ινφλουενσερ

6 Βήματα για να γίνεις ένας Influencer

by Kostas S.

Ο influencer είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε, αλλά μπορεί να μη γίνεται εύκολα κατανοητό το τι ακριβώς είναι. Ο influencer λοιπόν είναι ένας άνθρωπος που όπως λέει και η αγγλική λέξη επηρεάζει έναν αριθμό άτομων με τη γνώμη του σε διάφορα θέματα, αλλά συνήθως σε κάποια συγκεκριμένα. Έχουν άτομα που τους ακολουθούν στα social media και πιθανόν με αυτόν τον τρόπο να καταφέρνουν να βγάζουν λεφτά.

Όπως καταλαβαίνεις ένας διάσημος ή κάποιος ειδικός σε ένα τομέα είναι ήδη influencer, εφόσον μέσα από τη δουλειά τους έχουν ένα κοινό που τους ακολουθεί. Με τη διάδοση του διαδικτύου όμως ένας influencer μπορεί να είναι κάποιος που δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά μέσω των social media δημιουργεί ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο όπως κείμενα, video και εικόνες. Πάμε λοιπόν να δούμε 6 Βήματα για να γίνεις ένας επιτυχημένος influencer.

6 Συμβουλές για να καταφέρεις να γίνεις influencer

 

1. Βρες το τομέα σου

target group marketing

Το πρώτο βήμα για να γίνεις influencer είναι να βρεις σε ποιο τομέα θες να προσφέρεις ενημέρωση ή διασκέδαση στο κοινό. Παράδειγμα αν σου αρέσουν οι ταινίες είναι μια καλή ιδέα να κάνεις βίντεο που σχολιάζεις μια ταινία που σου αρέσει. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σε ακολουθούν άνθρωποι με τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα και θα μπορούν να ταυτιστούν μαζί σου πιο εύκολα.

Μπορείς να βρεις ένα χρήσιμο σεμινάριο εδώ για το πως να ξεκινήσεις

Δες επίσης: Πως να μη σου χακάρουν τα social media

2. Επέλεξε το μέσο που θες να χρησιμοποιήσεις

social media influencer

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πραγματικά δεκάδες και το καθένα από αυτά έχει το δικό του χαρακτήρα. Παράδειγμα αν θες να ασχοληθείς με τα ταξίδια, στο instagram θα αναρτήσεις μια εντυπωσιακή φωτογραφία, στο facebook θα αναρτήσεις ένα κείμενο με ένα μικρό βίντεο και στο blog σου ένα άρθρο.

Δες επίσης: 5 Tips για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

3. Να αλληλεπιδράς με το κοινό σου και να ακούς τις κριτικές

influencer κοινό

Βασικό κομμάτι του να είσαι influencer είναι να αλληλεπιδράς με το κοινό σου και να μαθαίνεις τι είναι αυτά που θέλουν να δουν από εσένα. Πρόσεξε όμως να μην τους ακούς τυφλά, γιατί δε θα βγάλεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Επίσης, είναι αναγκαίο να διαβάζεις τις κριτικές τους για να μαθαίνεις τυχόν λάθη που κάνεις. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν χρήστες στο διαδίκτυο που το χρησιμοποιούν με σκοπό να μειώσουν τον οποιοδήποτε και δεν πρέπει να τους παίρνεις στα σοβαρά.

Δες επίσης: Πως να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει

4. Να είσαι συνεπής

συνέπεια influencer

Όσο πιο συνεπής είσαι με το να αναρτείς περιεχόμενο τόσο περισσότερο χρόνο θα παραμείνεις στο μυαλό των ανθρώπων. Μην ξεχνάς ότι οι άνθρωποι είναι πλάσματα τις συνήθειας και αν περιμένουμε να συμβεί κάτι σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή τόσο περισσότερο μας αρέσει.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δεν σου έχουν πει ποτέ

5. Να έχεις στρατηγική

laptop social media

Είναι απολύτως απαραίτητο να έχεις ένα πρόγραμμα με το τι θα ανεβάσεις κάθε φορά στο ιντερνετ και να προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να πιστεύεις ειλικρινά αυτά που αναρτείς. Ποτέ μην πεις ή κάνεις κάτι με το οποίο δε συμφωνείς ή δε σου αρέσει, γιατί αυτό θα φανεί και θα χάσεις το κοινό σου. Η αυθεντικότητα ακολουθάτε πάντα από το ενδιαφέρον.

6. Κάνε διαφήμισή

laptop social media

Το κύριο εισόδημα ενός influencer είναι η διαφήμιση. Πολλές εταιρείες μπορούν να σε πληρώσουν για να διαφημίσεις ένα από τα προϊόντα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σου, έτσι ώστε το κοινό σου να το αγοράσει. Μπορεί να σου δώσουν ένα standart ποσό ή να σου δίνουν ένα μερίδιο της πληρωμής κάθε φορά που κάποιος αγοράζει μέσω εσένα. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με τέτοιες εταιρείες μέσω της Linkwise που είναι το πρώτο και μεγαλύτερο Affiliate Δίκτυο στην Ελλάδα.

Μπορείς να τη βρεις εδώ!

Related Posts