πώς να σώσεις τη σχέση σου

5 Συμβουλές για να «σώσεις» μια σχέση!

by theman

Αναμφίβολα, οι σχέσεις είναι δύσκολο πράγμα. Eιδικά οι μακροχρόνιες. Για να πετύχει μία σχέση χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια, επικοινωνία, σεβασμό και πολλά άλλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγάπη και ο έρωτας δεν είναι αρκετά για τη διατήρηση μίας επιτυχημένης σχέσης.

Μάλιστα, ακόμη και οι φαινομενικά πιο δυνατές συναντούν προκλήσεις και απαιτείται αρκετή δουλειά για να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν. Πώς γίνεται όμως να ξεπεραστούν σε μία σχέση που δεν πηγαίνει και τόσο καλά; Πώς είναι δυνατόν να «σώσεις» μία σχέση; Παρακάτω έχω συγκεντρώσει 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα!

Πώς να «σώσεις» μια σχέση

 

1. Να παραδέχεσαι τα λάθη σου!

ζευγάρι χωρισμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αναγνωρίζεις ότι η σχέση σου δεν πηγαίνει και τόσο καλά είναι να παραδεχτείς τα λάθη σου. Πράγματι, σίγουρα θα κάνατε και οι δύο λάθη, θα πιέσατε ο ένας τον άλλον ίσως σε πράγματα που δεν θα έπρεπε και γι’ αυτό πρέπει να αναλογιστείτε και την ευθύνη που είχατε ο καθένας σας στη παρακμή της σχέσης. Μην θυμώνεις με την σύντροφό σου και μην την κατηγορείς. Για να φτάσατε σε αυτό το σημείο και οι δύο κάνατε λάθη, παραδέξου το, αναγνώρισέ τα για να μην τα ξανακάνεις!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να έχεις μια υγιή σχέση!

2. Να θέτεις όρια και να συμβιβάζεσαι!

ερωτευμένο ζευγάρι

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να θέσεις κάποια όρια. Τόσο στον εαυτό σου, όσο και σε εκείνη. Αναγνώρισε τα θέλω σου και πράξε ανάλογα. Άκουσε προσεκτικά τα παραπονά της, τις συμβουλές της και τι έχει να σου πει γενικότερα και κάνε συμβιβασμούς. Σε μία σχέση δεν πρέπει να κυριαρχεί ο εγωισμός αλλά η κατανόηση και ο αμοιβαίος συμβιβασμός!

Δες επίσης: 7 Τρόποι να διατηρήσεις την φλόγα στη σχέση σου!

3. Να αφιερώνεις χρόνο στον/στην σύντροφο σου!

τρόποι να σώσεις τη σχέση

Για να έχεις φτάσει σε αυτό το επίπεδο, λογικά πλέον η σχέση σου θα έχει κλονιστεί και όσον αφορά άλλα επίπεδα εκτός της επικοινωνίας. Για να την ανανεώσεις λοιπόν και για να αναβιώσεις το πάθος, οφείλεις να αφιερώνεις χρόνο σε αυτή, ουσιαστικό, έτσι ώστε να της δείχνεις ότι ακόμη ενδιαφέρεσαι. Επιπλέον, από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κρατήσεις κατά νου είναι ότι η ρουτίνα σκοτώνει μία σχέση. Οπότε προσπάθησε να την αποφύγεις, σχεδιάζοντας κάποιες ιδιαίτερες εξόδους, ρομαντικές αποδράσεις ή ένα δείπνο στο σπίτι με τη κατάλληλη ατμόσφαιρα κ. α.

Δες επίσης: 10 Λόγοι για να μην τελειώσει οριστικά η σχέση σου!

4. Να αποφεύγεις τις εντάσεις!

ζευγάρι που καυγαδίζει

Μία ακόμη συμβουλή που θα σου πρότεινα να μη ξεχάσεις αυτές τις μέρες που καταβάλλεις τόση προσπάθεια για να διατηρήσεις μία υγιή σχέση, αποτελεί η αποφυγή των εντάσεων. Είναι δύσκολο να κρατήσεις μέσα σου αυτά που σε απασχολούν και δεν σου λέω να τα καταπνίξεις σε καμία περίπτωση, αλλά σου λέω να προσέξεις πώς θα τα θέσεις. Με την ένταση που κυριαρχεί σίγουρα ένας καυγάς δεν είναι η επιθυμητή έκβαση μίας συζήτησης.

Δες επίσης: 5 Πράγματα για να σκεφτείς πριν συζήσεις με την κοπέλα σου! 

5. Από τις σημαντικότερες προυποθέσεις για να σώσεις μία σχέση, η ειλικρινής επικοινωνία!

πώς να σώσεις τη σχέση σου

Κι αυτό μας φέρνει στην επόμενη απαραίτητη προυπόθεση μίας υγιής και επιτυχημένης σχέσης, που είναι η επικοινωνία. Καθίσταται απαραίτητο πράγμα η ειλικρινής και η ουσιαστική επικοινωνία με την σύντροφό σου εάν θέλεις να διατηρηθεί η σχέση. «Επένδυσε» στον διάλογο μαζί της και δεν θα το μετανιώσεις. Εκμυστηρεύσου μαζί της τις σκέψεις σου, εξέφρασε τα συναισθήματά σου και κυρίως άκουσε πραγματικά τι λέει κι αυτή!

Related Posts