σκεπτικος

6 Εύκολοι τρόποι για να ξεπεράσεις την απόρριψη!

by theman

Η απόρριψη μπορεί να έχει πολλές μορφές. Μπορεί να έρθει από το εργασιακό περιβάλλον, από το οικογενειακό, το φιλικό ή το ερωτικό. Δυστυχώς, είναι μια κατάσταση που όλοι έχουν βιώσει λίγο ή πολύ στην ζωή τους. Δεν παίζει ρόλο το πόσο σημαντική είναι η απόρριψη που βίωσες ή τι είδους. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι πως θα καταφέρεις να ξεπεράσεις την απόρριψη και να επανέλθεις στους φυσιολογικούς σου ρυθμούς με καλή ψυχολογία.

Εάν θέλεις να μάθεις πως μπορείς να ξεπεράσεις την απόρριψη, να βοηθήσεις κάποιον να την ξεπεράσει ή να ξέρεις πως να την αντιμετωπίσεις μελλοντικά, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Μάθε πως να αντιμετωπίζεις αυτή τη δύσκολη κατάσταση με επιτυχία και να στέκεσαι και πάλι στα πόδια σου.

Μάθε πως μπορείς να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις την απόρριψη!

 

Μην τους προσβάλλεις

θυμωμενος ανδρας

Είναι κατανοητό ότι αντιμετωπίζεις μια δύσκολη φάση που σου ρίχνει πολύ την ψυχολογία. Το να προσβάλλεις αυτόν που σε απέρριψε ίσως να είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Θα σε γεμίσει αρνητική ενέργεια και δε θα οδηγήσει πουθενά. Προσπάθησε να μην αφήσεις την παρορμητικότητα σου να δράσει για εσένα.

Δες επίσης : Πως να βρεις τον εαυτό σου μετά από μία αποτυχία!

Δέξου το

σκεπτικος

Πάρε μια βαθιά ανάσα, κατάπιε τα συναισθήματα σου και σκέψου ότι είναι φυσιολογικό να νιώθεις όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Δε φταίει ο άλλος για αυτά τα αισθήματα αλλά ούτε και εσύ. Είναι ένα σημαντικό βήμα να καταλάβεις ότι δε φταίει κανείς γι’ αυτό που βιώνεις, απλά είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Μην προσπαθήσεις να τους αλλάξεις γνώμη

ζευγαρι συζηταει

Όταν έχεις δεχτεί ήδη μια φορά την απόρριψη, το να επιστρέψεις εκεί που ήσουν δε θα σε οδηγήσει πουθενά αλλά είναι και πολύ πιθανό να μη συμβεί κιόλας. Μη σκεφτείς να ζητήσεις μια δεύτερη ευκαιρία, άλλωστε η πληγή έχει ήδη δημιουργηθεί. Επιπλέον, άμα κάποιος σε απέρριψε ήδη μια φορά, είναι πολύ επόμενο να το ξανακάνει. Την δεύτερη φορά θα είναι ακόμα πιο επώδυνο. Προσπάθησε να ξεπεράσεις την απόρριψη από την αρχή και να την αποβάλλεις κατευθείαν από μέσα σου.

Δες επίσης : 5 Συμβουλές για να την ξεπεράσεις μετά το χωρισμό!

Μίλησε σε κάποιον

ανδρας ψυχολογος

Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι τα συναισθήματα σου. Βρες κάποιον που εμπιστεύεσαι και μίλησε του γι’ αυτό που περνάς. Μια διαφορετική ματιά θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλλιώς και να τα δεχτείς πιο εύκολα. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια εάν νιώθεις ότι την χρειάζεσαι. Η βοήθεια από κάποιο φιλικό και αγαπητό πρόσωπο μπορεί να είναι σημαντική για να ξεπεράσεις την απόρριψη.

Δες επίσης : 5 Μυστικά να παρέχεις πρώτες βοήθειες στην ψυχή σου!

Μη σκέφτεσαι υπερβολικά

υπερβολικη σκεψη

Η υπερβολική σκέψη θα σε οδηγήσει σε σενάρια που ενδεχομένως δεν ισχύουν καν. Προσπάθησε να μην υπερ-σκέφτεσαι καταστάσεις, συζητήσεις, λόγια. Όλα αυτά δε θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την απόρριψη αλλά να την βιώσεις ακόμα πιο έντονα.

Δες επίσης : Πως ο αρνητικός τρόπος σκέψης σταματάει την επιτυχία σου

Ασχολήσου με κάτι άλλο

ανδρικό χομπι

Βρες ένα χόμπι, πήγαινε μια βόλτα, διάβασε ένα βιβλίο ή κάνε κάτι που ήθελες να κάνεις πολύ καιρό και σε ευχαριστεί. Μην αναλώνεσαι άλλο σε μια αρνητική κατάσταση και επένδυσε τον πολύτιμο χρόνο σου σε κάτι που αξίζει. Θα δεις ότι τελικά είναι για καλό αυτό που βίωσες και ότι πλέον θα έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώνεις στον εαυτό σου παρά στους άλλους. Το μυαλό σου θα μπορέσει να σε κάνει να ξεπεράσεις την απόρριψη πιο εύκολα αν είναι απασχολημένο με κάτι που σου αρέσει και σε ευχαριστεί.

Δες επίσης : 5 Tips για να κάνεις φίλους πιο εύκολα!

Η απόρριψη είναι ένα άσχημο συναίσθημα, για όποιον λόγο και αν συμβαίνει. Δώσε στον εαυτό σου χώρο και χρόνο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτή την αρνητική κατάσταση. Δες αυτές τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την απόρριψη και να επανέλθεις στην κανονικότητα σου.

Related Posts