επαγγελματίες συζητούν

5 Τρόποι να γίνεις πολύτιμος στη δουλειά σου

by tzinav

Το επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να γίνει πολύ άγριο και ανταγωνιστικό. Είναι λοιπόν σημαντικό να βρεις κάτι που να σε κάνει να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου έτσι ώστε να γίνεις αναντικατάστατος. Μόνο έτσι θα αισθανθείς μεγαλύτερη σιγουριά για τη θέση σου. Πώς όμως μπορείς να γίνεις πολύτιμος στη δουλειά σου;

Ποιος δε θα ήθελε να ξεχωρίσει στη δουλειά του και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας στην οποία εργάζεται; Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έρχεται εύκολα. Απαιτεί προσπάθεια, δουλειά και μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δες λοιπόν 5 τρόπους να γίνεις πολύτιμος στη δουλειά σου!

Πώς να γίνεις απαραίτητος στη δουλειά σου!

1. Δείξε πάθος για τη δουλειά σου

χαρούμενος άντρας γραφείο

Μπορεί πολλοί να είναι αυτοί που θέλουν να δουλέψουν ωστόσο το πάθος είναι κάτι άλλο. Ένας παθιασμένος υπάλληλος δε δουλεύει κοιτώντας το ρολόι του, θέλει να μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα και να διευρύνει τις γνώσεις του και δεν περιορίζεται απλά στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Δείχνοντας πάθος για τη δουλειά σου σίγουρα θα ξεχωρίσεις και δε θα είσαι αναλώσιμος.

Δες επίσης: Πως θα κάνεις τους γύρω σου να σε σέβονται

2. Να είσαι ευέλικτος- Πώς να γίνεις πολύτιμος στη δουλειά

άντρας δουλεύει υπολογιστή

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι χαρακτηριστικά που όλοι οι εργοδότες ψάχνουν. Ένας ευέλικτος εργαζόμενος μπορεί να τους βγάλεις πολλές φορές από τη δύσκολη θέση και να τους διευκολύνει την καθημερινότητα. Για παράδειγμα, το να είσαι ανοιχτός να κάνεις κάποια μακρινά ταξίδια μπορεί να σε ξεχωρίσει από άλλους που το αρνούνται κ.ο.κ.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δεν σου έχουν πει ποτέ

3. Χρησιμοποίησε τις γνωριμίες σου

επαγγελματίες συζητούν

Αν είσαι δικτυωμένος στον κλάδο σου τότε δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να χρησιμοποιείς τις γνωριμίες σου. Εξάλλου, πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν άτομα που το βασικό προσόν τους είναι ο μεγάλος κύκλος. Επικοινώνησε λοιπόν με άτομα που ξέρεις από προηγούμενες εργασιακές εμπειρίες ή από αλλού για να αποδείξεις ότι είσαι σημαντικός στον κλάδο σου. Το networking μάλιστα είναι κάτι που οι περισσότερες εταιρείες ενθαρρύνουν.

Δες επίσης: 5 Ενδείξεις ότι οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

4. Να έχεις καινοτόμες ιδέες- Πώς να γίνεις πολύτιμος στη δουλειά

άντρας χαρτιά υπολογιστής πολύτιμος στη δουλειά

Η καινοτομία είναι κάτι που εκτιμάται σε όλες τις θέσεις. Ποιος εργοδότης δε θα ήθελε οι υπάλληλοι του να σκέφτονται καθημερινά πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα ή ζητήματα; Είναι καλό λοιπόν να εκφράζεις τις καινοτόμες ιδέες που μπορεί να έχεις και να θεωρείς ότι ταιριάζουν στα εκάστοτε ζητήματα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σε κάνει να διακριθείς και να γίνεις πολύτιμος στην ομάδα και στην εταιρεία σου.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

5. Να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες

άντρας μιλάει meeting πολύτιμος στη δουλειά

Το να έχεις ένα διεκπεραιωτικό ρόλο σε μια δουλειά σε κάνει και εύκολο για αντικατάσταση. Σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να εκτελεί μια τέτοια δουλειά. Το να αναλαμβάνεις όμως πρωτοβουλίες σίγουρα σε καθιστά απαραίτητο σε μια θέση αφού δεν έχουν όλοι την ικανότητα να το κάνουν. Φυσικά θα πρέπει οι πρωτοβουλίες σου να είναι πετυχημένες για να εκτιμηθούν!

Related Posts