άντρας πλένει μούσια μεγαλώσουν μούσια

5 Tips για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια σου!

by tzinav

Τα γένια είναι ένα σύμβολο ανδρισμού και συνήθως ταιριάζουν στους περισσότερους άντρες. Είναι αλήθεια μάλιστα ότι οι πιο πολλοί δείχνουν πιο όμορφοι όταν έχουν μούσια αφού έτσι καλύπτονται μερικές μικροατέλειες του προσώπου.  Σε μερικούς όμως τα γένια αργούν πολύ να μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα αν ξυριστούν μετά να δυσκολεύονται πολύ να τα ξαναμεγαλώσουν.

Ως ένα βαθμό, ο ρυθμός που μεγαλώνουν τα μούσια είναι θέμα γενετικής. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου, ακολουθώντας 5 tips για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια σου!

Πώς να κάνεις τα μούσια σου να μεγαλώσουν γρήγορα!

 

1. Πρόσεχε τη διατροφή σου

υγιεινές τροφές σολομός κρέας λαχανικά φρούτα

Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα αν θέλεις να κάνεις τις τρίχες του προσώπου σου να μεγαλώσουν γρήγορα και να είναι υγιείς και δυνατές. Συγκεκριμένα, τα συστατικά που χρειάζεσαι στη διατροφή σου είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το φολικό οξύ, το μαγνήσιο, τα ωμέγα-3 λιπαρά και φυσικά το νερό. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις επαρκείς ποσότητες από κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, όπως ο σολομός.

Δες επίσης: Ποια superfoods πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου!

2. Φρόντισε το πρόσωπό σου

άντρας πλένει πρόσωπο

Είτε θέλεις να μεγαλώσεις μούσια είτε όχι, πρέπει πάντα να φροντίζεις το πρόσωπο σου. Ειδικά όμως αν θέλεις γένια πρέπει το πρόσωπο σου να είναι στα καλύτερα του. Καθημερινά λοιπόν πλύνε το πρόσωπο σου με ένα ειδικό σαπούνι και έπειτα εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα προσώπου.

3. Περιποιήσου το μούσι σου

άντρας πλένει μούσια μεγαλώσουν μούσια

Αν θέλεις να μεγαλώσεις ένα δυνατό μούσι πρέπει να προσέχεις αυτό που έχεις ήδη. Προμηθεύσου λοιπόν ένα ειδικό σαμπουάν για μούσια και χρησιμοποίησε το μια με δύο φορές την εβδομάδα. Συμπληρωματικά, εφάρμοσε ένα ειδικό λάδι στην περιοχή για να προλάβεις το σπάσιμο. Έτσι, αφενός θα μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια και αφετέρου θα είναι απαλά και περιποιημένα.

Δες επίσης: 7 Κανόνες περιποίησης που ένας κομψός άντρας ακολουθεί!

4. Απόφυγε το στρες

άντρας κάθεται καρέκλα χαλαρώνει

Η σύγχρονη ζωή είναι δύσκολη και έχει πολύ άγχος. Ωστόσο, το άγχος μόνο καλό δεν είναι για τα μαλλιά και τα γένια σου. Φρόντισε λοιπόν να κάνεις μικροπράγματα που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, όπως η γυμναστική, τα βιβλία, ένα χόμπι ή οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί.

Δες επίσης: Φτιάξε τα γένια ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

5. Κόψε το κάπνισμα

άντρας καπνίζει

Το πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα για την υγεία σου το ξέρεις ήδη. Κάτι που όμως ίσως δεν ήξερες είναι ότι το τσιγάρο επιδρά αρνητικά στις τρίχες και αυξάνει τους ρυθμούς με τους οποίους πέφτουν. Έτσι, καθιστά πιο δύσκολο για σένα το να μεγαλώσεις ένα δυνατό μούσι. Έχεις λοιπόν έναν ακόμη λόγο να σταματήσεις το κάπνισμα σήμερα!

Related Posts