επενδύσεις σε μετοχές

Οι 5 καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές

by tzinav

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν τα χρήματα τους με στόχο φυσικά να τα αυξήσουν. Και ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να επενδύσεις είναι οι μετοχές. Οι μετοχές στην ουσία είναι ένα μέρος μιας εταιρείας. Με πολύ απλά λόγια, αγοράζοντας μια μετοχή έχεις και μέρος της εταιρείας αυτής. Φυσικά κάθε επένδυση έχει το ρίσκο της, γι’ αυτό καλό είναι να εμπιστευτείς τα χρήματα σου σε κάποια από τις καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές.

Είτε αγοράζεις μετοχές ήδη είτε είσαι νέος στο θέμα αυτό το να έχεις μια αξιόπιστη και κατάλληλη στις ανάγκες σου online πλατφόρμα συναλλαγών είναι πολύ σημαντικό. Εξάλλου, πρόκειται για τα χρήματα σου! Ανακάλυψε λοιπόν τις καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές!

Οι καλύτερες online trading πλατφόρμες για μετοχές!

 

Freedom 24

freedom 24

Η Freedom 24 είναι μια πλατφόρμα επενδύσεων με μεγάλο ενδιαφέρον! Αφενός, αυτό οφείλεται στα χαμηλά fees που προσφέρει. Μάλιστα, τον πρώτο μήνα όλα τα fees είναι δωρεάν! Επιπλέον, η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού είναι πολύ απλή και γρήγορη. Μπορείς να δοκιμάσεις την πλατφόρμα κάνοντας ένα demo account, αφού σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. (Δωρεάν Εγγραφή)

Το customer service είναι διαθέσιμο στα ελληνικά, γεγονός που σε διευκολύνει αρκετά. Όσον αφορά την ασφάλεια της, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Μάλιστα, η Freedom 24 προσφέρει εγγύηση επενδυτή μέχρι 20.000 ευρώ.

Στα αδύναμα σημεία της Freedom 24 συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι δε μπορείς να αγοράσεις fractional shares, δηλαδή τμήματα μιας μετοχής (όπως και στην Degiro). Επίσης, και στην Freedom 24 τα κρυπτονομίσματα απουσιάζουν.

Αν κάνεις την εγγραφή σου από εδώ μπορείς να πάρεις δώρο μια μετοχή εώς 1.000$

Degiro

degiro Καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές

Η Degiro είναι μια χρηματιστηριακή από την Ολλανδία, διαθέσιμη σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (εξαιρείται όμως η Κύπρος). Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της είναι οι πολύ χαμηλές προμήθειες, που αποτελούν μάλιστα το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. (Δωρεάν Εγγραφή)

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι πρόκειται για μια πολύ ασφαλή πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, η Degiro επιτηρείται από την Κεντρική Ολλανδική Τράπεζα. Επιπλέον, προσφέρει εγγύηση για επενδύσεις (μέχρι 20.000 ευρώ) και εγγύηση για καταθέσεις (μέχρι 100.000 ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τα χρήματα σου ασφαλή.

Ένα σημείο που αξίζει επίσης να σταθούμε είναι ότι προσφέρει εξυπηρέτηση πελατών στα ελληνικά. Μάλιστα, προσφέρει και τηλεφωνική εξυπηρέτηση στα ελληνικά, γεγονός πολύ σημαντικό για πολλούς από εμάς!

Στη Degiro υπάρχουν δύο είδη λογαριασμών: ο basic λογαριασμός και ο custody λογαριασμός. O basic λογαριασμός είναι οικονομικότερος, προσφέρει περισσότερα προϊόντα αλλά οι τίτλοι σου μπορούν να δανείζονται σε τρίτους. Αντίθετα, ο custody λογαριασμός είναι πιο ακριβός μεν, αλλά οι μετοχές σου δε δανείζονται και είναι αποκλειστικά δικές σου. Έτσι, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ωστόσο, λάβε υπόψιν ότι στη Degiro μπορείς να αγοράσεις μόνο ολόκληρες μετοχές, δηλαδή όχι τμήματα τους. Ακόμα, από τα διαθέσιμα προϊόντα της Degiro απουσιάζουν τα κρυπτονομίσματα.

Μπορείς να κάνεις εγγραφή και να πάρεις ένα δώρο 100 ευρώ σε συναλλαγές από εδώ.

Etoro- Καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές

etoro Καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές

Η etoro αποτελεί μια συνήθη επιλογή για online trading πλατφόρμα. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Μια πρωτοπόρα επιλογή του etoro είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να δεις την επενδυτική στρατηγική άλλων επενδυτών και να την αντιγράψεις!

Ακόμα, τα trading fees είναι σχετικά χαμηλά, ενώ η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού σχετικά εύκολη. Σε γενικές γραμμές κιόλας πρόκειται για μια customer friendly πλατφόρμα. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις fractional shares.  Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου εδώ.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αδύναμα σημεία που αξίζει να σταθούμε. Για αρχή, το customer support δεν είναι το καλύτερο δυνατό, γεγονός σημαντικό ειδικά αν είσαι νέος χρήστης. Ακόμα, τα non-trading fees είναι ιδιαίτερα υψηλά. Τέλος, το etoro έχει σαν νόμισμα μόνο το δολάριο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώνεις fee για τη μετατροπή των ευρώ σου σε δολάρια όταν καταθέτεις. (Δωρεάν Εγγραφή)

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

Interactive brokers

interactive brokers

Η Interactive Brokers είναι μια αμερικάνικη πλατφόρμα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές! Αποτελεί μια ασφαλή επιλογή και προσφέρει χαμηλές προμήθειες καθώς και ευρεία γκάμα προϊόντων. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι απαραίτητα αν θέλεις να ασχοληθείς πραγματικά με τις μετοχές.

Ωστόσο, αν είσαι νέος στο χώρο της αγοράς μετοχών τότε πιθανότατα να πελαγώσεις αντικρύζοντας το περιβάλλον της Interactive Brokers. Το website εμφανίζει τόσες πληροφορίες που ίσως είναι δύσκολο να κατανοήσεις στην αρχή.

Όπως και να έχει όμως, αποτελεί έναν σοβαρό online broker που ταιριάζει ιδιαίτερα σε έμπειρους επενδυτές. Αν θέλεις να εγγραφείς μπες εδώ.

Δες επίσης: Γιατί το Bitcoin έχει αξία!

Saxo Bank- Καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές

saxo bank

Η Saxo Bank με έδρα τη Δανία είναι ένας ακόμα online broker τον οποίο αξίζει να έχεις υπόψιν σου αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με την αγορά μετοχών. Το περιβάλλον της είναι ιδιαίτερα απλό και εύχρηστο ακόμα κι αν είσαι αρχάριος. Ακόμα, υποστηρίζει πολλά είδη προϊόντων και πρόκειται για μια ασφαλή επιλογή.

Παρόλο που έχει όμως σημαντικά πλεονεκτήματα, εμφανίζει και ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, έχει υψηλό minimum initial funding (2.000 USD) σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι αποτρεπτικό για όποιον θέλει να βάλει λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, οι προμήθειες δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλές αλλά οι Platinum και VIP λογαριασμοί απολαμβάνουν χαμηλότερες.

Όπως και να έχει όμως, είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική και μπορείς να κάνεις εγγραφή εδώ.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι πριν επενδύσεις κάπου θα πρέπει να έχεις κάνει την κατάλληλη έρευνα. Μπορεί να διαβάζεις διάφορες γνώμες αλλά στην τελική η απόφαση αλλά και το ρίσκο είναι δικά σου. Κάνε λοιπόν πάντα την προσωπική σου έρευνα ώστε να ξέρεις τι διακινδυνεύεις και ποια τα οφέλη σου.

Related Posts