κλαμμένος άντρας

6 Τρόποι να ηρεμήσεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν

by tzinav

Όλοι μας περνάμε άσχημες μέρες πού και πού. Και μπορεί όταν σου συμβαίνει αυτό να αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν πάει καλά αλλά υπάρχουν εύκολες και αποτελεσματικές πρακτικές για να το ξεπεράσεις. Γι’ αυτό λοιπόν θα σου δείξουμε ορισμένους τρόπους να ηρεμήσεις όταν διανύεις μια δύσκολη μέρα.

Πράγματι, είναι πολύ φυσικό να έχεις μια κακή μέρα η οποία εύχεσαι να μην ξανάρθει. Δες όμως ποιοι είναι οι 6 πιο εύκολοι τρόποι να ηρεμήσεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν!

Πως να χαλαρώσεις σε μια δύσκολη μέρα!

 

1. Πήγαινε για περπάτημα

άντρας περπατάει θάλασσα Τρόποι να ηρεμήσεις

Ο καθαρός αέρας μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στην ψυχολογία και στη διάθεση σου! Όταν λοιπόν είσαι down πήγαινε για περπάτημα και θα δεις ότι θα αλλάξει η διάθεση σου. Και μόνο που θα βγεις από ένα κλειστό μέρος, θα κινηθείς και θα σε χτυπήσει φρέσκος αέρας όλα θα μοιάζουν καλύτερα.

Δες επίσης: 5 Σημάδια πως είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου!

2. Ξαναπιάσε ένα παλιό χόμπυ

άντρας παίζει κιθάρα

Αν έχεις κάποιο αγαπημένο χόμπυ που όμως έχεις εγκαταλείψει τώρα που δεν είσαι καλά είναι η ώρα να το ξαναπιάσεις! Για παράδειγμα, πιάσε την κιθάρα που έχεις παρατημένη ή την ρακέτα σου που έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις και θα αισθανθείς σύντομα καλύτερα.

Δες επίσης: 8 Χαρακτηριστικά που έχουν τα Ψυχικά υγιή άτομα!

3. Κοιμήσου- Απλοί τρόποι να ηρεμήσεις

άντρας κοιμάται

Κάποιες φορές πρέπει να αποδεχτούμε ότι η διάθεση μας δε θα αλλάξει. Για το λόγο αυτό δεν πειράζει να πέσεις στο κρεβάτι σου λίγο νωρίτερα. Όταν ξυπνήσεις θα έχεις μπροστά σου μια νέα μέρα για να την αδράξεις. Εξάλλου, με το να κοιμάσαι επαρκώς συστηματικά η διάθεση σου θα είναι καλύτερη!

4. Κλάψε

κλαμμένος άντρας

Το κλάμα είναι συχνά ανακουφιστικό και σε καμία περίπτωση κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι. Αν λοιπόν νιώσεις ότι οι καταστάσεις σε ξεπερνάνε είναι ο.κ. να κλάψεις. Με τον τρόπο αυτό θα ξεδώσεις και μπορεί να σου φύγει όλη σου η ένταση.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που χαλάν την καθημερινότητα σου

5. Προετοιμάσου- Απλοί τρόποι να ηρεμήσεις

άντρας σημειώνει Τρόποι να ηρεμήσεις

Αν η κακή σου μέρα οφείλεται σε κακή οργάνωση ή σε πλάνα που δεν ευοδώθηκαν τότε η προετοιμασία μπορεί να σε βοηθήσει. Για παράδειγμα, μπορείς να προετοιμαστείς για την επόμενη μέρα, καταγράφοντας τις υπόχρεώσεις σου και βάζοντας ένα τικ όταν τις ολοκληρώσεις. Η αίσθηση της οργάνωσης θα σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις τον έλεγχο κι έτσι να αισθανθείς καλύτερα!

6. Υπόκυψε σε μια ένοχη απόλαυση

άντρας τρώει pizza

Οι ένοχες απολαύσεις μας μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες τις δύσκολες μέρες! Έτσι, αν έχεις πολύ κακή διάθεση δεν πειράζει να υποκύψεις σε κάποια από αυτές, όπως είναι ένα αγαπημένο σου φαγητό ή γλυκό ή κάποιο ρούχο που ήθελες καιρό να αγοράσεις. Αρκεί να μην κάνεις κατάχρηση αυτού!

Related Posts