Πως να κερδίσεις χρήματα από τις επενδύσεις

7 Κανόνες για να κερδίσεις χρήματα από τις επενδύσεις

by Kostas S.

Οι επενδύσεις δεν είναι περίπλοκες ούτε δύσκολες. Όσον αφορά τη διαχείριση του χρήματος οι επενδύσεις παίζουν βασικό ρόλο στη δημιουργία εισοδήματος και πλούτου. Στην αρχή πιθανόν να είναι δύσκολο να αποφασίσεις σε ποιο προϊόν ή εταιρεία να επενδύσεις. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες που βοηθούν τους επενδυτές να πετύχουν τους στόχους τους και να κερδίσουν μεγάλα ποσά χρημάτων. Πάμε λοιπόν να δούμε 7 Χρυσούς κανόνες στις επενδύσεις.

Πως να κερδίσεις χρήματα από τις επενδύσεις

1. Μην επενδύεις σε κάτι που δεν καταλαβαίνεις

μπερδεμένος άνδρας οικονομία αγορά

Πριν επενδύσεις σε ένα προϊόν φρόντισε πρώτα να το κατανοήσεις σε βάθος και να καταλάβεις πλήρως τη χρησιμότητα του και σε ποιους απευθύνεται. Αν θες να επενδύσεις σε μια εταιρεία πρέπει πρώτα να μάθεις την πολιτική της και ποιο είναι το πλάνο της για να βγάλει λεφτά στο μέλλον.

Δες επίσης: 8 Σημάδια ότι μπορείς να γίνεις εκατομμυριούχος!

2. Κάνε τη δική σου έρευνα

άνδρας laptop επενδύσεις

Μην εμπιστεύεσαι και πιστεύεις τον οποιοδήποτε που γράφει στο ίντερνετ. Κάθε τι που διαβάζεις να το διπλοτσεκάρεις και να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από πολλές και έγκυρες πηγές. Παράδειγμα κάποιος που έχει επενδύσει στα κρυπτονομίσματα κατά πάσα πιθανότητα θα λέει μόνο θετικά πράγματα γι αυτά και θα αδιαφορεί για οποιαδήποτε αρνητικά νέα για την επένδυση του.

Δες επίσης: 6 Τρόποι να βγάλεις χρήματα από το κινητό σου

3. Θέσε ξεκάθαρους στόχους

οικονομία αγορά στόχοι κέρδος

Το να γνωρίζεις τους στόχους σου και κυρίως πόσα θέλεις να βγάλεις από όλη τη διαδικασία είναι απαραίτητο για να πετύχεις. Για παράδειγμα, αν θες να βγάλεις μεγάλο κέρδος τότε καλύτερα να κάνεις μεθοδικές και προσεκτικές κινήσεις ώστε να τα καταφέρεις σε ένα βάθος χρόνου. Συνήθως αυτοί που δημιουργούν πολλά χρήματα από τις επενδύσεις είναι αυτοί που ασχολούνται αρκετά χρόνια και γνωρίζουν πως να προβλέψουν την αγορά.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

4. Μην επενδύσεις όλα σου τα λεφτά σε ένα μόνο πράγμα

οικονομία επενδύσεις έχασα

Το να επενδύσεις σε πολλά και διαφορετικά προϊόντα και σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη είναι απολύτως απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο είσαι πιο ασφαλείς επειδή σε περίπτωση που κάποια χώρα ή προϊόν δε βγάλει κέρδος, δε θα σε επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό εφόσον οι άλλες σου επενδύσεις πάνε καλά.

5. Μεγαλύτερο πιθανό κέρδος, μεγαλύτερο ρίσκο

χρήματα διάγραμμα έχασα

Πιθανόν, να θες να επενδύσεις σε προϊόντα και εταιρείες που υπόσχονται μεγάλες απολαβές σε περίπτωση που έχουν μεγάλα κέρδη. Αλλά πολύ πιθανόν ο λόγος που να υπόσχονται τόσα μεγάλα κέρδη είναι επειδή θέλουν να μαζέψουν κεφάλαιο και δεν μπορούν εξαιτίας του ότι πιθανόν δε θα είναι κερδοφόρες στο μέλλον. Καλύτερα να επενδύσεις σε προϊόντα τα οποία είναι πιο σίγουρο ότι θα σου αποδώσουν κάποιο κέρδος ακόμα και αν είναι μικρό, τουλάχιστον στην αρχή.

6. Αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να αληθινό συνήθως δεν είναι

άνδρας λεφτά σκέψη

Να προσέχεις τις επενδυτικές κινήσεις που φαίνονται υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές. Μην κάνεις ότι κάνουν όλοι χωρίς να το ψάξεις από μόνος σου. Παράδειγμα πολλοί επένδυσαν στο bitcoin το 2017 όταν η τιμή του ανέβηκε, αλλά έχασε τη μίση του αξία σε ένα μήνα.

Δες επίσης: Γιατί το bitcoin έχει αξία

7. Μην είσαι απόλυτα σίγουρος για το πως θα κινηθεί η αγορά

αγορά αβεβαιότητα επενδύσεις

Κανένας δε γνωρίζει με ακρίβεια πως θα κινηθεί η αγορά και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι μετοχές και το χρηματιστήριο. Η καλύτερη επιλογή είναι να επενδύεις σε προϊόντα και εταιρείες και να μένεις σχετικά σταθερός, γιατί πολλές φορές δημιουργείται πανικός για μικρό χρονικό διάστημα και πολλοί αφήνουν επενδύσεις που στη συνέχεια ανακάμπτουν, χάνοντας ένα πιθανό κέρδος. Δες τις 5 καλύτερες πλατφόρμες για να αγοράσεις μετοχές!

Related Posts