποτέλεσμα, μετά από λίγη ώρα θέλουμε και πάλι ζάχαρη, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Καλό είναι να περιορίσετε όσο γίνεται την κατανάλωσή της.

Δες επίσης: 4 Τροφές που κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου!

5) Αποχή από φρούτα και λαχανικά

frouta kai laxanika

Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης, διότι συμβάλλουν στην γενικότερη καλή κατάσταση του οργανισμού. Συγκεκριμένα, διατηρούν υγιή τα δερματικά κύτταρα με αποτέλεσμα να δείχνετε νεότεροι. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά, μιας και δεν είναι ακριβά, ενώ έχουν και μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε ό,τι σας αρέσει.

6) Στρες

kanontas ergasia

Προφανώς και για κάποια θέματα είναι λογικό να ανησυχούμε, και το να προσπαθήσουμε να αποκλείσουμε εντελώς το άγχος από τη ζωή μας είναι εντελώς ουτοπικό. Το πρόβλημα όμως υπάρχει όταν αφήνουμε να μας ελέγχει, αντί να το ελέγξουμε εμείς. Αποδεδειγμένα το στρες επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης κατά πολύ. Συνεπώς, βρείτε ασχολίες που σας αρέσουν και αφιερώστε έστω δέκα λεπτά μέσα στη μέρα για να χαλαρώσετε.

7) Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

portokalo poto

Αρκεί να σκεφτείτε πως ο καθένας δείχνει σαν τον Κόμη Δράκουλα μετά από μια νύχτα με λίγο ποτό παραπάνω. Αυτό φυσικά περνάει γρήγορα, όμως η μακροπρόθεσμη υπερβολική κατανάλωση καταστρέφει τα δερματικά κύτταρα και προκαλεί ρυτίδες. Ακολουθούν σοβαρότερα πράγματα όπως βλάβες στην καρδιά και στο συκώτι, κάποια είδη καρκίνου, ακόμα και κατάθλιψη. Καλύτερα να παραμείνετε στο όριο των δύο ποτών την ημέρα.

8) Όχι αρκετό νερό

potiria me nero

Το Α και το Ω της διατροφής μας και των προσλήψεών μας γενικά πρέπει να είναι το νερό! Τα οκτώ ποτήρια που συστήνονται θα πρέπει να είναι το λιγότερο που πίνουμε και να μην πέφτουμε ποτέ κάτω από αυτό το όριο. Χωρίς αρκετό νερό, προκαλείται αφυδάτωση του δέρματος και κομμένη εμφάνιση μέχρι και αδικαιολόγητη πείνα, ζαλάδες, κακή διάθεση και μακροπρόθεσμα κακή λειτουργία του οργανισμού.

Δες επίσης: Πως να είσαι υγιής και σε φόρμα το 2019!

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να υιοθετήσουμε αυτές τις συνήθειες, και μάλιστα αν σκεφτούμε ότι έτσι θα δείχνουμε νεότεροι και πιο ακμαίοι. Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η φρέσκια εμφάνιση πηγάζει από την υγεία μας αυτή καθαυτή, και αυτή είναι που αφορούν οι συνήθειες που είδαμε.

Related Posts