άντρας μούσια δυσανασχετεί ξηροδερμία πρόσωπο

5 Tips για να περιορίσεις την ξηροδερμία στο πρόσωπο!

by tzinav

Τώρα το χειμώνα ένα κοινό πρόβλημα που πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν είναι η ξηροδερμία στο πρόσωπο. Το ξηρό δέρμα μπορεί να προκαλεί κοκκινίλες, φαγούρα ακόμα και πόνο, πράγματα που σίγουρα δεν είναι ευχάριστα για κανέναν. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να σωθείς!

Αντί λοιπόν να αφήνεις το δέρμα σου να ξεπεράσει μόνο του το πρόβλημα του, ενώ σου προκαλεί δυσφορία, μπορείς να αναλάβεις δράση και να το διορθώσεις πιο άμεσα! Ανακάλυψε 5 συμβουλές για να διαχειριστείς την ξηροδερμία στο πρόσωπο σου!

Πώς να γλιτώσεις από την ξηροδερμία στο πρόσωπο!

 

1. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου

άντρας πλένει πρόσωπο ξηροδερμία πρόσωπο

Τώρα που το δέρμα σου είναι εύθραυστο και ευαίσθητο πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός. Και όλα ξεκινάν από το καθαριστικό που χρησιμοποιείς! Προτίμησε λοιπόν ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, χωρίς σαπούνι ή πρόσθετα αρώματα, που θα είναι φιλικό προς την επιδερμίδα σου και δε θα σου προκαλέσει ερεθισμούς.

Δες επίσης: 8 Συμβουλές περιποιήσης για όμορφα μούσια!

2. Εφάρμοσε συστηματικά ενυδατική κρέμα

άντρας βάζει κρέμα προσώπου

Μπορεί να μη σου αρέσουν οι κρέμες αλλά ειδικά στην περίπτωση σου είναι άκρως απαραίτητες! Το να βάζεις ενυδατική κρέμα μετά το πλύσιμο του προσώπου, ώστε να γίνει καλύτερη απορρόφηση είναι κάτι που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου. Η ενυδατική κρέμα θα δώσει στο πρόσωπο σου την υγρασία που χρειάζεται ώστε να αναδομηθεί.

Δες επίσης: Οι 6 σημαντικότερες συμβουλές για πυκνά μαλλιά!

3. Μην τρίβεις έντονα το πρόσωπο σου

άντρας σκουπίζει πρόσωπο

Η επιδερμίδα σου τώρα θέλει έξτρα προσοχή και οι άγαρμπες κινήσεις μπορεί να το επιδεινώσουν. Κάθε φορά που πλένεσαι λοιπόν σκούπισε το πρόσωπο σου ταμποναριστά κι όχι τρίβοντας το έντονα με την πετσέτα. Ακόμα, απόφυγε τα σκληρά scrubs καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Δες επίσης: Οδηγός περιποίησης για τα ανδρικά φρύδια!

4. Πιες παραπάνω νερό

άντρας πίνει νερό ξηροδερμία πρόσωπο

Η ξηροδερμία πιθανόν να οφείλεται στη μη επαρκή ενυδάτωση. Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενυδατωθείς σε βάθος είναι και ο πιο απλός, δηλαδή πίνοντας περισσότερο νερό. Αυτό σημαίνει ότι τα συνήθη 8 ποτήρια που πίνεις δεν αρκούν και πρέπει να τα αυξήσεις. Αυτή η φυσική μορφή ενυδάτωσης είναι και η πιο σημαντική!

Δες επίσης: 5 Tips για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια σου!

5. Απόφυγε το καυτό νερό

άντρας κάνει μπάνιο

Αν απολαμβάνεις το να πλένεις το πρόσωπο σου ή να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό πρέπει να το αλλάξεις τώρα που το πρόσωπο σου έχει ξεραθεί. Το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί την πολύτιμη υγρασία από την επιδερμίδα κάνοντας το ξηρό πιο γρήγορα. Προτίμησε λοιπόν ένα χλιαρό νερό στο μπάνιο σου ώστε να μη χειροτερεύσεις την κατάσταση στην επιδερμίδα σου.

Φυσικά, αν βλέπεις ότι το πρόβλημα σου επιμένει παρά τις προσπάθειες σου τότε θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα δερματολόγο που θα σου δώσει εξειδικευμένες λύσεις.

Related Posts