ανήσυχος άνδρας κινητό

6 Λάθη που μάλλον κάνεις όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου

by Kostas S.

Αναρωτιέσαι πως μπορείς να μεγαλώσεις τη διάρκεια ζωής του κινητού σου; Θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις μαθαίνοντας τα πιο συνήθη λάθη που κάνουν οι άνθρωποι με το κινητό τους. Κατά πάσα πιθανότητα το κινητό τηλέφωνο είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα της καθημερινότητας σου. Σε ξυπνάει το πρωί, επικοινωνείς με τους αγαπημένους σου, περιέχει φωτογραφίες από τις σημαντικές στιγμές της ζωής σου και ενημερώνεσαι για οτιδήποτε σε ενδιαφέρει. Πάμε να δούμε λοιπόν τα 6 λάθη που μάλλον κάνεις όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου.

Λάθη που μάλλον κάνεις με το κινητό σου

 

1. Το αφήνεις εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες

θερμόμετρο ουρανός ζέστη

 

Άν αφήνεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού ή το φορτίζεις κάτω από το μαξιλάρι ή χρησιμοποιείς «βαριές» εφαρμογές σε απευθείας επαφή με τον ήλιο τότε φθείρεις σε μεγάλο βαθμό τη μπαταρία του. Αυτό οφείλετε στο ότι τα σύγχρονα κινητά χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου που φθείρονται και καταστρέφονται πιο γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να διαρκεί η μπαταρία σου περισσότερο!

2. Χρησιμοποιείς το λάθος φορτιστή

φορτιστές γαλαζιό

 

Μπορεί να πιστεύεις ότι όλοι οι φορτιστές είναι ίδιοι αρκεί να συνδέεται το βύσμα στο κινητό. Έτσι, θα φορτίσει σίγουρα η μπαταρία, αλλά, ένας ακατάλληλος φορτιστής πιθανόν να φθείρει τη μπαταρία και να χαλάσει τη θύρα φόρτισης. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τον αυθεντικό φορτιστή της συσκευής, μπορείς όμως να αγοράσεις το κατάλληλο από ένα εξιδεικευμένο μαγαζί ηλεκτρονικών.

Δες επίσης: 4 Λόγοι για να μην φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο

3. Κατεβάζεις κακόβουλες εφαρμογές

κινητό ιός νεκροκεφαλή

Μπορεί να θες να κατεβάσεις μία εφαρμογή που δεν βρίσκεις το App store ή Apple store. Ωστόσο, το να κατεβάζεις εφαρμογές από ανεπίσημες πηγές πιθανόν να φέρουν το κινητό σε επαφή με κακόβουλα λογισμικά. Εφαρμογές με κακόβουλα λογισμικά μπορούν να μολύνουν τη συσκευή και να υποκλέψουν προσωπικές σου πληροφορίες όπως κωδικούς, εικόνες ακόμα και χρήματα.

Δες επίσης: 5 Λόγοι για να ΜΗΝ χρησιμοποιείς δωρεάν antivirus στον υπολογιστή σου!

4. Καθαρίζεις τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές στο background

εφαρμογές κινητό χέρι

 

Κλείνεις τις εφαρμογές που λειτουργούν στο background για να βελτιώσεις την απόδοση του κινητού σου; Κάτι τέτοιο στα σύγχρονα κινητά δεν είναι απαραίτητο και μπορεί να είναι ακόμα και ζημιογόνο. Σχεδόν όλα τα κινητά σήμερα είναι κατασκευασμένα για μια τέτοια χρήση και σε περίπτωση που κλείνεις συνέχεια τις εφαρμογές η συσκευή καταναλώνει περισσότερη μπαταρία για αυτή την ενέργεια παρά για να κρατάει τις εφαρμογές ανοιχτές.

Δες επίσης: 7 κόλπα για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σου!

5. Αγνοείς τις ενημερώσεις

αναβάθμιση κινητό

Σίγουρα θα ενοχλείσαι πολύ από τις ειδοποιήσεις που συχνά βγαίνουν στο κινητό σου για ενημέρωση εφαρμογών και λογισμικών. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία της συσκευής, γιατί βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και καλύπτουν ζητήματα ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί κάνοντας τη συσκευή σου πιο ασφαλή.

6. Χρησιμοποιείς δημόσια Wi-fi χωρίς προστασία

δωρεάν διαδίκτυου

Δες επίσης: 5 Tips για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

Τα δημόσια Wi-fi είναι πολύ επικίνδυνα επειδή συνήθως δεν έχουν κρυπτογράφηση και υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Οπότε είναι πολύ εύκολο κάποιος να κλέψει τις προσωπικές σου πληροφορίες εάν είσαι συνδεδεμένος σε ένα από αυτά. Το καλύτερο μέτρο είναι ένα VPN που κρυπτογραφεί τη δραστηριότητα σου κάθε φορά που χρησιμοποιείς το διαδίκτυο.

Related Posts