άντρας και γυναίκα διαβάζουν

5 Πράγματα για να σκεφτείς πριν συζήσεις με την κοπέλα σου!

by theman

Μετά από ένα σημείο σε κάθε σχέση η συμβίωση είναι ένα λογικό επόμενο βήμα. Πριν συζήσεις με την κοπέλα σου στο ίδιο σπίτι, υπάρχουν πράγματα για να σκεφτείς. Κυρίως το πρακτικό μέρος κάθε συγκατοίκησης είναι αυτό που πρέπει να λυθεί ή να συζητηθεί σε μία σχέση.

Η απόφαση να συζήσουμε έρχεται όταν η σχέση είναι στα καλύτερα της και αισθανόμαστε πολύ καλά με έναν άνθρωπο. Επειδή ακριβώς νιώθουμε τόσο καλά συνήθως δεν συζητάμε για τα πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να λυθούν πριν μείνουμε μαζί.

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν συγκατοικήσεις

Οι δουλειές του σπιτιού

γυναίκα και άντρας καθαρίζουν το σπίτι

Όσο μικρό κι ασήμαντο φαίνεται, το θέμα του συμμαζέματος και της καθαριότητας ενός σπιτιού με τον καιρό μπορεί να γίνει και αιτία καυγάδων. Πάντα ένας από τους δύο είναι πιο τακτικός και θέλει να μένει σε ένα οργανωμένο περιβάλλον. Είτε είσαι εσύ πιο τακτικός είτε η κοπέλα σου, θα πρέπει να συζητήσετε και να κάνετε υποχωρήσεις και μοίρασμα στις δουλειές του σπιτιού.

Δες επίσης 3 Τρόποι για να διατηρήσετε μια ευτυχισμένη σχέση για πάντα!

Το οικονομικό θέμα

ζευγάρι κάθεται στον καναπέ

Ένα θέμα ταμπού είναι τα οικονομικά του καθενός και δεν το συζητάμε εύκολα μέσα στη σχέση. Πριν όμως από την συγκατοίκηση ή και τον γάμο, πρέπει να γίνει η συζήτηση αυτή. Μπορεί με την συγκατοίκηση να υπάρχει ένα ενοίκιο λιγότερο για έναν από τους δύο, όμως και πάλι, τα έξοδα του σπιτιού τρέχουν κάθε μήνα. Θα πρέπει να σκεφτείς και να συζητήσεις αν υπάρχει οικονομική και εργασιακή σταθερότητα και για τους δύο πριν κάνεις το επόμενο βήμα.

Δες επίσης 10 Τρόποι για να έχεις μια καλύτερη καθημερινότητα με τη σύντροφό σου!

Η κοινωνική ζωή και η ζωή στο σπίτι

ζευγάρι κάθεται στο πάτωμα

Σίγουρα έχεις γνωρίσει στην κοπέλα σου κάποιους φίλους σου όπως κι εκείνη σου έχει συστήσει τις φίλες της. Λογικό είναι κάποιους φίλους σου να μην τους συμπαθεί όσο άλλους όπως κι εσύ άλλωστε κάποιες φίλες της. Με αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουμε άριστες σχέσεις είναι δύσκολο να κάνουμε παρέα, πόσο μάλλον να τους συναναστρεφόμαστε στον χώρο που μένουμε. Η άβολη συζήτηση για αυτό το θέμα πρέπει σίγουρα να γίνει πριν συζήσεις με την κοπέλα σου.

Δες επίσης 8 Σημάδια ότι η κοπέλα σου δεν είναι κατάλληλη για σένα!

Θα ανακαλύψεις τις συνήθειες της κοπέλας σου

άντρας και γυναίκα διαβάζουν

Αναπόφευκτο είναι ότι αν μένεις μαζί με έναν άνθρωπο ανακαλύπτεις διάφορες συνήθειες του που δεν ήξερες. Αυτό περιλαμβάνει περίεργες συνήθειες, κακές συνήθειες και καλές που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις δικές σου συνήθειες και τον τρόπο που θα τις αντιμετωπίσει η κοπέλα σου. Μία λύση για να μην δεις κάτι πολύ παράξενο είναι να μείνετε μαζί δοκιμαστικά για ένα διάστημα. Έτσι θα καταλάβετε πολλά πριν ένας από τους δύο αφήσει το σπίτι του και την ρουτίνα του για ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα.

Δες επίσης 7 Τρόποι να διατηρήσεις την φλόγα στη σχέση σου!

Η σχέση και η συγκατοίκηση

συμβίωση συγκατοίκηση

Το επόμενο βήμα μίας σοβαρής σχέσης είναι η συμβίωση και όπως είπαμε ζώντας μαζί με έναν άνθρωπο τον μαθαίνουμε. Τόσο καλά της στοιχεία όσο και τις παραξενιές θα τις μάθεις όταν θα ζείτε μαζί. Αυτή είναι μία εμπειρία πολύ μεγάλη και σημαντική για εσένα τον ίδιο. Ακόμα και οι υποχωρήσεις που πρέπει να γίνουν για να πετύχει η συγκατοίκηση είναι ένα μάθημα ζωής που βελτιώνει τον χαρακτήρα και την σχέση.

Related Posts