pos na kerdizeis lefta

10 Πράγματα πρέπει να μην κάνεις αν θες να γίνεις πλούσιος!

by theman

Κάποιος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος έχει πει ότι όλοι έχουν την ίδια ευκαιρία να αποκτήσουν περιουσία αρκεί να το θελήσουν πραγματικά. Το ζήτημα είναι πως δεν αρπάζουν όλοι την ευκαιρία όπως πρέπει. Εάν κι εσύ έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να κάνει μια άνετη ζωή, χωρίς οικονομικές ανησυχίες, αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Παρακάτω θα βρεις τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις εάν θες να γίνεις πλούσιος και να παρέχεις στον εαυτό σου ένα πλούσιο μέλλον αλλά και τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε λάθος δρόμο για να πετύχεις τον σκοπό σου.

 

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να βγάλεις χρήματα «γρήγορα»!

 

10 Σημάδια ότι ποτέ δεν θα γίνεις πλούσιος

 

1. Δούλευε έξυπνα, όχι σκληρά

eksipni douleia gia polla xrimata

Στο σχολείο, έμαθες πως αν δουλεύεις σκληρά θα πας μπροστά στη ζωή. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας.Αν το μόνο που κάνεις στη ζωή είναι να δουλεύεις σκληρά, ποτέ δεν θα γίνεις πλούσιος. Πολύ απλά επειδή αυτό δεν είναι αρκετό για να βγάλεις πολλά χρήματα και να βάλεις κάποια από αυτά στην άκρη.

Σύμφωνα με κάποιους οικονομολόγους για να εξασφαλίσεις μελλοντικά πλούτη πρέπει να δουλεύεις έξυπνα. Ένας τρόπος είναι να επενδύσεις τα χρήματά σου στο χρηματιστήριο ή σε κάποιο ακίνητο το οποίο στην συνέχεια θα νοικιάζεις. Μπορείς να το κάνεις χωρίς να πάρεις μεγάλο ρίσκο και χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Επίσης δεν χρειάζεται πολύ χρόνο ενώ στην περίπτωση του ενοικίου θα έχεις ένα έξτρα εισόδημα. Δες επίσης: 5 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος!

2. Δίνεις πολύ έμφαση στην αποθήκευση κι όχι στην λήψη

emfasi stin apothikefsi oxi stin lipsi

Άλλος τρόπος για να δουλέψεις έξυπνα; Αύξησε τα χρήματα που λαμβάνεις, όχι μόνο αυτά που βάζεις στην άκρη.Η αποθήκευση είναι κρίσιμη στην δημιουργία πλούτου αλλά δεν πρέπει να εστιάσεις τόσο πολύ μόνο σ’αυτό το ζήτημα.Ακολούθησε χρήσιμες στρατηγικές αποθήκευσης και θα δεις διαφορά.

Παρ’ όλα αυτά αν θες να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι σαν τους πλούσιους σταμάτα να σκέφτεσαι το ότι ξεμένεις από λεφτά και εστιάσου στο να βγάλεις περισσότερα. Ένα κοινό μυστικό μεταξύ των πλουσίων είναι ότι έχουν πολλές πηγές εισοδήματος και ταυτόχρονα αποθηκεύουν χρήματα με έξυπνους τρόπους.

Δες επίσης 5 TED ομιλίες που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να δει!

3. Αγοράζεις πράγματα χωρίς να έχεις την οικονομική δυνατότητα

agores xoris na antexei i tsepi

Ακόμα και αν αρχίσεις να παίρνεις περισσότερα χρήματα ή πάρεις αύξηση μη το χρησιμοποιήσεις ως δικαιολογία για να δώσεις αύξηση και στον τρόπο καλοπέρασης σου ξοδεύοντας χρήματα σε πράγματα που δεν σου είναι χρήσιμα. Συνέχισε να κάνεις τον τρόπο ζωής που έκανες, λιτά κι όμορφα. Εκατομμυριούχοι έχουν πει πως δεν αγόρασαν το πρώτο τους ακριβό ρολόι ή αυτοκίνητο μέχρι που οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις τους τους παρείχαν συνεχή ροή εσόδων. Δες επίσης πώς οι έξυπνοι άνθρωποι χειρίζονται τους δύσκολους ανθρώπους!

4. Δεν ξεκίνησες τις επενδύσεις

ksekina tis ependiseis

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κερδίσεις περισσότερα χρήματα είναι να επενδύσεις και όσο το γρηγορότερο ξεκινήσεις τόσο καλύτερα.Κατά μέσο όρο οι εκατομμυριούχοι επενδύουν 20% από τα οικογενειακά τους έσοδα κάθε χρόνο. Η περιουσία τους δεν μετριέται από το ποσό που έβγαλαν νωρίτερα τη χρονιά αλλά από το πως αποθήκευσαν και επένδυσαν.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στα οικονομικά ούτε να χρησιμοποιείς οικονομικούς όρους για να ξεκινήσεις να επενδύεις. Δεν χρειάζεται να είσαι από εύπορη οικογένεια ούτε να λαμβάνεις μεγάλα ποσά.Ξεκίνα απ’ το να επενδύεις στην μετά την συνταξιοδότησή σου εποχή και θα δεις αποτελέσματα.

Δες επίσης 6 βιβλία που κάθε Manager πρέπει να διαβάσει!

5. Συνήθως πατάς εκτός απ’ την ζώνη άνεσης σου

ektos asfalous zonis

Αν θες να χτίσεις μία περιουσία, να είσαι επιτυχημένος ή να προχωρήσεις στη ζωή πρέπει να συνηθίσεις την αβεβαιότητα ή την ταλαιπωρία.Οι πλούσιοι άνθρωποι βρίσκουν άνετη την αβεβαιότητα.Σωματικά, ψυχολογικά και αισθηματικά η άνεση είναι ο κύριος στόχος της νοοτροπίας της μεσαίας τάξης.

Οι στοχαστές της υψηλής τάξης μαθαίνουν από νωρίς πως το να γίνεις εκατομμυριούχος δεν είναι τόσο εύκολο και η ανάγκη της άνεσης είναι κρίσιμη. Μαθαίνουν να είναι άνετοι όσο λειτουργούν σε μία κοινωνία με συνεχή εξέλιξη αβεβαιότητας.Παρομοίως ο πλούσιος έχει μάθει πως το να ξεπερνάει τους φόβους του και να παίρνει υπολογισμένα ρίσκα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Επομένως ρίσκαρε! Δες επίσης 11 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι στα 30!

6. Πρώτα ξοδεύεις και μετά αποθηκεύεις

prota ksodeveis meta apothikeveis

Αν θες να γίνεις πλούσιος, πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου.Αυτό που κάνουν όλοι όταν παίρνουν ένα ευρώ είναι να πληρώσουν τους άλλους πρώτα. Πληρώνουν το νοικοκύρη, τη κάρτα τους, το τηλέφωνο, το κράτος και όλα τα σχετικά.Προτιμότερο απ’ το να ξοδεύεις και να αποθηκεύεις ότι μείνει είναι να αποθηκεύεις πρώτα.

Άσε στην άκρη τα έσοδα της μέρας σου σε ταμείο έκτακτης ανάγκης ή άλλους αποταμιευτικούς λογαριασμούς και κάνε τις διαδικασίες αυτόματα. Έτσι είναι σίγουρο πως θα αποκτήσεις περισσότερα χρήματα.

7. Είσαι ευχαριστημένος μ’ έναν σταθερό μισθό

euxaristimenos me vasiko mistho

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να πληρώνονται με βάση τις ώρες που έχουν δουλέψει, είτε δηλαδή μηνιαίως είτε ωρομίσθιοι. Αντίθετα οι πλούσιοι προτιμούν να πληρώνονται με βάση τα αποτελέσματα και συνήθως είναι αυτοαπασχολούμενοι. Δεν είναι το ότι κάποιος που προτιμά να πληρώνεται με σταθερό μισθό δεν είναι παραγωγικός, μ αυτόν τον τρόπο όμως η προαγωγή θα έρθει με πιο αργό τρόπο.

Ενώ αυτός που βγάζει περισσότερα χρήματα έχει επιλέξει μια πιο γρήγορη οδό για να βγάζει ακόμη περισσότερα. Υπάρχουν λοιπόν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που κερδίζουν καθημερινά χρήματα και τα κάνουν επενδύσεις και περιουσία κι αυτοί που προτιμούν να μένουν στην ίδια δουλειά, λαμβάνοντας έναν σταθερό μισθό ο οποίος πιθανόν να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Δες επίσης 5 τρόπους για να κερδίζεις χρήματα!

8. Κυνηγάς τα όνειρα κάποιου άλλου, όχι τα δικά σου

kinigas ta oneira allou

Εάν θες να είσαι επιτυχημένος πρέπει να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις και να το ακολουθείς με πάθος. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να επεμβαίνουν στα όνειρα κάποιου άλλου, κάτι που κάνουν πολύ συχνά οι γονείς προς τα παιδιά τα οποία προκειμένου να μην απογοητεύσουν τους γονείς τους ξοδεύουν χρόνια σε σπουδές σε ένα αντικείμενο που δεν τους αρέσει.

Ως αποτέλεσμα, στην πρώτη δυσκολία είναι έτοιμοι να τα παρατήσουν όλα. Με το να επιλέξεις να ακολουθήσεις τα όνειρα ή τα σχέδια κάποιου άλλου το μόνο που καταφέρνεις είναι να είσαι εσύ δυστυχισμένος. Αυτό όμως θα έχει αντίκτυπο και στην δουλειά σου αφού δεν θα νιώθεις το πάθος του να πετύχεις σ αυτό που κάνεις.

Δες επίσης 10 συμβουλές για να γίνεις ευτυχισμένος!

9. Δεν έχεις στόχο και σκοπό για τα λεφτά σου

grapse tous skopous sou

Εάν θες να φτιάξεις μια περιουσία τότε θα είναι πιο εύκολο εάν έχεις έναν συγκεκριμένο και ξεκάθαρο σκοπό πριν κάνεις το οικονομικό σου πλάνο. Θες να αγοράσεις ένα σπίτι; Να ταξιδεύεις μια φορά τον μήνα; Να ζήσεις στο εξωτερικό ή να περάσεις μια άνετα μετά την συνταξιοδότηση σου; Όποιος κι αν είναι ο λόγος κάτσε και γράψ’ τον σε ένα χαρτί.

Οι εκατομμυριούχοι για παράδειγμα επιλέγουν να βγάλουν πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που θέλει συγκέντρωση, γνώσεις, κουράγιο και φυσικά ώθηση. Γι’αυτό όλα είναι πιθανά εάν έχεις ξεκάθαρο σκοπό κι όραμα. Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν πετυχαίνουν αυτό που θέλουν είναι επειδή δεν ξέρουν τι θέλουν. Οι πλούσιοι από την άλλη ξέρουν τι είναι αυτό που ζητούν. Κι αυτό είναι περισσότερα πλούτη.

Δες επίσης τα 10 καλύτερα TED Talks που πρέπει να δεις!

10. Πιστεύεις πως ποτέ δεν θα φτάσεις τον στόχο σου να γίνεις πλούσιος

den pisteveis pragmatika

Πολλοί πιστεύουν ότι το να γίνεις πλούσιος είναι προνόμιο των τυχερών ανθρώπων. Η αλήθεια είναι ότι σε μία καπιταλιστική κοινωνία όλοι έχουν το δικαίωμα να γίνουν πλούσιοι εάν ο επιθυμούν. Ξεκίνα ρωτώντας τον εαυτό σου “γιατί όχι εγώ” και συνέχισε σκεπτόμενος κάτι μεγάλο. Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν μεγάλες προσδοκίες. Γιατί λοιπόν δεν ξεκινάς έχοντας στο μυαλό σου μερικές χιλιάδες ευρώ; Δες επίσης 7 βήματα για να πετύχεις τα όνειρά σου!

Related Posts