ksurisma to proi vathi ksurisma ksurisma me ksurafaki

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για ξύρισμα;

by theman

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η καλύτερη ώρα για ξύρισμα; Μπορεί να είναι πλέον γεγονός ότι τα γένια και τα μούσια ήρθαν για να μείνουν και πολλοί άντρες τα προτιμούν, υπάρχουν όμως αρκετοί πιστοί οπαδοί του καθημερινού ξυρίσματος. Όπως και να το κάνουμε, ένας φρεσκοξυρισμένος άντρας που μοσχοβολάει after shave είναι δύσκολος να του αντισταθείς.

Αλλά ακόμα και αν δεν είσαι φαν του καθημερινού ξυρίσματος και σε υποχρεώνουν από την δουλειά σου να ξυρίζεσαι κάθε μέρα, πρέπει να γνωρίζεις αν το κάνεις σωστά πάνω από όλα. Εσύ τελικά ξυρίζεις το πρόσωπο σου πρωί ή βράδυ; Πάμε να δούμε ποια είναι η σωστότερη ώρα για το αντρικό ξύρισμα!

Ξύρισμα προσώπου το πρωί ή το βράδυ;

 

Ξύρισμα το πρωί

ksurisma to proi vathi ksurisma ksurisma me ksurafaki

Στα οφέλη του πρωινού ξυρίσματος μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι βρίσκεται η επίδραση που έχει στην ψυχολογία. Οι πατεράδες μας και κυρίως οι παλιοί είχαν μια πρωινή ρουτίνα, η οποία παραδοσιακά περιελάμβανε ξύρισμα πρίν φύγουν για την δουλειά. Πέρα από το πρακτικό, δηλαδή την αίσθηση φρεσκάδας και αυτοπεποίθησης που αφήνει, είναι και μια στιγμή χαλάρωσης και περισυλλογής πριν ξεκινήσει μια γεμάτη μέρα.

Δες επίσης: Τα 5 κλασσικά λάθη που κάνεις στο ξύρισμα!

Στα αρνητικά του, το να ξυρίζεσαι πρωί μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια αρκετά δυσάρεστη εμπειρία όταν δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο και προσοχή για να διαθέσεις. Είναι ιδιαίτερα αρνητικό το να χάνεις χρόνο ύπνου ή και να αργείς στην δουλειά σου όταν αφήνεις το ξύρισμα για τελευταία στιγμή.

Γνώριζες επίσης ότι πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 30 λεπτά αφού ξυπνήσεις για να ξυριστείς; Το πρόσωπο χρειάζεται χρόνο να ξεπρηστεί μετά τον ύπνο και σίγουρα το να έχεις ένα κοκκινισμένο και ερεθισμένο πρόσωπο (τώρα με τις μάσκες ειδικά) σαν αποτέλεσμα είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλεις.

Δες επίσης: 8 Συμβουλές για να αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα!

Ξύρισμα το βράδυ

ksurisma to proi vathi ksurisma ksurisma me ksurafaki

Αν είσαι νυχτοπούλι, σου έχω ευχάριστα νέα! Σύμφωνα με έρευνες, το βραδινό ξύρισμα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα πέρα από την χαλάρωση που θα σου προσφέρει μετά από μια κουραστική μέρα σε συνδυασμό με ένα ζεστό μπάνιο. Όταν ξυρίζεσαι το βράδυ πριν τον ύπνο, δίνεις στο δέρμα σου την ευκαιρία να επανέλθει φυσικά και σταδιακά. Κοινώς, όσο εσύ κοιμάσαι, η τύχη σου δουλεύει και τυχόν ερεθισμοί καταπραϋνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, το πρωί μπορείς να ξυπνήσεις φρέσκος και να κοιμηθείς και λίγο παραπάνω!

Τι γίνεται όμως όταν γυρνάς κατάκοπος από την δουλειά; Ή όταν ο φίλοι σου που έχεις να τους δεις μέρες σε περιμένουν για να βγείτε; Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς είναι “δεν μπορώ, έχω βραδινό ξύρισμα”. Στην καθημερινότητα μας, είναι δύσκολο να στριμώξουμε αυτόν τον απαιτούμενο χρόνο για τον εαυτό μας το βράδυ και λογικά θα προτιμάς να αράξεις από το να κάνεις την “αγγαρεία”.

Αν ανήκεις στους μελαχρινούς με πολύ πυκνά γένια, μη νομίζεις ότι σε ξέχασα! Είναι προφανές ότι το να ξυριστείς πριν να κοιμηθείς είναι δώρον άδωρον γιατί θα έχει ξαναβγεί μέχρι το πρωί… Και άντε φτου και από την αρχή μετά!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για τέλειο ξύρισμα!

Τελικά ξύρισμα πρωί ή βράδυ;

ksurisma to proi vathi ksurisma ksurisma me ksurafaki

Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά του πρωινού και βραδινού ξυρίσματος, αν και το βραδινό έχει οριακά κάποια πλεονεκτήματα για το βέλτιστο αποτέλεσμα, όλα είναι στο χέρι σου. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό που “μένει” στην τελική είναι να κάνουμε αυτό που μας εξυπηρετεί καλύτερα στην καθημερινότητα μας.

Εφόσον το κάνεις σωστά, προσεκτικά και είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αυτό είναι το μόνο που μετράει!

Related Posts