άνδρας διαβάζει βιβλίο

4 Βιβλία αυτοβελτίωσης που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

by theman

Τα τελευταία χρόνια έχουμε στραφεί  ολοσχερώς στο τί μας προσφέρει η τεχνολογία για τη διευκόλυνση της ζωής μας. Έχουμε ξεχάσει όμως τη σημασία της επικοινωνίας και της προσωπικής εξέλιξης. Διάβασε τα τοπ βιβλία αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας που θα αλλάξουν τη ζωή σου.

Περιστοιχιζόμαστε καθημερινά από οθόνες, καλώδια και gadgets, που κάνουν τα πάντα για εμάς. Αυτό που δεν μπορεί να εξελιχθεί δυστυχώς με όλα αυτά είναι ο εσωτερικός μας κόσμος.

Ίσως οι περιορισμοί της καραντίνας μπορούν να βγουν και σε καλό, αν αξιοποιήσουμε λίγο από τον χρόνο μας επενδύοντας σε ένα καλό βιβλίο.

Τοπ βιβλία προσωπικής βελτίωσης που θα σε κάνουν να σκέφτεσαι αλλιώς!

 

1. The subtle art of not giving a f*ck!

βιβλίο η τέχνη του να τα γράφεις όλα

Είναι ένα βιβλίο που έχει γίνει παγκοσμίως best seller. Υπάρχει μεταφρασμένο και στα ελληνικά, με τίτλο “Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα …!”.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Mark Manson, ο οποίος είναι διάσημος μπλόγκερ, που αφού “μάζεψε” τη γνώση του από το blog του, την κατέγραψε στο βιβλίο του.

Το πρωτότυπο αυτό βιβλίο μάς μαθαίνει πως το κλειδί για την ευτυχία είναι να σταματήσουμε να είμαστε μόνιμα θετικοί και να στοχεύσουμε στην καλύτερη διαχείριση των αντιξοοτήτων που μας συμβαίνουν.

Δες επίσης: 5 Βιβλία που σου προτείνει ο Elon Musk!

Πρόκειται για ένα βιβλίο με καυστικό χιούμορ που μας παροτρύνει να γνωρίσουμε τους φόβους, τα ελαττώματα και τις ανασφάλειες της ζωής μας και να τα αποδεχτούμε. Μέσω αυτής της διαδικασίας υποστηρίζει πως θα οδηγηθούμε στην ενδυνάμωση και προσωπική εξέλιξη. (Αγόρασέ το)

2. Φάε τον βάτραχό σου

βιβλίο φάε τον βάτραχό σου

Πρόκειται για ένα ακόμη πασίγνωστο βιβλίο, με περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Brian Tracy.

Το βιβλίο έχει ως στόχο να μας βοηθήσει στο να κάνουμε καλύτερη διαχείρισης του χρόνου μας στην καθημερινότητά μας σε όλους τους τομείς και τις πτυχές της ζωής μας.

Απευθύνεται σε όλους τους αναβλητικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να καταπολεμήσουν το αρνητικό αυτό χαρακτηριστικό. Μάς διδάσκει πειθαρχία και αποφασιστικότητα και μας δείχνει 21 πρακτικούς τρόπους για να εκτελούμε ό,τι χρειάζεται εγκαίρως και αποτελεσματικά! (Αγόρασέ το)

Δες επίσης: 5 Καλύτερα βιβλία ηγεσίας που πρέπει να διαβάσεις!

Τα καλύτερα βιβλία για ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου!

3. Ξυπνήστε τον γίγαντα μέσα σας

βιβλίο για προσωπική εξέλιξη

Συγγραφέας ενός ακόμη από τα πιο αριστουργηματικά βιβλία αυτοβελτίωσης είναι ο Anthony Robbins. Ο ίδιος είναι αυθεντία στην ψυχολογία της ηγεσίας, στην προσωπική εξέλιξη και στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ο συγγραφέας, μέσω του βιβλίου του, μοιράζεται μαζί μας κάθε τεχνική και στρατηγική με βάση τις οποίες θα κυριαρχήσουμε σε κάθε σημαντικό τομέα της ζωής μας. Επιχειρηματικό, συναισθηματικό, νοητικό και σωματικό.

Το βιβλίο μας καθοδηγεί με απλά βήματα στον δρόμο του αυτοελέγχου. Μας δείχνει τον τρόπο να δαμάσουμε το πεπρωμένο μας. Απίστευτο βιβλίο αυτοβελτίωσης, που θα αλλάξει σίγουρα τη ζωή σας. (Αγόρασέ το)

Δες επίσης: 6 Tips για να διαβάζεις βιβλία με μεγαλύτερη ευκολία!

4. Η γλώσσα του σώματος

βιβλίο ψυχολογίας η γλώσσα του σώματος

Τελευταία μας επιλογή για βιβλία αυτοβελτίωσης είναι ένα ακόμη best seller, “Η γλώσσα του σώματος”. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Joe Navarro, ο οποίος ήταν πρώην αξιωματικός της αντικατασκοπείας του FBI.

Το πολύ πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εξειδικευμένος στη μη λεκτική επικοινωνία. Μέσα από το βιβλίο του αυτό εξηγεί πώς να αποκωδικοποιούμε συμπεριφορές, κινήσεις, νοήματα και συναισθήματα άλλων, ακόμη κι αν δεν εκφράζονται λεκτικά.

Έχοντας τη δυνατότητα να “μεταφράζουμε” τη γλώσσα του σώματος, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα κάθε κατάσταση και να αποφύγουμε κακόβουλες διαθέσεις.

Μέσω της ίδιας διαδικασίας, μπορούμε να επηρεάσουμε και τη γνώμη των τρίτων για τον εαυτό μας. Ένα απίστευτό βιβλίο αυτοβελτίωσης που θα σε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία πραγμάτων που μπορεί να μην παρατηρούσες ποτέ πριν! (Αγόρασέ το)

Συμπέρασμα: υπάρχουν βιβλία αυτοβελτίωσης που μπορούν να σε καθοδηγήσουν και να ξεπεράσεις κάθε πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις τη διάθεση να αφιερώσεις λίγο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου, διαβάζοντας κάποιο!

Related Posts