5 Συμβουλές για να την ξεπεράσεις μετά το χωρισμό!

by tzinav
στεναχωρημένος άντρας σταυρωμένα χέρια την ξεπεράσεις

Οι χωρισμοί είναι σίγουρα δύσκολοι για όλους. Ειδικά μάλιστα αν τρέφεις ακόμα αισθήματα για την κοπέλα σου τότε το να την αποχωριστείς φαντάζει βουνό. Ωστόσο, αν ο χωρισμός είναι γεγονός πρέπει κάποια στιγμή να την ξεπεράσεις και να μην κρατιέσαι μόνο από την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρείτε.

Είναι αλήθεια ότι το να προχωρήσεις μετά από το τέλος μια σχέσης δεν είναι εύκολη απόφαση. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητο και προϋποθέτει να μην έχεις πλέον δυνατά συναισθήματα για την πρώην σου. Δες λοιπόν 5 συμβουλές για να την ξεπεράσεις μετά το χωρισμό!

Πώς να ξεχάσεις την πρώην κοπέλα σου και να προχωρήσεις παρακάτω!

 

1. Κρύψε ή ξεφορτώσου τα πράγματα που σου την θυμίζουν

στεναχωρημένος άντρας σταυρωμένα χέρια την ξεπεράσεις

Αν είσαι στη φάση του χωρισμού που δε μπορείς να τη βγάλεις από το μυαλό σου ή που ότι βλέπεις σου την θυμίζει τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρύψεις αντικείμενα που σου τη φέρνουν στο μυαλό. Αν δε θέλεις να τα πετάξεις μια και καλή τουλάχιστον βάλ’ τα όλα σε ένα κουτί και κράτησε το κάπου που δε θα το βλέπεις. Σίγουρα, μια τέτοια κίνηση δεν είναι μαγική, αλλά είναι μια πρώτη βοήθεια για να τη σκέφτεσαι όλο και λιγότερο.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι σκέφτεται η σύντροφος σου τον χωρισμό!

2. Μίλησε σε δικούς σου ανθρώπους

φίλοι συζητούν πίνουν ποτό

Τον πρώτο καιρό μετά το χωρισμό πρέπει αναμφίβολα να συζητήσεις για το τι έχει συμβεί ή για το πώς νιώθεις με δικούς σου ανθρώπους. Αυτοί μπορεί να είναι είτε φίλοι είτε οικογένεια. Αν αισθάνεσαι ότι δε θα βρεις ανταπόκριση στον κύκλο σου τότε μπορείς πάντα να στραφείς σε επαγγελματική βοήθεια, για παράδειγμα ενός ψυχολόγου. Το σίγουρο είναι ότι το να αναλύσεις την κατάσταση, να μιλήσεις για εκείνη και να μοιραστείς τα προβλήματα της σχέσης σου είναι ο τρόπος να τα βγάλεις από μέσα σου και να βάλεις επιτέλους μια τελεία.

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να μην μαλώνεις με την κοπέλα σου!

3. Γέμισε το πρόγραμμά σου

παρέα αντρών περνάει καλά

Είναι γεγονός ότι το να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και να μένεις πολύ μόνος σου μπορεί να σε οδηγήσει σε μαύρες σκέψεις. Για το λόγο αυτό, μια καλή ιδέα είναι να κρατάς το πρόγραμμα σου γεμάτο, βάζοντας σε αυτό νέες δραστηριότητες και ασχολίες. Με τον τρόπο αυτό θα κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο και θα την σκέφτεσαι λιγότερο.

Δες επίσης: Πως να καταλάβεις αν έχει χάσει το ενδιαφέρον της!

4. Επικεντρώσου στους προσωπικούς σου στόχους

άντρας κοστούμι σκέφτεται

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή μέσα στη σχέση να παραμελούμε τον εαυτό μας και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Αν έχει συμβεί και σε εσένα τότε μπορείς να δεις το χωρισμό ως μια ευκαιρία να επικεντρωθείς στους προσωπικούς σου στόχους και να βάλεις τον εαυτό σου σε πρώτη μοίρα. Είτε αυτοί οι στόχοι είναι επαγγελματικοί, είτε ακαδημαϊκοί είτε απλά ένα χόμπι που δεν ξεκινούσες μέχρι τώρα είναι καιρός να τους βάλεις μπροστά!

Δες επίσης: 6 Τρόποι που πληγώνεις τη σύντροφο σου!

5. Γίνε δεκτικός σε νέες γνωριμίες

αγόρι κορίτσι πίνουν καφέ την ξεπεράσεις

Ίσως όχι την επόμενη μέρα του χωρισμού αλλά σίγουρα κάποιο καιρό μετά πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να ανοιχτεί σε νέες γνωριμίες. Δε χρειάζεται να προχωρήσεις σε τίποτα που σε κάνει να νιώθεις άβολα. Και μόνο το να γνωρίσεις και να συζητήσεις με άλλες κοπέλες είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Έτσι, σιγά σιγά θα είσαι όλο και πιο έτοιμος να την ξεπεράσεις και να κάνεις το επόμενο βήμα!

Related Posts