syndromo kourasmenhs mhteras

Πως θα αντιμετωπίσεις το σύνδρομο του κουρασμένου πατέρα!

by theman

Το σύνδρομο του κουρασμένου πατέρα ή γονιού γενικότερα αφορά τους γονείς που εργάζονται και έχουν κόπωση. Στην εποχή μας οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες και τα παιδιά έχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες οι γονείς πρέπει να είναι παρόντες. Όμως τα παιδιά χρειάζονται παραπάνω χρόνο με τον μπαμπά και την μαμά τους για να μεγαλώνουν χωρίς ψυχικά τραύματα.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να δημιουργείς και να επηρεάζεις τη ζωή ενός μικρού παιδιού όμως είναι γεμάτη μικρά θαύματα, χαρά και αγάπη. Φυσικά είναι κουραστική η καθημερινότητα αλλά το τελικό αποτέλεσμα κάθε μέρας είναι ικανοποιητικό όταν ένας πατέρας φιλάει το μέτωπο του παιδιού του για καληνύχτα.

Πως θα αντιμετωπίσεις το σύνδρομο του κουρασμένου γονιού

Το σύνδρομο του κουρασμένου πατέρα

kourasmenos gonios

Όταν κανείς είναι πατέρας κατά τις δύο το μεσημέρι είναι σαν ζόμπι στο γραφείο. Ειδικά οι νέοι γονείς έχουν δυσκολίες στον ύπνο γιατί πρέπει να συμβαδίζουν με τις ώρες του μωρού. Έτσι ο ύπνος μπορεί να είναι από λίγος έως ελάχιστος και πρέπει να αντέξει κανείς να δουλέψει ένα οχτάωρο (στην καλύτερη περίπτωση) για να επιστρέψει στο σπίτι όπου υπάρχουν δεκάδες πράγματα που πρέπει να γίνουν. Η κόπωση είναι αναπόφευκτη από την έλλειψη ύπνου.

Το σύνδρομο της κουρασμένης μητέρας

syndromo kourasmenhs mhteras

Η μητέρα ενός παιδιού τους πρώτους μήνες τουλάχιστον της ζωής του πρέπει να είναι συνεχώς μαζί του και να καλύπτει όλες τις ανάγκες του. Αυτό είναι κάτι εξαντλητικό ακόμα κι αν μία γυναίκα δεν εργάζεται. Έτσι καλείται και ο εργαζόμενος πατέρας να βοηθήσει και να ξενυχτίσει αν χρειαστεί.

Τα ζευγάρια πρέπει να συνεργάζονται

zeygari me mwro

Εδώ έρχεται το σύνδρομο του κουρασμένου πατέρα να συνδεθεί με αυτό της μητέρας και να συνεργαστούν. Για να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την κούραση πρώτα πρέπει να μιλήσεις στην γυναίκα σου για τις ανάγκες σου. Έχεις ανάγκη από ξεκούραση και το ίδιο έχει κι εκείνη οπότε κάπου στη μέση θα κάνετε κάποιες υποχωρήσεις. Δες επίσης 7 Πράγματα που γνωρίζουν μόνο οι παντρεμένοι!

Κάντε ένα πρόγραμμα

syndromo kourasmenou patera

Αν είσαι βραδινός τύπος τότε μπορείς να αναλάβεις την νυχτερινή βάρδια του μωρού. Αν εργάζεσαι το πρωί ίσως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αλλά θα μπορούσατε να κάνετε ένα πρόγραμμα που θα βολέψει και τους δύο στο θέμα του ύπνου.

Κάνε γυμναστική

perpathma gymnastikh

Μπορεί να ακούγεται παράλογο με τόση κούραση αλλά η ήπια γυμναστική όπως το περπάτημα μπορεί να ανεβάσει την ενέργεια σου και να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Η κίνηση των μυών βοηθάει πολύ και το περπάτημα θα κάνει πολύ καλό στην υγεία σου. Δες επίσης 10 Οφέλη που σου προσφέρει το περπάτημα!

Κάνε σωστή διατροφή

antras mageireyei

Μπορεί να σου λείπει ύπνος και να περνάς το σύνδρομο του κουρασμένου πατέρα όμως βελτιώσεις στην καθημερινότητα σου όσα περισσότερα μπορείς. Δεν είναι κλισέ, η σωστή διατροφή θα σου δώσει όλα τα συστατικά που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να είσαι ένας καλός γονιός.

Σίγουρα με τόσο τρέξιμο είναι δύσκολο να μην παρασυρθείς σε junk food και πολλούς καφέδες. Σκέψου την λύση που θα ανακουφίσει και την μητέρα του παιδιού που είναι να μαγειρεύεις εσύ. Φτιάξε μικρά γεύματα, βράσε αυγά και φτιάξε smoothie με φρούτα για να έχεις έτοιμο πρωινό για όλους αλλά και μεσημεριανό για την δουλειά.

Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια

pateras me gio

Υπάρχουν πατεράδες που νιώθουν τύψεις αν κοιμηθούν όταν πρέπει να είναι σαν τον superman για να τα καταφέρουν. Όσο νωρίτερα καταλάβεις την ανάγκη του ύπνου τόσο το καλύτερο. Αν δεν έχεις μωρό αλλά ένα μικρό παιδί ξεκίνα να το βάζεις σε μία ρουτίνα ώστε να κοιμάται νωρίς. Έτσι θα κοιμάσαι και εσύ πιο σωστά και θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι. Δες επίσης 10 Συμβουλές για να φροντίσεις την υγεία σου!

Related Posts