τροφές που επηρεάζουν σε σεξουαλική υγεία

4 Τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία σου

by theman

Όπως όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με την υγεία μας είναι αλληλένδετα με τη διατροφή, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τη σεξουαλική λειτουργία. Υπάρχουν κάποιες τροφές, που αν τις καταναλώνεις συστηματικά, είναι ικανές να επηρεάσουν και αυτή την πτυχή του οργανισμού σου. Διάβασε παρακάτω, για να μάθεις ποιες είναι οι 4 τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία σου!

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία σου;

 

1. Ζάχαρη και επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

υπερκατανάλωση ζάχαρης

Είναι γνωστό πως όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλλά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη. Τέτοιες τροφές είναι το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά, λευκά δημητριακά, πατατάκια, μπισκότα κ.ο.κ. Ο διαβήτης με τη σειρά του, ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για στυτική δυσλειτουργία. Η υπερκατανάλωση αυτών των τροφών οδηγεί σε εσωτερικές φλεγμονές, που μειώνουν την ερωτική επιθυμία.

Δες επίσης: 6 Σεξοuαλικά προβλήματα & πως να τα αντιμετωπίσεις στο γυμναστήριο!

2. Τηγανητά

σωστή διατροφή

Τα τηγανητά φαγητά, πέρα από τη νοστιμιά, που μας προσφέρουν, δεν έχουν τίποτα άλλο θετικό. Είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά και οξέα, που πιθανότατα να οδηγήσουν σε διαβήτη, υπέρταση ή φράζουν οι αρτηρίες. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην ερωτική ζωή, αλλά και στην ερωτική δυσλειτουργία.

Δες επίσης: 6 Κινδύνους που έχει το κάπνισμα για το σώμα σου!

3. Αλκοόλ

αλκοόλ

Λένε πως ένα ποτηράκι κρασί κάνει καλό στον οργανισμό μας. Τι κάνει, όμως, η μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από αυτό το ένα ποτηράκι; Η υπερκατανάλωση αλκοόλ μειώνει την ερωτική επιθυμία, αλλά επηρεάζει και την ερωτική διέγερση. Για αυτό, καλό θα ήταν να μειώσεις όσο μπορείς το αλκοόλ, εάν παρατηρείς προβλήματα που δεν υπήρχαν.

Δες επίσης: 8 Πράγματα που συμβαίνουν όταν σταματάς το αλκοόλ!

4. Επεξεργασμένα κρέατα

Δες επίσης: Τα 5 χειρότερα λάθη στο πρωινό μας!

επεξεργασμένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού  και συνεπώς, μπορεί να αποκτήσεις υπέρταση. Αυτή η πάθηση είναι ικανή να μειώσει την ερωτική επιθυμία, αλλά και να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. 

Related Posts