μαλλιά υγεία

6 Μυστικά και συμβουλές για υγιή μαλλιά

by theman

Όλοι μας δίνουμε σημασία στα μαλλιά μας. Φτιάχνουμε τα μαλλιά μας ανάλογα με την περίσταση, να ταιρίαζουν με τα ρούχα, φτιάχνουμε τα μαλλιά μας ακόμη και όταν πρόκειται για μια μικρής σημασίας έξοδο.

Για το λόγο αυτό, τα προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού. Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή που όλοι μας ξέρουμε τι σημαντικό ρόλο παίζει στην υγεία μας, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα δώσουν πρόσθετη λαμπερή και υγιή εμφάνιση στα μαλλιά σου.

1. Συχνότητα λουσίματος και ποιότητα τρίχαςigii mallia

Όσο και αν σου φαίνεται περιέργο, το πόσο συχνά πρέπει ή μπορείς να λούζεις τα μαλλιά σου είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα της τρίχας σου. Εξηγούμε… Κάποιος που έχει λεπτή τρίχα, αν λούζει τα μαλλιά του κάθε μέρα, η φυσική λιπαρότητα που εκκρίνει το δέρμα διαταράσεται, με άμεσο αποτέλεσμα η λιπαρότητα από την βάση της τρίχας να φτάνει γρηγορότερα στην άκρη της. Και έτσι, καταλήγει κάποιος να έχει λιπαρά μαλλιά.
Αν ακολουθηθεί η αρχή “μέρα παρά μέρα” για το λούσιμο των μαλλιών, είναι το επιθυμητό για όλους τους τύπους μαλλιών.

2. Μάκρος τρίχας

Λέγοντας μάκρος τρίχας εννοούμε το προφανές. Άν έχεις μακρύ μαλλί σαν τον “Τελευταίο των Μοϊκανών”, θέλει άλλη αντιμετώπιση απ’ όσο αν είναι κοντό σαν πεζοναύτης. Εντάξει, πιάσαμε τα δύο άκρα, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλουμε να πούμε. Σε αρκετά μακρύ μαλλί δεν δύναται το καθημερινό λούσιμο και για πρακτικούς λόγους και για λόγους που αναφέραμε πιο πάνω. Αν έχεις μακρύ μαλλί και λούζεσαι καθημερινά, είσαι αρκετά κοντά στο να χαλάσεις την φυσική χλωρίδα του τριχωτού της κεφαλής. Στο πολύ κοντό, ισχύει η ίδια αρχή.
Το υπερβολικό λούσιμο ή αποχή από αυτό δεν ωφελεί σε κάτι. Κοινώς, μέτρον άριστον. Η υπερβολή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν σε κάτι.

Δες επίσης: 5 Κομψά κουρέματα ιδανικά για επαγγελματικά looks!

3. Περιποίηση

Όλοι έχουμε τα μυστικά ομορφιάς μας για το πρόσωπό μας, έτσι πρέπει να δίνουμε πρόσθετη σημασία και για τα μαλλιά μας. Άλλωστε, και το πρόσωπο και τα μαλλιά ανήκουν στο κεφάλι μας!
Η επιλογή του σωστού σαμπουάν είναι κάτι που “πονοκεφαλιάζει” όλους μας. Να είναι μάρκας, να μην είναι; Πάντα έχουμε αυτή την απορία, όταν φτάνει η ώρα της αγοράς. Η συμβουλή μας είναι: όσο πιο ποιοτικό είναι, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Προσοχή: ποιοτικό δεν σημαίνει αυτόματα ακριβό. Λέγοντας ποιοτικό αναφερόμαστε στην ποιότητα των υλικών που αποτελεί κάποιο σαμπουάν.

Δεύτερον, μάσκες. Τι; Νόμιζες μόνο στο πρόσωπο κάνουμε μάσκες περιποίησης; Όχι, κάνουμε και στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού! Μην ξεχάσεις, όταν θα αγοράσεις μάσκα να έχεις στο μυαλό σου τα εξής: για ποιό λόγο θα πάρεις μάσκα (έξτρα λάμψη, αδύναμα μαλλιά κλπ) και πριν την χρήση διάβασε τις οδήγίες χρήσεως.

4. Τρόπος λουσίματος

Κάτι που είναι σχεδόν άγνωστο για πολλούς. Ο τρόπος λουσίματος είναι, ίσως, ο πιο σημαντικός παράγοντας για υγιή εμφάνιση.
Την ώρα του λουσίματος, δεν πιέζουμε. Λόγω άσκησης πίεσης, δημιουργείτε τριβή και το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει, σε βάθος χρόνου, πιτυρίδα. Δοκίμασε να μαλλάξεις με την παλάμη.
Επίσης, η θερμοκρασία του νερού παίζει μεγάλο ρόλο. Χρησιμοποιώντας νερό άκρων (παγωμένο – καυτό), όπως προείπαμε, είναι και αυτό λόγος διατάραξης ισορροπίας χλωρίδας του τριχωτού της κεφαλής. Πραγματοποιώντας λούσιμο σε μέτρια θερμοκρασία, βοηθάς το μαλλί να διατηρήσει την διατήρηση επιπέδων έκκρισης φυσικών ελαίων.

Δες επίσης: 6 Tips για να βελτιώσεις την ανδρική εμφάνιση σου!

5. Διατροφή

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, όπως γνωρίζεις ήδη, είναι μια σημαντική παράμετρος για την υγεία μας. Μιας και τα μαλλιά αποτελούν μέρος του σώματός μας, η ενυδάτωση και η σωστή διατροφή βοηθάνε και στην διατήρηση υγειών και λαμπερών μαλλιών. Οπότε, ένα πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε βιταμίνες θα κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση των μαλλιών.

Δες επίσης: 7 Ωφέλιμες τροφές για δυνατά μαλλιά!

6. Προϊόντα styling

Αναπόσπαστο κομμάτι για να πετύχουμε το επιθυμητό styling των μαλλιών, ανάλογα φυσικά με την περίσταση. Καλό είναι μετά από οποιαδήποτε χρήση τζελ, αφρού ή κεριού πριν οδεύσουμε προς ύπνο, να ξεπλένουμε ό,τι υπάρχει στο τριχωτό. Πολλά αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι η παραμονή τέτοιου είδους χημικών ουσιών στο κεφάλι, μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή τριχόπτωση.

Related Posts