άντρας κοστούμι γραφείο

5 Τρόποι για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου!

by tzinav

Το να πετύχεις επαγγελματικά και να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου είναι σίγουρα κάτι που ονειρεύεσαι. Ωστόσο, στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αφού όλοι θέλουν να χτίσουν την καριέρα τους. Για το λόγο αυτό εσύ πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω!

Το να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου είναι απαραίτητο προκειμένου να σε προσέξουν στη δουλειά σου και να γίνεις περιζήτητος. Υπάρχουν φυσικά ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να κατέχεις αν θέλεις να χτίσεις ένα καλό όνομα και να γίνεις γνωστός στον κλάδο σου. Ανακάλυψε λοιπόν 5 τρόπους για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου!

Πως να ξεχωρίσεις επαγγελματικά!

 

1. Να είσαι αξιόπιστος

χαμογελαστός άντρας χειραψία

Η αξιοπιστία στον επαγγελματικό τομέα είναι ένα αξιόλογο προσόν που όλοι οι εργοδότες αναζητούν. Ο τρόπος για να αποδείξεις ότι είσαι αξιόπιστος κι ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν είναι πολλοί. Από το να εμφανίζεσαι στην ώρα σου μέχρι το να παραδίδεις τη δουλειά σου on time και να πηγαίνεις προετοιμασμένος στις συναντήσεις. Φρόντισε λοιπόν να γίνεις ένα άτομο στο οποίο οι συνάδελφοι και οι προϊστάμενοι μπορούν να βασιστούν.

Δες επίσης: Πως να βελτιωθείς επαγγελματικά!

2. Να είσαι team player- Πως να ξεχωρίσεις στη δουλειά

συνάδελφοι συζητάν ξεχωρίσεις στη δουλειά

Η ομαδικότητα είναι κάτι απαραίτητο σε μια δουλειά. Κι αυτό γιατί οι φορές που θα μπορείς να αναλάβεις κάτι εξολοκλήρου μόνος σου είναι σπάνιες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μπορείς να δουλεύεις αποτελεσματικά με άλλους, να εμπιστεύεσαι, να αναθέτεις, να συζητάς και να παίρνεις feedback. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το να είσαι πρόθυμος να βοηθάς τους συναδέλφους σου. Να είσαι σίγουρος ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα παρατηρηθεί και θα επιβραβευτεί κάποια στιγμή.

Δες επίσης: Τι πρέπει να αποφύγεις σε μία συνέντευξη εργασίας;

3. Να παίρνεις πρωτοβουλίες

άντρας κοστούμι γραφείο

Κανείς δε θέλει υπαλλήλους που να είναι απλά και μόνο διεκπεραιωτικοί. Αντίθετα, οι πρωτοβουλίες και η δημιουργικότητα είναι στοιχεία ατόμων που μπορούν να ανέβουν ψηλά στην επαγγελματική κλίμακα. Μη φοβάσαι λοιπόν να βγαίνεις που και που από το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σου και να παίρνεις πρωτοβουλίες.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να γίνεις παραγωγικός στη δουλειά!

4. Να είσαι ευπροσάρμοστος- Πως να ξεχωρίσεις στη δουλειά

σκεπτικός άντρας λαπ τοπ

Κάτι που συχνά συμβαίνει στον επαγγελματικό κόσμο είναι οι αλλαγές. Αν θέλεις λοιπόν να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου θα πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές. Έχε στο νου σου ότι ένας υπάλληλος που χάνεται όταν συμβαίνει η παραμικρή αλλαγή δεν είναι τόσο χρήσιμος!

Δες επίσης: 7 Έξυπνες συμβουλές για να κερδίσεις περισσότερο χρόνο!

5. Να συμμετέχεις ενεργά στα meetings

meeting άντρας μιλάει ξεχωρίσεις στη δουλειά

Μπορεί να είσαι πολύ εργατικός και αποδοτικός αλλά θα πρέπει να το δείχνεις κιόλας στους συναδέλφους και στους προϊσταμένους σου. Κι ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να συμμετέχεις ενεργά στα meetings. Με το να κάθεσαι σιωπηλός κανείς δε θα σε προσέξει, άσε που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν μπορείς να συνεισφέρεις.

Related Posts