Πως θα επιλέξεις το Καλύτερο Αυτοκίνητο για σένα!

by theman
aytokinhto mercedes

Αν αγοράζεις για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο, ή δεν έχεις αγοράσει εδώ και πολλά χρόνια, είναι δύσκολο να ξέρεις από που θα ξεκινήσεις. Πως θα βρεις το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα που θα καλύπτει τις ανάγκες σου για τα επόμενα χρόνια; Απλά χρειάζεται λίγη έρευνα και σχεδιασμό.

Εφόσον ξέρεις τι τύπο αυτοκινήτου θέλεις, μπορείς μετά να αποφασίσεις αν θες ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, κάποιο μεταχειρισμένο ή να κάνεις leasing. Από εκεί και πέρα υπάρχουν 10 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην σωστή επιλογή!

10 Βήματα για να αγοράσεις το Καλύτερο Αυτοκίνητο για σένα!

 

Υπολόγισε τις ανάγκες σου

sports car

Το σωστό αυτοκίνητο για σένα εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι θέλεις από ένα αυτοκίνητο. Συνήθως φαίνεται από το αυτοκίνητο αυτό που θέλουμε να δείξουμε, η ταχύτητα που θέλουμε να πιάνουμε και άλλα πολλά. Όμως για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές δουλειές ψάχνουν για ένα πρακτικό και οικονομικό μοντέλο.

Σκέψου το budget

aytokinhta se seira

Εκτός κι αν έχεις αρκετά μετρητά να διαθέσεις, θα πρέπει να σκεφτείς το οικονομικό κομμάτι της αγοράς. Πόσα χρήματα δηλαδή μπορείς πραγματικά να διαθέσεις για να αγοράσεις το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα; Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι μία λύση αν δεν μπορείς να πληρώσεις αρκετά για ένα καινούριο αμάξι. Δες επίσης Τα 10 πιο γρήγορα & οικονομικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!

Σκέψου το leasing

aytokinhto mercedes

Το leasing όπως και η αγορά νέου αυτοκινήτου έχει θετικά και αρνητικά. Για παράδειγμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας με λιγότερα λεφτά και υπάρχει η ασφάλιση του εργοστασίου για τυχόν ζημιές. Δες επίσης Τα θετικά και τα αρνητικά του Leasing!

Έχεις πολλές επιλογές

aytokinhta mercedes

Ακόμα κι αν το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα είναι σε συγκεκριμένη Class, στην ίδια κατηγορία υπάρχουν δεκάδες άλλα μοντέλα από διαφορετικές εταιρείες. Μάλιστα υπάρχουν ακόμα και online υπηρεσίες για να συγκρίνεις αυτοκίνητα και να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Δες επίσης 5 Tips για να αγοράσεις το κατάλληλο αυτοκίνητο για σένα!

Υπολόγισε το κόστος συντήρησης

aytokinhta parkarismena se seira

Μπορεί κάποια αυτοκίνητα να είναι πιο ακριβά για να τα αποκτήσεις αλλά η συντήρηση και τα έξοδα ενός αυτοκινήτου ίσως να μην σε συμφέρουν. Πριν λοιπόν καταλήξεις σε κάτι πρέπει να υπολογίσεις το κόστος του αυτοκινήτου σε μηνιαίο επίπεδο.

Αγόρασε παραδοσιακά

metaxeirismena aytokinhta

Πλέον οι περισσότερες αγορές μας γίνονται από το ίντερνετ. Όμως για διάφορα πράγματα όπως το ιδανικό αυτοκίνητο, ο παραδοσιακός τρόπος να επιλέξεις δεν ξεπερνιέται. Είναι διαφορετικό να κάνεις την επιλογή από μία αντιπροσωπεία και να κάνεις το test drive παραδοσιακά και διαφορετικό να κλείσεις από το ίντερνετ.

Κανόνισε το test drive

antras odhgaei aytokinhto

Το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα θα το επιβεβαιώσεις με την αίσθηση του αυτοκινήτου στο test drive. Αυτό μπορείς να το κανονίσεις είτε στην αντιπροσωπεία είτε ηλεκτρονικά. Βέβαια μη σταθείς σε μία δοκιμή αλλά κάνε δοκιμές σε 3-4 μοντέλα.

Τι να περιμένεις από ένα test drive

antras odhgaei amaksi

Θα πρέπει να κάνεις το test drive με τον τρόπο που οδηγείς στην καθημερινή σου ζωή. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και κίνηση στους δρόμους, stop, και μεγάλες λεωφόρους. Σε μία τέτοια δοκιμή θα πρέπει να κάτσεις ακόμα και στις πίσω θέσεις, να αντιληφθείς το χώρο και να αξιολογήσεις το αυτοκίνητο από όλες τις πλευρές.

Διάλεξε το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα

diaforoi typoi aytokinhtwn

Αφότου κάνεις test drive σε αρκετά μοντέλα, η επιλογή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Αν δεν είναι όμως θα πρέπει να σκεφτείς την επιλογή σου. Όταν δεν καταλήγεις σε κάτι δοκίμασε άλλες εταιρείες και άλλα αυτοκίνητα. Η κατάλληλη επιλογή είναι η πιο σημαντική απόφαση.

Το τελευταίο βήμα

nissan aytokinhto

Η έρευνα για το ιδανικό αυτοκίνητο θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερη σιγουριά ότι βρήκες αυτό που πραγματικά ψάχνεις. Έτσι θα γίνεις αγοραστής αυτοκινήτου ή θα κάνεις leasing. Δες επίσης 8 Τρόποι να βρεις φθηνό αυτοκίνητο!

Related Posts