6 Τύποι τοξικών συναδέλφων που πρέπει να αποφεύγεις!

by theman
egwisths synadelfos

Οι δυνατές σχέσεις με συναδέλφους κάνουν την επαγγελματική μας ζωή καλύτερη. Όμως δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση με κάποιον που προσπαθεί να σε μειώσει ή σαμποτάρει την δουλειά σου. Υπάρχουν 6 τύποι τοξικών συναδέλφων που πρέπει να αποφεύγεις στην δουλειά σου.

Οι πιθανές φιλίες μέσα από την δουλειά είναι ελάχιστες στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με άρθρο του huffingtonpost οι πολυλογάδες, οι αναβλητικοί και οι πιεστικοί συνάδελφοι είναι τοξικοί και πολύ πιθανόν θα προσπαθήσουν να σε βλάψουν επαγγελματικά ενώ θα είναι η αιτία για περισσότερο εργασιακό στρες.

Οι τοξικοί συνάδελφοι που πρέπει να αποφεύγεις

Ο πολυλογάς

synadelfoi milane

Ο πολυλογάς συνάδελφος φέρνει μία αίσθηση χαράς στο γραφείο γιατί μιλάει για θέματα που είναι άσχετα με την δουλειά. Οι συζητήσεις που ξεκινάει έχουν ποικιλία: από ένα κορυφαίο βιβλίο που διάβασε μέχρι τις νέες σεζόν αγαπημένων σήριαλ. Το πρόβλημα είναι πως οι τύποι τοξικών συναδέλφων που πρέπει να αποφεύγεις είναι αυτοί που σε αποσπούν από την δουλειά σου ηθελημένα ή άθελα τους.

Ο ξερόλας

antras skeftetai

Ο συνάδελφος που τα ξέρει όλα αισθάνεται καλά για τον εαυτό του όταν κάνει τους άλλους να αισθάνονται μειονεκτικά. Τους δίνει δύναμη το γεγονός πως χωρίς να ερωτηθούν μιλάνε για θέματα ακόμα και άλλων αντικειμένων. Οι τύποι τοξικών συναδέλφων περιλαμβάνουν τον αγενή και γεμάτο αυτοπεποίθηση ξερόλα που ποτέ δεν αναγνωρίζει τους άλλους ως ίσους. Μία φιλία μαζί του μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες για την αυτοπεποίθηση σου.

Ο ύπουλος

ypoulos synadelfos

 

Ένας ύπουλος συνάδελφος παραμένει στην δουλειά καρφώνοντας τα λάθη των άλλων στους ανωτέρους, ή κλέβοντας ιδέες. Κάνει παιχνίδι δύναμης μόνο από την αξία των άλλων. Είναι προφανές πως δεν πρέπει να είσαι κοντά σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Δες επίσης 11 Εύκολοι τρόποι να γίνεις ο αγαπημένος υπάλληλος του αφεντικού σου!

Ο αναβλητικός

toxikoi synadelfoi

Ο αναβλητικός συνάδελφος δεν δουλεύει πραγματικά. Είναι πρόθυμος να βρει περισπασμούς για να μην δουλέψει. Για εκείνον η δουλειά είναι μία ατέλειωτη μέρα αγγαρείας. Αν έρθεις πολύ κοντά μαζί του θα προσπαθήσει να σε κάνει περισπασμό μιλώντας μαζί σου χωρίς ιδιαίτερο λόγο, στέλνοντας σου άσχετα email κτλ. Εν τέλει τύποι τοξικών συναδέλφων σαν τον αναβλητικό σπαταλούν την ενέργεια σου και την συγκέντρωση σου. Δες επίσης 6 Αιτίες που προκαλούν αναβλητικότητα!

Ο εγωιστής

egwismos ergasia

Ο εγωιστής συνάδελφος τα παίρνει όλα και δεν δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα. Θα τον καταλάβεις δύσκολα στην αρχή γιατί θα σου ζητάει συνέχεια βοήθεια, ιδέες κτλ. Στην πραγματικότητα θα φανεί όταν θα ζητήσεις υποστήριξη ή βοήθεια εσύ. Γενικά θα προσπαθήσει να πάρει πρώτος προαγωγή χωρίς να έχει ίχνος συναδελφικότητας σε όλη την καριέρα του. Οι τύποι τοξικών συναδέλφων περιλαμβάνουν τους εγωιστές επειδή η συμπεριφορά τους μπορεί να σε απογοητεύσει αν τους εμπιστευτείς.

Ο Μάρτυρας

egwisths synadelfos

Ο Μάρτυρας συνάδελφος πιστεύει πως θυσιάζεται για το καλό της εταιρείας. Παραπονιέται γι αυτό για ώρες, και προσβάλλει τους άλλους γιατί τους θεωρεί τεμπέληδες. Για τον τοξικό αυτόν τύπο συναδέλφου αν κάνεις κάτι λάθος θεωρείσαι αμέσως απειλή και σίγουρα θα ζητήσει να τιμωρηθείς. Οι τύποι τοξικών συναδέλφων προσπαθούν να αναδειχθούν με τρόπους που δεν είναι σωστοί στα πλαίσια μίας συνεργασίας. Δες επίσης Ποιοι τύποι συναδέλφων θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου!

Related Posts