microsoft

Πώς ξεκίνησαν την καριέρα τους οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο!

by theman

Σας λένε τίποτα τα ονόματα Bill Gates, Jeff Bezos, Warren Buffett; Προφανώς, όπως και σε όλους σχεδόν. Θέλατε ποτέ να μάθετε από πού και πώς ξεκίνησαν ώστε να καταλήξουν να έχουν αυτή την τρομακτική σχεδόν επιτυχία; Ναι, είναι κι εκείνοι άνθρωποι με σάρκα και οστά. Πώς όμως έφτασαν να έχουν κάτι που δεν έχουν τόσοι άνθρωποι στον κόσμο;  Δες επίσης: 14 φράσεις που είπαν πετυχημένοι CEO της Αμερικής!

Πώς άρχισαν τη μοναδική τους πορεία οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι;

1. Jeff Bezos

amazon

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon ξεκίνησε ως… μάγειρας στα McDonald’s ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του. Όταν τελείωσε, δούλεψε σε μια νεοσύστατη εταιρεία ονόματι Fitel, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ύστερα πήρε προαγωγή ως διευθυντής ανάπτυξης και εξυπηρέτησης πελατών. Πλέον στα 54 του χρόνια έχει αποκτήσει μια περιουσία ύψους 131 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

2. Bernard Arnault

enginnering

Ο Arnault ξεκίνησε δουλεύοντας στην οικογενειακή βιομηχανία αμέσως μετά που πήρε το πτυχίο της μηχανολογίας. Σταδιακά επεισε τον πατέρα του να ρευστοποιήσει τις μετοχές του κατασκευαστικού μέρους και να επενδύσουν με αυτά τα χρήματα στο χώρο των ακίνητων. To εγχείρημα πέτυχε, εκείνος έγινε γενικός διευθυντής και σήμερα η περιουσία του ανέρχεται στα 68.1 δισεκατομμύρια.

3. Carlos Slim

america movel

O επιχειρηματίας με τα 56.6 δισεκατομμύρια είναι βασικό μέλος της America Movil, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Νότια Αμερική. Ξεκίνησε διδάσκοντας άλγεβρα αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου πολιτικού μηχανικού. Οι χρηματιστηριακές του συναλλαγές στο Μεξικό του έδωσαν 400 χιλιάδες δολάρια μόλις στα 25 του, καθιστώντας τον ελεύθερο να ξεκινήσει την εταιρεία του.

4. Amancio Ortega

zara

O ιδρυτής της Inditex, της οποίας είναι θυγατρική η Zara, άφησε το σχολείο στα 14 του ώστε να δουλέψει ως ράφτης. Αργότερα δούλευε με την οικογένειά του και με ντόπιες μοδίστρες για να διατηρήσουν ένα μαγαζί ρούχων, και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το πρώτο μαγαζί Zara στη Γαλικία της Ισπανίας. Σήμερα, η πασίγνωστη αλυσίδα έχει κάνει τον 82χρονο επαγγελματία πλουσιότερο κατά 59.4 δισεκατομμύρια.

5. Mark Zuckerberg

facebook

Στα 34 του, ο πασίγνωστος συνιδρυτής του Facebοοk έγινε επισήμως δισεκατομμυριούχος μόλις στα 23 του, ενώ έντεκα χρόνια μετά διαθέτει προσωπική περιουσία 54.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν αυτή η πρώτη δουλειά του. Ξεκίνησε δημιουργώντας μια εφαρμογή που επέλεγε τραγούδια για κάθε άτομο βάσει του τι είχε ήδη ακούσει, μαζί με τον φίλο του από το λύκειο και ιδρυτή του Quora, τον Adam D’ Angelo. Συνολικά κέρδισαν 950 χιλιάδες δολάρια από αυτό το εγχείρημα.

Δες επίσης: Οι εμπνευσμένες ιστορίες 5 ανδρών που έγιναν θρύλοι!

6. Sergey Brin

search engine

O 45χρονος Brin είναι ένας από τους ιδρυτές της Google, την οποία έφτιαξε με τον συμφοιτητή του Larry Page όσο έκαναν το διδακτορικό τους και μαζί ξεκίνησαν το κοινό τους πρότζεκτ, ενώ αργότερα το εξέλιξαν όπως το γνωρίζουμε. Σήμερα η προσωπική του περιουσία κυμαίνεται στα 51.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

7. Larry Page

google

O συνιδρυτής της Google είναι σήμερα 45 ετών και πλουσιότερος κατά 52.8 δισεκατομμύρια. Συνάντησε τον Sergey Brin στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όταν και οι δύο ήταν διδακτορικοί φοιτητές. Άρχισαν να δουλεύουν πάνω σε ένα πρότζεκτ μηχανής αναζήτησης ονόματι BackRub, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στη γνωστή μας Google.

8. Warren Buffett

billionaire

Το επιχειρηματικό πνεύμα του επιχειρηματία με τα 80.2 δισεκατομμύρια ήταν ήδη φανερό από τα 11 του χρόνια, όταν έκανε την πρώτη του αγορά. Μέχρι τα 16 του, είχε ήδη στην τράπεζα 53 χιλιάδες δολάρια πουλώντας και αγοράζοντας παράξενα πράγματα όπως γραμματόσημα και μπαλάκια του γκολφ. Παράλληλα, είχε και το σταθερό του εισόδημα παραδίδοντας εφημερίδες κάθε πρωί.

9. Larry Ellison

oracle cto

Στα 74 του, ο Ellison διαθέτει 50.8 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά και πολλά μαθήματα από τα βιώματα των παιδιών του χρόνων. Γράφτηκε σε πανεπιστήμιο δύο φορές και τα παράτησε και τις δύο, για να δουλέψει στην εταιρεία ηλεκτρονικών Ampex. Σε ένα από τα πρότζεκτ του εκεί, δημιούργησε μια βάση δεδομένων για τη CIA που την ονόμασε Oracle και που εκτίναξε την καριέρα του.

10. Bill Gates

microsoft

Όταν ο Gates ήταν 20 χρονών, πούλησε λογισμικό που έφτιαχνε όσο ήταν στις εστίες του πανεπιστημίου, στη MITS Altair, την εταιρεία που έφτιαξε τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Λίγο αργότερα άφησε το Harvard όπου σπούδαζε ώστε να αρχίσει να δουλεύει σε αυτό που εξελίχθηκε η Microsoft σήμερα και που του έχει αποφέρει στα 63 του μια περιουσία 91.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δες επίσης 5 Βιβλία που προτείνει να διαβάσεις ο Bill Gates!

Όπως βλέπετε, κάποιοι είχαν κάτι στα χέρια τους όταν ξεκίνησαν. Αυτό όμως που τους διαφοροποίησε από τον υπόλοιπο κόσμο ήταν οι ιδέες τους και η επιθυμία να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό. Πάνω απ’ όλα είχαν όραμα να δημιουργήσουν κάτι που θα πετύχαινε, για αυτό και το κατάφεραν με δουλειά και οργάνωση.

Related Posts