ινφλουενσερ

Πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα ως influencer;

by theman

Σίγουρα θα έχεις πετύχει στα social media, διάσημους influencers ή ακόμα και άτομα με λίγους followers, να ανεβάζουν posts και stories προωθώντας κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Είναι πολύ πιθανό, να έχεις σκεφτεί κι εσύ να ακολουθήσεις αυτού του είδους απασχόληση, ώστε να βγάλεις χρήματα από το κινητό σου. Αν δεν ξέρεις τι είναι influencer μπορείς να δεις εδώ!

Πριν, όμως, ξεκινήσεις οτιδήποτε, να έχεις στο νου σου ότι μπορεί να ακούγεται και να φαίνεται εύκολο, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται πολύς χρόνος και υπομονή, για να καταφέρεις να γίνεις influencer. Μπορείς, επίσης, να παρακολουθήσεις κάποια σεμινάρια, για να μάθεις πως να βγάλεις άμεσα χρήματα!

Διάβασε, παρακάτω, τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις εισόδημα σαν influencer.

Πώς μπορείς να βγάλεις λεφτά από τα social media ως influencer;

 

1. Brand Ambassador

ινσταγκραμ

Με τον όρο brand ambassador εννοούμε εκπρόσωπος εταιριών. Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα θα έχεις πετύχει στα social media χορηγούμενες αναρτήσεις από άτομα που ακολουθείς, είτε σου εμφανίζονται τυχαία. Ακριβώς αυτό θα κάνεις κι εσύ, δηλαδή, θα εκπροσωπείς μια εταιρία ως προς τα προϊόντα της.

Θα πρέπει να ανεβάζεις post, stories, tik toks και tweets με τα προϊόντα της εκάστοτε εταιρίας, που συνεργάζεισαι και να τα προωθείς στο κοινό σου. Συνήθως, πρόκειται για μακροπρόθεσμη συνεργασία και όχι για μια μεμονωμένη ανάρτηση, από την οποία πληρώνεσαι ένα προκαθορισμένο ποσό, που θα έχεις συμφωνήσει εξ αρχής με την εταιρία.

Δες επίσης:  6 Τρόποι να βγάλεις χρήματα από το κινητό σου

2. Γίνε influencer μέσω του Affiliate Marketing

ινφλουενσερ

Είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να ξεκινήσεις ως influencer είναι το affiliate marketing. Στην ουσία, εσύ, απλά, προτείνεις στο κοινό σου κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και λαμβάνεις ένα ποσοστό από τα κέρδη κάθε φορά, που πραγματοποιείται μια αγορά μέσω της δικής σου διαφήμισης.

Πώς ακριβώς, όμως, γίνεται αυτό; Εάν κάνεις τη διαφήμιση μέσω του instagram, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις στο post ή στο story σου affiliate links ή swipe up links. Είναι πολύ σημαντικό να αγοραστεί αυτό που διαφημίζεις, μέσω του δικού σου link, έτσι ώστε να λάβεις την προμήθεια της πώλησής σου. Οι προμήθειες αυτού του είδους προώθησης και πώλησης συνήθως, κυμαίνονται από 5% έως και 30%. Η No1 εταιρία στην Ελλάδα είναι η Linkwise εκεί μπορείς να βρεις μεγάλες αλυσίδες και εταιρίες για να προωθήσεις όπως πχ Public, Notos Gallery, Kotsovolos, Aegean, μπορείς να κανείς δωρεάν εγγραφή από εδώ!

3. Διαφημίσεις προβολής

influencer

Ο συγκεκριμένος τρόπος μοιάζει πολύ με το affiliate marketing, με τη διαφορά ότι πληρώνεσαι, είτε πραγματοποιηθεί κάποια αγορά, είτε όχι. Εσύ, απλά, πρέπει να ανεβάζεις κάποια ανάρτηση, διαφημίζοντας κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Πολλοί influencers λαμβάνουν κάποιο προϊόν δωρεάν, σε αντάλλαγμα με τη διαφήμισή του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, μπορείς να αναλάβεις πολλές διαφημίσεις τέτοιου είδους από διαφορετικές εταιρίες ταυτόχρονα, έτσι ώστε να μαζέψεις ένα ικανοποιητικό ποσό χρημάτων.

Δες επίσης: 10 Επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι!

4. Διαφήμισε δικά σου προϊόντα

influencer

Εάν έχεις, ήδη, ξεκινήσει τη δική σου επιχείρηση με DIY προϊόντα, είτε αυτό είναι κοσμήματα, ρούχα, διακοσμητικά, κεριά, πίνακες, τσάντες κ.α, ήρθε η στιγμή να τα προωθήσεις στα social media, έτσι ώστε να γίνουν πιο γνωστά στο κοινό. Δημιούργησε έναν ξεχωριστό account στα social media, στο οποίο θα ανεβάζεις αναρτήσεις μόνο από τα συγκεκριμένα προϊόντα, με πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο.

5. Κάνε κανάλι στο Youtube

ινφλουενσερ

Πρόκειται για έναν σχετικά δύσκολο τρόπο να βγάλεις χρήματα, αλλά εάν προσπαθήσεις αρκετά, σίγουρα θα τα καταφέρεις. Στο youtube, μπορείς να διαφημίσεις προϊόντα με τους τρόπους, που αναφέραμε παραπάνω και να κάνεις κριτικές πάνω σε αυτά. Επιπλέον, μπορείς να βιντεοσκοπείς τα ταξίδια σου με όμορφο και ποιοτικό τρόπο και να τα ανεβάζεις εκεί, ώστε να κερδίζεις views και subscribers, άρα και να πληρώνεσαι. Γενικά, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορείς να ανεβάζεις οτιδήποτε θέλεις και πιστεύεις ότι θα αρέσει στον κόσμο.

Δες επίσης: Πώς να βγάλεις χρήματα από το ίντερνετ!

6. Πούλησε δικές σου φωτογραφίες

 

φωτογράφος

Δες επίσης: Freelancing: Πως να βγάλεις χρήματα online!

Εάν έχεις την ικανότητα να βγάζεις όμορφες φωτογραφίες, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Υπάρχουν sites,  που μπορείς να πουλήσεις τις φωτογραφίες σου και να αποκτήσεις ένα εισόδημα μέσα από αυτό. Η αλήθεια είναι, πως δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να βγάλεις ένα σεβαστό ποσό από την αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου και με υπομονή και επιμονή, θα καταφέρεις να βγάλεις κάτι παραπάνω.

Related Posts