συνάδελφοι συζητάν συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

5 Ενδείξεις ότι οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

by tzinav

Καθημερινά περνάμε πολλές ώρες στη δουλειά μας, γι’ αυτό και το ιδανικό είναι να περνάμε καλά. Ωστόσο, η σχέση που έχουμε με τους συναδέλφους μας μπορεί να καθορίσει το πως περνάμε στη δουλειά. Έτσι, αν οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται αυτό είναι αρκετό για να σε δυσκολέψει ή να σε αποθαρρύνει. Πώς όμως θα το καταλάβεις αυτό;

Ο σεβασμός στη δουλειά είναι απαραίτητος αν θέλεις να έχεις μια ποιοτική καθημερινότητα. Αν εσύ εκλαμβάνεις μια περίεργη συμπεριφορά από τους συνεργάτες αλλά δεν ξέρεις τι σημαίνει ανακάλυψε 5 ενδείξεις ότι οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται!

5 Σημάδια ότι δεν έχεις το σεβασμό των συναδέλφων σου!

 

1. Σε αγνοούν

μαλωμένοι συνάδελφοι

Το να σε αγνοούν οι συνάδελφοι σου δεν είναι απλά αγένεια αλλά και έλλειψη σεβασμού! Είναι πολύ ενοχλητικό να κάνουν σαν να μην υπάρχεις στα meetings και να μη ζητάν τη γνώμη σου ή να μη διαβάζονται τα mail σου. Μάλιστα, το να σε αγνοούν είναι μια ύπουλη μορφή έλλειψης σεβασμού γιατί μπορεί φαινομενικά όλα πηγαίνουν καλά με τους συναδέλφους σου αλλά στην ουσία δεν είναι.

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

2. Σου κλέβουν τις ιδέες- Σημάδια ότι οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

business meeting

Μια συμπεριφορά πολύ ύπουλη και κακή είναι να βλέπεις τις ιδέες σου να παρουσιάζονται σαν να είναι κάποιου άλλου. Οι συνάδελφοι σου που κλέβουν τις ιδέες σου και παίρνουν τα credits για αυτές είναι απλά απαράδεκτοι και καλό είναι να περιορίσεις την επαφή μαζί τους όσο περισσότερο μπορείς. Αν μάλιστα βλέπεις κάτι τέτοιο να συμβαίνει συνέχεια ίσως χρειάζεται να καταφύγεις σε κάποιον ανώτερο.

Δες επίσης: Πως να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει!

3. Δε σέβονται το χρόνο σου

άντρας υπερβολική δουλειά

Όταν κάποιος δε σε σέβεται αυτό σημαίνει ότι δε θεωρεί ότι ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Κατά συνέπεια δεν τον νοιάζει αν τον σπαταλήσει. Έτσι, όταν κάποιος συνάδελφος σε ρωτάει διαρκώς πράγματα για τα οποία μπορεί να βρει την απάντηση και μόνος του ή οργανώνει περιττά meetings μαζί σου τότε απλά σου τρώει τον χρόνο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επικοινωνήσεις!

Δες επίσης: 5 Tips για να πετύχεις στη νέα δουλειά σου

4. Σου δίνουν ελλιπείς πληροφορίες- Σημάδια ότι οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

συνάδελφοι συζητάν συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

Ειδικά αν είσαι νέος σε μια δουλειά σίγουρα θα χρειαστείς στην αρχή τη βοήθεια των συναδέλφων. Μια συμπεριφορά που δείχνει ότι δε σε σέβονται ή και ότι θέλουν να μην πετύχεις είναι το να σου δίνουν ελλιπείς πληροφορίες. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε τυχόν λάθη ή παραλείψεις, οι οποίες συνέβησαν επειδή δεν είχες πλήρη ενημέρωση.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχθείς επαγγελματικά

5. Είσαι το αντικείμενο αστείων και κουτσομπολιού

κουτσομπολιο δουλειά

Το να είσαι το επίκεντρο πλακών ή κουτσομπολιού στο γραφείο είναι ξεκάθαρη έλλειψη σεβασμού. Αν λοιπόν οι συνάδελφοι σου σου κάνουν πειράγματα μπροστά σου τότε καλό είναι να δηλώσεις ξεκάθαρα ότι θα ήθελες αυτό να σταματήσει. Από την άλλη το κουτσομπολιό είναι κάτι πιο ύπουλο στο οποίο δεν είναι εύκολο να παρέμβεις αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το επίπεδο σου και να το αγνοήσεις.

Related Posts