Χαρούμενος, διασκεδάζει στο λάπτοπ

5 Λόγοι για να δημιουργήσεις το δικό σου blog!

by theman

Ακούμε συνέχεια για influencers, instagramers, bloggers, youtubers αλλά δεν δίνουμε την παραμικρή σημασία. Το σνομπάρουμε και λέμε ότι εμείς δεν είμαστε για αυτά. Ναι, σίγουρα αν είχαμε στόχο να βγάλουμε λεφτά μέσα από την ενασχόληση με τα social ή το blogging αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός ο λόγος. Αν μας αρέσει η γραπτή επικοινωνία ή αν θέλουμε απλά να βελτιωθούμε σε αυτήν, αρκεί για να δημιουργήσουμε το δικό μας blog.

Δεν είναι απαραίτητο να το πάμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Πολλοί πλέον το κάνουν για χόμπι και όπως ξέρουμε το να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας ακόμα και μέσω ενός post, μας χαλαρώνει. Διάβασε λοιπόν τους 5 λόγους να δημιουργήσεις το δικό σου blog! Δες επίσης: 3 Μυστικά της ψυχολογίας για να γίνεις ειδικός στην επικοινωνία!

5 λόγοι για να ανοίξεις το δικό σου blog!

 

1) Θα βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο

Άνδρας γράφει

Αν η δουλειά σου απαιτεί να έχεις έναν καλό γραπτό λόγο τότε θα σε βοηθήσει άπειρα το να δημιουργήσεις το δικό σου blog. Μπορείς να κάνεις εξάσκηση μόνος σου, να ανεβάζεις posts με μορφή άρθρων ή ό,τι προτιμάς και να δεις τι σου ταιριάζει. Επιπλέον, με την συνεχή ενασχόληση σίγουρα θα βελτιώσεις τον λόγο και τα επιχειρήματα σου. Για παράδειγμα αν πρέπει να πείσεις κάποιον και ο μόνος τρόπος είναι μέσω μηνύματος τότε το blog θα σου φανεί πολύ χρήσιμο!

Δες επίσης: 6 Λόγοι που νιώθεις ότι έχεις πολύ περιορισμένο χρόνο!

2) Είναι ένα νέο χόμπι

άνδρας κάνει unboxing, νέο χόμπι το blogging

Ο καθένας χρειάζεται ένα χόμπι για να περνάει δημιουργικά τον χρόνο του και να διασκεδάζει. Το blogging είναι ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό χωρίς κιόλας να ξοδέψουμε χρήματα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα laptop και όρεξη να μοιραστούμε ιδέες, να εξασκηθούμε, να διαβάσουμε και να μάθουμε. Οι περισσότεροι που ξεκίνησαν να ασχολούνται με αυτό, το αγάπησαν σαν χόμπι. Δεν είναι ποτέ αργά να το δοκιμάσεις!

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να αποβάλλεις το άγχος του lockdown!

3) Είναι μία νέα “πόρτα”

Χαρούμενος, διασκεδάζει στο λάπτοπ

Όταν έχουμε ένα blog είναι σαν να έχουμε ένα εργαλείο. Θα δούμε ότι όσο ασχολούμαστε μαζί τόσο περισσότερο αυξάνονται οι προβολές μας και το κοινό μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από ένα χόμπι μπορεί να μετατραπεί σε μία ενασχόληση που θα μας προσφέρει και ένα χαρτζιλίκι. Ναι σίγουρα αυτό θα πάρει χρόνο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις στο ίντερνετ. Ποιο άτομο θα εντυπωσιάσεις με το ταλέντο και την γραπτή σου επικοινωνία. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι πολλοί εργοδότες έχουν προσφέρει δουλειά σε bloggers μόνο και μόνο βλέποντας τον ιστότοπο τους. Είναι λοιπόν σε κάθε περίπτωση μία νέα “πόρτα”!

Δες επίσης: 8 Tips για να έχεις μια επιτυχημένη επικοινωνία!

4) Θα γνωρίσεις κόσμο

Γνωρίζεις κόσμο μέσω του blog

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να έχουμε ένα blog είναι η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα. Αν δυσκολεύεσαι να κοινωνικοποιηθείς ή θες να διευρύνεις τον κύκλο και τις επαφές σου, ποτέ δεν είναι αργά! Αντί λοιπόν να ψάχνεις διάφορες ομάδες να γραφτείς, μπορείς πολύ απλά να γίνεις ένας blogger. Μάλιστα, θα δεις πως μετά από λίγο καιρό θα έχεις δημιουργήσει έναν κύκλο επαφών όπου θα ανταλλάζεις απόψεις, γνώμες και θα εξελίσσεσαι μέσα από αυτό! Τώρα πλέον ελπίζω να σε έχω πείσει!

Δες επίσης: Πως να κερδίσεις μία καλή πρώτη εντύπωση με την χειραψία!

5) Μπορείς να βελτιώσεις την επιχείρηση σου

Σκεπτικός στον υπολογιστή

Έχεις μία εταιρεία ή επιχείρηση και δεν ξέρεις πως να την προβάλεις δωρεάν; Ένας σίγουρος και “ασφαλής” τρόπος που δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου χρήματα είναι να δημιουργήσουμε το δικό μας blog. Πώς; Οι πιθανοί μας πελάτες μπορεί να διαβάσουν ενδιαφέρουσες ιστορίες για την επιτυχία της επιχείρησης μας, ιδέες, στρατηγικές και αυτό σίγουρα θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον. Ενδεχομένως, να μας ψάξουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Σκέψου λοιπόν να έχεις μία επιχείρηση με έπιπλα. Αν στο blog σου ανεβάζεις διάφορα design, τις ιδέες σου και γενικότερα τα προϊόντα και την αισθητική, σίγουρα θα τραβήξει βλέμματα και άρα πιθανούς πελάτες!

Δες επίσης: 7 Χρήσιμες συμβουλές που κάθε επιχείρηση πρέπει να ακολουθήσει!

Πως θα το δημιουργήσω από το μηδέν;

blog

Το να φτιάξουμε το δικό μας blog είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν ξέρουμε ότι θα το κρατήσουμε μόνο ως χόμπι. Υπάρχουν ιστοσελίδες που μας προσφέρουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε το δικό μας, δωρεάν. Το αρνητικό είναι ότι το περιεχόμενο και το design θα είναι έτοιμο. Τέτοια site είναι το wix.com και το webnode.com. Aν όμως ξέρουμε ότι θα μας αρέσει και θέλουμε να “επενδύσουμε” σε αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό και αυτός θα το ετοιμάσει για εσάς!

Related Posts