jack ma apofeugma

7 Φράσεις που δεν θ’ακούσεις από έναν επιτυχημένο άνθρωπο!

by theman

Η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα χρόνιας σκληρής δουλειάς, ενώ αρκετά μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος σκέψης που έχει ο καθένας μας. Αν όμως ρωτήσεις έναν επιτυχημένο άνθρωπο τι θεωρεί σημαντικό για να καταφέρει κάποιος να ανέβει ψηλά και να είναι πάντα στην επικαιρότητα, θα βάλει και την ευελιξία μέσα στην λίστα του.

Δεν αρκεί μόνο να περνάς ώρες ατέλειωτες ασχολούμενος με την δουλειά και την καριέρα σου, αλλά θα πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό, ούτως ώστε να έχεις νέες καινοτόμες ιδέες οι οποίες κατά προτίμηση θα συνδυάζουν διάφορους τομείς και όχι μόνο εκείνον στον οποίο έχεις εξειδικευτεί.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι λοιπόν, μας έχουν δείξει τι πρέπει να κάνουμε μέχρι την ηλικία των 30 για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα σειρά έχει να μάθουμε το ποιες φράσεις θα πρέπει να εξαλειφθούν από το λεξιλόγιο μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε σαν εκείνους!

 

Φράσεις που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ένας επιτυχημένος άνθρωπος!

zuckerberg-epituximenoi-epixirimaties

1. Σιχαίνομαι τη δουλειά μου

Υπάρχει ένας μεγάλος κανόνας που ακολουθούν όλοι τους και αυτός είναι ότι πρέπει να είναι πάντα αντικειμενικοί και να κρατούν ουδέτερη στάση σε ότι συμβαίνει μέσα στην δουλειά τους.

Το πιο βασικό πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μην ξεκινήσεις να ρίχνεις ευθύνες δεξιά και αριστερά, προτού ζυγίσεις τα πράγματα για να βρεις τα θετικά και τα αρνητικά της κατάστασης.

2. Δεν είναι δίκαιο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν παραπονιούνται ποτέ λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζονται οι προσπάθειες τους ή επειδή δεν πήραν τον έπαινο που θεωρούσαν ότι άξιζε η δουλειά τους.

Αδικία υπάρχει σε όλους τους τομείς της ζωής, αλλά το θέμα είναι να μην τα παρατάς και να προσπαθείς να αποδείξεις ότι άξιζες κάτι καλύτερο, με τις πράξεις σου. Θα πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίζεις τα πάντα με αξιοπρέπεια.

3. Δεν το κάνουμε έτσι εδώ

Δεν υπάρχει περίπτωση να το πουν αυτό καθώς είναι ανοιχτοί σε νέα πράγματα. Γνωρίζουν ότι μόνο έτσι μπορούν να κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα τους, ώστε να δημιουργήσουν κάτι πρωτοποριακό.

4. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή

Όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν μάθει να δρουν σαν ομάδα και δεν αρνούνται ποτέ και για κανένα λόγο να δώσουν την βοήθεια τους σε όποιον την χρειάζεται, με σκοπό να φέρουν εις πέρας ότι τους έχει ανατεθεί. Επιπλέον, είναι πάντα συνεργάσιμοι και φροντίζουν να υπάρχει ένα ευχάριστο και ομαδικό κλίμα με το υπόλοιπο προσωπικό.

5. Αυτό είναι αδύνατον

Οι δυσκολίες σε αυτούς τους ανθρώπους δεν μοιάζουν με εμπόδια αλλά με συναρπαστικές προκλήσεις. Έτσι, κρατάνε πάντα το ενδιαφέρον για την δουλειά τους και λύνονται όλα τα προβλήματα πιο εύκολα αντιμετωπίζοντας τα σαν προκλήσεις!

6. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο

Δεν ωφελεί σε τίποτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για μία αποτυχία που υπήρξε στην δουλειά σου. Είναι άσκοπο να περνάς μέρες κλεισμένος στον εαυτό σου για κάτι που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το θέμα είναι να μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου και να προχωράς μπροστά.

7. Δεν έχω άλλη επιλογή

Πάντα υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις σε αυτό που κάνεις, αρκεί να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου διαρκώς ανοιχτά. Και να θυμάσαι, δεν είναι κακό να δέχεσαι συμβουλές από άλλους, αντιθέτως μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις μια πολύ καλύτερη ιδέα – λύση από αυτή που είχες στο μυαλό σου. Δες επίσης 5 βιβλία που προτείνει να διαβάσεις ο Bill Gates!

Related Posts