Τι λέει η γλώσσα του σώματος σου για εσένα!

by theman
ποδια δείχνουν σε μια κατευθυνση

Είναι αλήθεια ότι το να μπεις στο μυαλό του άλλου, να καταλάβεις τι σκέφτεται ή τι νιώθει είναι δύσκολο έως αδύνατον. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που γίνονται εύκολα αντιληπτά, ιδίως άμα ξέρεις να διαβάζεις μικρές και ενδεχομένως ασήμαντες κινήσεις. Υπάρχουν λοιπόν, κάποιες κινήσεις που μαρτυρούν κάποια χαρακτηριστικά ή συναισθήματα σου. Αυτές οι κινήσεις, αποτελούν βασικό στοιχείο αυτού που ονομάζεται γλώσσα του σώματος.

Εδώ θα βρεις μερικές κινήσεις που κάνεις καθημερινά και πως αυτές λαμβάνονται από τους άλλους. Μάθε τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματος σου και ποια είναι η εντύπωση που δίνεις. Μπορείς επιπλέον να μάθεις πως να δίνεις μια καλή πρώτη εντύπωση με κάποιες κινήσεις που δείχνουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση καθώς και ποιες κινήσεις να αποφύγεις!

10 Πράγματα που μαρτυρά η γλώσσα του σώματος σου!

 

Σφιχτή χειραψία – Αυτοπεποίθηση

σφιχτή χειραψία

Όταν γνωρίζεις κάποιον, συνήθως η σύσταση γίνεται με χειραψία. Ακόμα και αυτή η απλή κίνηση μπορεί να δείξει κάτι για εσένα. Μια σφιχτή χειραψία δείχνει δυναμικότητα και αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο όταν πρόκειται για κάποια ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία. Μια σφιχτή χειραψία με τον πιθανό εργοδότη σου, θα δείξει ότι έχεις τα προσόντα για μια δουλειά.

Δες επίσης : 16 συμβουλές για τη στάση του σώματος, που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση!

Γέρνεις πάνω στο γραφείο – Νιώθεις υπεύθυνος

γερνεις στο γραφειο

Ίσως να έχεις δει στελέχη της εργασίας σου με υψηλή θέση να στέκονται έτσι στο γραφείο, σε κάποιο meeting. Είτε με το ένα χέρι, είτε με τα δύο, αυτή η στάση μαρτυρά υπευθυνότητα και ηγεσία. Σημαίνει ότι νιώθεις έτοιμος να γίνεις ηγέτης της ομάδας σου και να καθοδηγήσεις. Μια τέτοια στάση, προκαλεί στους άλλους το αίσθημα του ότι έχεις δύναμη και είσαι έτοιμος για κάθε νέα πρόκληση.

Χέρια στο πρόσωπο –  Νευρικότητα

χερια στο πρόσωπο

Μια τέτοια κίνηση είναι σχεδόν απαγορευτική κυρίως όταν πρόκειται για νέες γνωριμίες. Δείχνει νευρικότητα, ότι νιώθεις άβολα ή ότι θέλεις να κρύψεις κάτι. Είναι μια κίνηση που θα πρέπει να αποφύγεις όταν πρόκειται για επαγγελματικά ραντεβού ή συνεντεύξεις.

Δες επίσης : 7 Τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες!

Αποφεύγεις την οπτική επαφή – Είσαι ντροπαλός

αποφευγεις οπτικη επαφη

Είναι αλήθεια ότι η οπτική επαφή είναι κάτι που συζητιέται. Ο τρόπος που κάποιος σε κοιτάει, λέει πολλά για το πως νιώθει ή τι σκέφτεται. Όταν αλλάζεις το βλέμμα σου αρκετά γρήγορα μετά την οπτική επαφή ή την αποφεύγεις εντελώς δείχνεις ότι είσαι ντροπαλός. Ίσως σου ακούγεται παράξενο, αλλά η αποφυγή της οπτικής επαφής δείχνει ότι ίσως ντρέπεσαι, ίσως να είσαι εσωστρεφής ή και αντικοινωνικός.

Ανοιχτές παλάμες – Ειλικρίνεια

ανοιχτες παλαμες

Άμα το καλοσκεφτείς βγάζει νόημα. Στις ταινίες, οι αθώοι δείχνουν τα χέρια τους ανοιχτά στους αστυνομικούς για να δείξουν την αθωότητα τους. Στο δικαστήριο, ορκιζόμαστε μ ανοιχτές παλάμες. Για αυτό, οι ανοιχτές παλάμες είναι δείγμα ειλικρίνειας. Είναι μια αρκετά αυθόρμητη κίνηση, την οποία πολλοί τη χρησιμοποιούν για να αποδείξουν την ειλικρίνεια τους, και δείχνει επιπλέον εμπιστοσύνη, ότι μπορεί κάποιος να βασιστεί πάνω σου και φυσικά ειλικρίνεια.

Κλειστά πόδια – Είσαι κλειστός!

κλειστα ποδια ακροατης

Σε μια συζήτηση, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, αυτό που δε θέλει να αντικρίσει ο συνομιλητής σου είναι κλειστά πόδια. Κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα και δείξε ότι είσαι διαθέσιμος να ακούσεις και να μοιραστείς. Τα κλειστά πόδια δείχνουν ότι δε θέλεις να δεχτείς μια συζήτηση, να διαπραγματευτείς ή να εκφραστείς.

Δες επίσης : 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

Πεσμένοι ώμοι – Νιώθεις αγανάκτηση

πεσμενοι ωμοι

Νιώθεις κουρασμένος σωματικά, ψυχικά, πνευματικά και φυσικά το σώμα σου ανταποκρίνεται σε αυτή τη διάθεση. Όπως είναι πεσμένη η ψυχολογία σου, έτσι είναι πεσμένοι και οι ώμοι σου. Μια τέτοια στάση του σώματος, δείχνει ότι έχεις απηυδήσει, δεν αντέχεις άλλο και χρειάζεσαι επειγόντως ένα διάλειμμα.

Γέρνεις το κεφάλι σου – Είσαι καλός ακροατής

γερνεις κεφαλι σε συζητηση

Σε όλως των ειδών τις συζητήσεις, σκεφτόμαστε ασυνείδητα το πόσο μας ακούει ο συνομιλητής μας και λαμβάνει υπόψιν του τις κουβέντες μας. Άμα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, γύρεις το κεφάλι σου, κάνεις κάποιο νεύμα ή κουνήσεις καταφατικά, τότε αυτά είναι σημάδια ότι ακούς τη συζήτηση. Ο συνομιλητής σου θα είναι σίγουρος ότι τον ακούς!

Δες επίσης : 9 Τρόποι για βελτίωση της επικοινωνίας σου με τους άλλους!

Δεν έχεις έκφραση – Δεν είσαι χαρούμενος

δεν υπάρχει εκφραση

Προφανώς και από το πρόσωπο καταλαβαίνουμε πολλά για τα συναισθήματα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι μουτρωμένος για να δείξεις τη δυσαρέσκεια σου. Η ανύπαρκτη έκφραση, η έλλειψη οποιασδήποτε έκφρασης, δείχνει ότι δεν είσαι χαρούμενος.

Πόδια σε συγκεκριμένη κατεύθυνση – Ενδιαφέρεσαι για κάποια

ποδια δείχνουν σε μια κατευθυνση

Άμα θέλεις να δείξεις το ενδιαφέρον σου προς κάποια, ή παρατηρήσεις ότι τα πόδια μιας κοπέλας στρέφονται προς τα εσένα, τότε μάλλον ενδιαφέρεται. Φαίνεται, ότι με το που δείχνουν τα πόδια μας και η γενικότερη στάση μας δείχνουμε ποιος μας ενδιαφέρει.

Άμα λοιπόν θέλεις να εκφράζεσαι σωστότερα ή να δίνεις σωστά σημάδια για τις σκέψεις σου ή το χαρακτήρα σου, δες πρώτα τη γλώσσα του σώματος σου. Ακόμα και οι πιο μικρές και απλές κινήσεις παίζουν το δικό τους ρόλο για τα δείγματα που θα πάρει ο συνομιλητής σου για εσένα!

Related Posts