διάγραμμα chart

Τι είναι τα altcoins κρυπτονομίσματα και σε τι αξίζει να επενδύσεις;

by theman

Δύσκολο να ζει κανείς στο 2021 και να μην έχει ακούσει ποτέ για τα κρυπτονομίσματα. Αυτά λοιπόν τα ψηφιακά νομίσματα, με ναυαρχίδα το Bitcoin του οποίου η αγορά ανέρχεται στα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια, κερδίζουν όλο και παραπάνω το ενδιαφέρον νέων επενδυτών. Το ερώτημα όμως είναι ένα, αξίζει να επενδύσει κανείς ακόμα στο Bitcoin;

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε οικονομικοί σύμβουλοι και πρέπει να κάνετε και την δικιά σας προσωπική έρευνα πριν αγοράσετε κάποια κρυπτονομίσματα. Ας δούμε όμως, τι είναι τα altcoins και αν αξίζει να επενδύσεις σε αυτά. Δες επίσης: Πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

Τι είναι τα altcoins;

altcoins και bitcoin

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Ξέρουμε ότι το νούμερο ένα κρυπτονόμισμα στον ψηφιακό κόσμο είναι το Bitcoin. Η τιμή του πλέον παίζει γύρω στα 55 με 60 χιλιάδες δολάρια. Αυτό το γεγονός και σε συνδυασμό με το ότι ήδη η κεφαλαιοποίηση αγοράς του είναι τεράστια, 1 τρισεκατομμύρια δολάρια, δεν πείθει νέους επενδυτές στο να στραφούν προς αυτό. Τα altcoins λοιπόν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός του Bitcoin. Μερικά από τα μεγαλύτερα altcoins αυτή την στιγμή, είναι το Ethereum, XRP, Cardano, Doge, Ada, Polkadot. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά για τα οποία δεν έχουμε ξαναμιλήσει.

Δες επίσης: Πως να κερδίσεις 1-12,5% επιτόκιο από τα κρυπτονομίσματα!

Γιατί κανείς να επενδύσει σε αυτά;

κρυπτονομίσματα

Όπως καταλαβαίνουμε, τα altcoins θεωρούνται τα επόμενα Bitcoin. Η διαφορά έγκειται όμως στα project στα οποία αυτά βασίζονται. Για παράδειγμα το Ethereum που είναι το δεύτερο “σταθερότερο” κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η τιμή του πλέον αγγίζει τα 2700$ και η αγορά του αγγίζει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Θεωρητικά τα κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης είναι και αυτά που έχουν τις περισσότερες δυνατότητες ανόδου.

Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Όσο μικρότερη η κεφαλαιοποίηση της αγοράς τους τόσο πιο ασταθή γίνονται. Στην περίπτωση του Bitcoin, για παράδειγμα, δεν βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του λόγο του ότι έχει τεράστιο market cap. Έτσι στα πιο ασταθή altcoins, ναι μεν το ρίσκο είναι μεγαλύτερο, αλλά το ίδιο είναι και τα πιθανά κέρδη.

Δες επίσης: Να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης;

Σε ποια κρυπτονομίσματα (altcoins) αξίζει να επενδύσεις;

 

1) Ethereum (ETH)

ethereum ένα από τα πιο βασικά κρυπτονομίσματα

Νούμερο ένα altcoin είναι το Ethereum. Πλέον η τιμή του αγγίζει τα 2700$ αλλά το μέλλον του είναι πολλά υποσχόμενο. Τον τελευταίο καιρό, όλα τα βλέμματα από το Bitcoin έχουν στραφεί πάνω του και άρα έχει δει μεγάλη αύξηση η τιμή του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τιμή του τον μήνα Μάρτιο έπαιζε κάτω από τα 1900$ ενώ μέσα σε ένα μήνα σημείωσε άνοδο 50%. Αρκετά βάσιμο project και ίσως αποτελεί το δεύτερο Bitcoin. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να κάνετε και την δικιά σας προσωπική έρευνα.

Δες επίσης: Ποια κρυπτονομίσματα αξίζει να αγοράσεις;

2) Holochain (HOT)

holochain, ένα από τα altcoins κρυπτονομίσματα

Το Holochain είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα που έχουν βασιστεί σε ένα πολύ καλοστημένο project. Oυσιαστικά αυτό που υπόσχεται η πλατφόρμα του είναι η δημιουργία εφαρμογών και η μεταφορά δεδομένων χωρίς να περνάνε από τα χέρια κάποιων. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα μας τα χρησιμοποιεί η Google και μας υπόσχεται καλύτερο σερφάρισμα και πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Αυτό που υπόσχεται η πλατφόρμα του Holochain είναι ότι τα δεδομένα των εφαρμογών που θα βασιστούν σε αυτήν δεν θα κοινοποιούνται αριστερά και δεξιά και δεν θα ελέγχονται. Η τιμή του είναι γύρω στα 0,01$ και η αγορά του ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δες επίσης: 4 Τύποι επενδυτών που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα!

3) BitTorrent (BTT)

BitTorrent

Οι περισσότεροι από εδώ είμαστε γνώριμοι με το μtorrent που το χρησιμοποιούμε για να κατεβάζουμε διάφορα αρχεία. Ο βασικότερος ανταγωνιστής του που πλέον μετράει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες είναι το BitTorrent. Το κρυπτονόμισμα που βασίζεται στην πλατφόρμα του BitTorrent, είναι το BTT. Όπως καταλαβαίνουμε το project του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα. Η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή και παίζει στα 0,007$ ενώ η αγορά του είναι στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δες επίσης: Πως να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στη Kraken! 

4) Dent (DENT)

Dent

Το Dent είναι επίσης ένα altcoin με σχετικά μικρή κεφαλαιοποίηση αγοράς που αγγίζει μόλις τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το κρυπτονόμισμα αυτό βασίζεται σε ένα πολύ αξιόλογο project. Ουσιαστικά, μέσω της εφαρμογής και του κρυπτονομίσματος δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν πακέτα κινητής τηλεφωνίας ενώ βρίσκονται σε διαφορετική χώρα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για παράδειγμα αν πας ταξίδι σε μία χώρα και δεν θέλεις να μπλέξεις με άλλες sim και το τι πακέτα υποστηρίζονται, μπορείς να κατεβάσεις αυτήν την εφαρμογή και μέσω του κρυπτονομίσματος να αγοράσεις πακέτα ίντερνετ για το κινητό σου! Το Dent λοιπόν αποτελεί μία καλή επιλογή αλλά όπως έχουμε πει σαν κάθε άλλο altcoin, ενέχει και ένα ρίσκο. Η τιμή του είναι επίσης πολύ χαμηλή και μόλις στα 0,01$.

Related Posts