άντρας κοστούμι ανελιχθείς επαγγελματικά

5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

by tzinav

Όλοι μας θέλουμε να δείχνουμε στιβαροί στη δουλειά μας κι ότι τα λόγια μας έχουν αξία. Εξάλλου, η αξιοπιστία είναι απαραίτητο στοιχείο ενός καλού επαγγελματία. Ωστόσο, καμιά φορά μας ξεφεύγουν κάποιες λέξεις ή φράσεις που αποδυναμώνουν την εικόνα μας. Ποιες είναι όμως αυτές οι φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά σου και σου στερούν κάτι από το επαγγελματικό σου κύρος;

Είναι αλήθεια ότι μερικά ατοπήματα στην επιλογή των λέξεων μπορούν να μας στερήσουν την επαγγελματική μας πυγμή και να υπονομεύσουν την καριέρα μας. Ανακάλυψε λοιπόν 5 φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά ώστε να τις αποφύγεις!

5 Φράσεις που λες στη δουλειά και αφαιρούν από τη δυναμική σου!

 

1. “Δεν είμαι σίγουρος για αυτό”

άντρες μιλάνε Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις πολλές απορίες επάνω στη δουλειά, να σου λείπουν κάποιες πληροφορίες ή να μην έχεις απαντήσεις για τα πάντα. Το να λες όμως “Δεν είμαι σίγουρος για αυτό” δεν είναι μια φράση που ενισχύει την επαγγελματική σου εικόνα. Είναι πολύ καλύτερα να πεις “Θα σας απαντήσω μόλις τσεκάρω κάτι”, “Δώστε μου λίγο χρόνο να το ελέγξω” ή κάτι τέτοιο που θα δείχνει ότι όταν δώσεις μια απάντηση θα είναι μετά από έλεγχο και προσοχή.

Δες επίσης: 5 Tips για να πετύχεις στη νέα δουλειά σου

2. “Καταλαβαίνετε τι λέω;”

συργάτες δίνουν χέρια

Το να ζητάς την επιβεβαίωση του συνομιλητή σου για το αν σε καταλαβαίνει αποπνέει από μόνο του ανασφάλεια και φόβο ότι αυτά που λες δεν είναι κατανοητά. Ακόμα, δείχνεις σαν να μην έχεις πείσει ούτε τον εαυτό σου με αυτό που έχεις πει. Άσε λοιπόν τις εκφράσεις όπως “Καταλαβαίνετε τι εννοώ” και προσπάθησε απλά να γίνεις πιο κατανοητός στο λόγο σου.

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

3. “Συγγνώμη”- Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος

άντρας κοστούμι

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να ζητάς συγγνώμη όταν έχεις κάνει λάθος για κάτι, αντίθετα μπορεί να δείχνει και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείς υπερβολικά συχνά τη λέξη συγγνώμη, ακόμα κι εκεί που δεν πρέπει τότε το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποδυναμώσεις την επαγγελματική εικόνα σου. Είναι καλύτερα λοιπόν να κρατάς τα συγγνώμη σου για τις περιπτώσεις που πραγματικά χρειάζεται.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχθείς επαγγελματικά

4. “Νομίζω ότι …”- Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος

επαγγελματίες μιλάνε

Το “Νομίζω ότι…” είναι μια φράση που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε αλλά καλό είναι να το περιορίσουμε. Αν θέλεις να μεταφέρεις την απόψη σου τότε είναι πολύ καλύτερο να αντικαστήσεις το νομίζω με το πιστεύω, καθώς είναι μια πιο ισχυρή λέξη και αποπνέει μεγαλύτερη σιγουριά.

Δες επίσης: 5 Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγεις

5. “Ίσως να δοκιμάζαμε …;”

συνάδελφοι μιλάνε Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος

Το να ρωτάς “Ίσως να δοκιμάζαμε…;” για να προτείνεις την εφαρμογή κάποιων ιδεών σου είναι μια αρκετά αδύναμη φράση. Το ίσως από μόνο του έτσι κι αλλιώς είναι μια λέξη που δεν αποπνέει αυτοπεποίθηση. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να προτείνεις κάτι είναι πολύ καλύτερα να πεις “Ας δοκιμάσουμε…” ή “Είναι πολύ καλή ιδέα να το κάνουμε έτσι”.

Related Posts